MOLQ POMOGNETE

• 75 989
  • 1 272
  •   1
Отговори
# 750
Масло е абсурд на толкова малко бебе, що за педиатър?!? А, какво да кажат майките, които си кърмят децата до към 10 м. и не им дават нищо друго? Маринка, почети малко, преди да започнеш захранването, моля те. Сама ще решиш, но ...

# 751
Нана нали разбираш че и аз съм за това кое е най добро за Ади Wink
НО ще попитам и други специалисти (тези от клиниката по педиатрия) и тогава ще предприема какво то и да било Peace
Това ми се вижда най уместно в такъв случай.
А имам в предвид че детето като изяде такова количество АМ след това пък пищи и се гърчи от болка в коремчето newsm78

Е, това от глад ли е според теб?!? Да не мислиш, че няма да го боли коремчето, когато му дадеш картоф с масло!!!!

Ето малко инфо, което намерих:

Захранва се между 4 и 6 месеца, ако:
- детето изпива над 1000 мл мляко дневно (млякото не покрива нуждата от калории)
- може да стои седнало (най-естественото положение на тялото за хранене)
- държи главата си стабилно изправена (детето конторлира някои важни групи мускули, които участват и в преглъщането)
- има активно слюноотделяне (има ензими, които подпомагат обработването на храната)
- проявява осъзнат интерес към храната (захранването е въпрос и на психолгически комфорт за малкия човек)

Възраст за захранване:
* Актуалните препоръки са между 4 и 7 м.
* Най-честите препоръки са след 6 м.

Уточнения за възрастта:
* Захранване от 4 м. най-често означава 4 навършени месеца т.е. от 5 месеца нататък.
* Следва да се отчита и т.нар. социален фактор – захранването преди 6 м. може да е свързано с конкретни местни традиции или с факта, че от 3-4-месечна възраст детето посещава ясла например.
* Много схеми на захранване актуализират препоръките си: някои вече препоръчват стриктно 6 м., други минават на варианта 4-6 м. Изводът: зависи от индивидуалното развитие на детето и други околни фактори.

Аз лично съм за поне след 6 навършени месеца!

Питай и друг специалист, не слушай само форума.

# 752
Не Дени не си ме разбрала казвам че Ади плаче за да му давам още 60-75 гр (върху 180 ).След това почва да реве от колики.
Нищо няма да му давам докато не попитам свестни лекари

Дени Ади яде 5 пъти по :
180 направени са 195
+
60 направени са 75

Последна редакция: пн, 15 юни 2009, 22:00 от marina21andreeva

# 753
О, Маринка натоварваш го, просто му прави по 200 мл. на ядене Simple Smile Но си се консултирай и при друг педиатър.

# 754
Не мога по 200 трябва да са 210
Ама си иска и другите не става мойта  ooooh!

# 755
Забравила съм мерките Simple Smile Значи му прави 210мл. Ти на всяко хранене ли му даваш допълнително мляко?

Прецени си миличка, но поне маслото изключи... Ох, и ти кого да слушаш - нас ли, педиатър ли...

# 756
Да на всяко ядене му давам допълнителното все се надявам да си яде нормално тя каза че явно не го засища млякото вече  Rolling Eyes
Оффффффффффф не знам ще попитам както казах и аз съм ЗА късното захранване Thinking
Първо ще се допитам и тогавааааааа
и пак ще говоря с педито и ще я попитам да ми се обоснове по ясно защо и как и за маслото ще я питам и за всичко и вече много се обърках

# 757
  • София
Нана нали разбираш че и аз съм за това кое е най добро за Ади Wink
НО ще попитам и други специалисти (тези от клиниката по педиатрия) и тогава ще предприема какво то и да било Peace
Това ми се вижда най уместно в такъв случай.
А имам в предвид че детето като изяде такова количество АМ след това пък пищи и се гърчи от болка в коремчето newsm78

Първо си провери биберона. Ако дупката се е разширила и изпива млякото много бързо, естествено, че ще пищи после. Трябва да изяжда млякото от шишето за около 10 минути. Ако дупката е голяма, купи нов биберон.
Това едно.
Щом яде пет пъти е напълно нормално да яде по 210 мл на ядене. Т.е 210 вода плюс 7 лъжици АМ.
И последно - д-р Слънчева не е най-добрият избор за съвет. Вече четох няколко пъти Бърди да я засича по важни въпроси, аргументирано и съвсем на място става видно, че тя бърка.

# 758
Ето ме и мен, Маринкааа добре дошла миличка  Hug Hug Hug
Гледам за захранването пишете Simple Smile, аз моите мишоци ги захраних някъде на около 6 мецеца и половина с картофено пюре, лъжичка, после 2, 3, 4...докато станаха 10 и заместих едното хранене със зеленчуково пюре (примерно смесен картоф с морков или картоф с тиквичка...) Маринка ти си преценяш за малко слънчице, примерно като си изяде млякото и се оригне пробвала ли си да му дадеш вода или някакво сокче? Сега тук ще ме оплюят за сока, но не знам най-добре е да се консултираш с педиатър, а възможно ли е Фризовом-а да не го насища и да му трябва друго мляко  newsm78

# 759
  • пак там
Мили мами, не бъдете толкова категорични и настоятелни. Не забравяйте, че от желанието да помогнеш, да вземеш някого под своя опека, до желанието да го контролираш, е само една стъпка.

Марина е достатъчно зрял и интелигентен човек, за да взема сама решенията си, и то правилните решения - досега го е доказала неведнъж. И в същото време е достатъчно тактична, за да не може да откаже натиска ви, без да ви обиди. Нека съветите ви са без толкова императиви, става ли?

Маринка, ти знаеш, че Енчо горе-долу на възрастта на Ади сега го захраних. И той изяждаше по 200 мл и пак гладен викаше. Обаче: преди да го захраня, аз пробвах да го храня по-често. Когато вече и това не помогна - коремчето му все пълно, а дечко все гладен, чак тогава започнахме с пюренцата. Сега не съжалявам, детето ми е значително по-спокойно, а и от коликите се отървахме. Но синът ми все пак е 72 см на 8 кг, доста по-едричък върви от Ади. Та мисълта ми е, че ти си познаваш детето най-добре от нас, и е най-добре да слушаш собствената си интуиция в този момент - не нас, може би не дори и докторката, а себе си и детето си. Пък има и нещо друго. Все пак късното захранване е основно с цел децата да приемат повече кърма, не АМ. Не смятам, че химията в адаптираното мляко е по-добра от едно домашно приготвено пюренце (тук и аз се присъединявам обаче към другите, че не е редно то да съдържа масло и сол). Но си решаваш ти, а ние просто трябва да приемем и да подкрепим избора ти.  Hug

# 760
  • София
Все пак късното захранване е основно с цел децата да приемат повече кърма, не АМ. Не смятам, че химията в адаптираното мляко е по-добра от едно домашно приготвено пюренце

Късното захранване е, за да не алергизира детето от някакъв продукт. И моля стига с тази химия в АМ-а. Той е просто сухо бебешко мляко.  Не е отрова.
Никой не казва, че Марина не може да се грижи за детето си. Но всяка жена, която е станала майка за първи път се сблъсква за първи път с неща, които не са й особено ясни.
И съветите тук са от гледна точка на опита на всяка една от нас.
Иначе да - Марина е майката, ако иска и боб с наденица да му направи, това е нейното дете.

# 761
  • пак там
Все пак късното захранване е основно с цел децата да приемат повече кърма, не АМ. Не смятам, че химията в адаптираното мляко е по-добра от едно домашно приготвено пюренце

Късното захранване е, за да не алергизира детето от някакъв продукт. И моля стига с тази химия в АМ-а. Той е просто сухо бебешко мляко.  Не е отрова.
Никой не казва, че Марина не може да се грижи за детето си. Но всяка жена, която е станала майка за първи път се сблъсква за първи път с неща, които не са й особено ясни.
И съветите тук са от гледна точка на опита на всяка една от нас.
Иначе да - Марина е майката, ако иска и боб с наденица да му направи, това е нейното дете.

Добре, ти си знаеш най-добре. Приятен ден.

# 762
Вижте пак ще кажа че няма да го захраня докато не се консултиран пак с педиатър (от клиниката по педиатрия)
Рися той  Ади ми го правеше този номер още когато ядеше по-често но тогава беше по-спокоен а сега всичко което докопа му отива в устата пръстите с такава злоба ги вре че после се дави от слюнките си започва да му се повдига а ръката все си е там онзи фден уплаши баба с този си номер.
Пак казвам че и аз съм за късното захранванено педито ми извади доста аргументи за да ме убеди за момент помислих че това се налага.Но сега съм на мнение че ще попитам докторите които са ми спасили живота не веднъж и те ще кажат най добре!

# 763
Рися всички от нас и казват, че изборът е нейн. Никой не и налага мнение. Естествено, че тя ще си реши как да захрани своето бебе. А относно късното захранване - вече ти е обяснено, защо е по добре за бебчето. А глупави изказвания, като АМ=химия, моля да се спестяват тук. Хубаво е да се чете повече, преди да се дават "вещи" мнения. Сега очаквам да се включат тези, които са против памперсите  Crossing Arms

# 764
  • пак там
Вижте пак ще кажа че няма да го захраня докато не се консултиран пак с педиатър (от клиниката по педиатрия)
Рися той  Ади ми го правеше този номер още когато ядеше по-често но тогава беше по-спокоен а сега всичко което докопа му отива в устата пръстите с такава злоба ги вре че после се дави от слюнките си започва да му се повдига а ръката все си е там онзи фден уплаши баба с този си номер.
Пак казвам че и аз съм за късното захранванено педито ми извади доста аргументи за да ме убеди за момент помислих че това се налага.Но сега съм на мнение че ще попитам докторите които са ми спасили живота не веднъж и те ще кажат най добре!

Това с пъхането на всичко, до което се докопа, по-скоро прилича на опити за прорязване на зъбче, отколкото на глад, за това свидетелства и повишеното слюноотделяне, според мен... Моят е същият - постоянно нещо е в устата, ако няма нищо наоколо - собствената ръка, и пътьом се опитва да си издърпа зъбчето сам, голям смях е  Laughing

А относно личните педита - аз имам два броя такива Simple Smile На едната й вярвам почти безрезервно, защото досега съм се убедила, че грешен съвет не ми е дала, а другата е по ЗК (ходя при нея заради болничните), та тя в такива филми ме беше вкарала, че една седмица ходех болна от мъка по детенце... Слава Богу, беше сгрешила. Така че напълно те подкрепям да искаш мнение и на по-професионалисти от личното педи! И съм сигурна, че ти ще вземеш сама най-вярното решение! Успех, слънчице!

Дами, не налагам своето мнение на никого от вас. Само не можах да разбера - от целия ми пост само това за АМ ли прочетохте? Но за да няма повече подобни реплики, излизам от темата. Всичко най-хубаво ви желая.

Общи условия

Активация на акаунт