Малкото врачанче е голямо калпазанче (Враца-25)

• 17 786
  • 293
  •   1
Отговори
# 270
Ако майката се е върнала на работа, преди детето да навърши 2 години и се изплаща всеки месец 50% от майчинството. Мисля че работодателя трябва да направи документите и да ги подаде в НОИ, но знаете, че те са длъжни и да пускат декларациите за майчинство по член 53 пък по някой път се правят на ударени, затова питайте и се бутайте. Тези пари ви се полагат.

Аз да ви се оплача, нали от месец насам все казвам, че детето е станало невъзможно. Уж го гледах да не да му растат зъби (какво съм гледала и аз не знам) нямаше. Да, ама не вчера като го гъделичках, като му погледнах в устата 4 кътника, 2 отгоре и 2 отдолу. И те не само, че тръгнали, ами и избили вече. Милото ми момче, пък аз му се карам, че е много капризен. А горните така избиват, не да се покаже ръбче, ами целите. Такива съсиреци с кръв има, че не е истина. Учудвам се, защото с предните зъби, те пак избиха на куп, цял месец имаше разстройство, сега нито сополи нито разтройство, така потайничко са си избили, че никой не е забелязал, хем всяка вечер мием зъбите. Ама и аз съм една майка...
Сега ще се обличаме и отиваме да се пързаляме. Ще му направя някой друга снимка на детето, да пусна в албумчето.

ПП: Понеже онзи ден, на кафето ме бъзикахте (те си знаят кои), че не съм се подстригвала от сума ти и време, взех че си се подстригах сама. Държа да отбележа, че е доста сполучливо, въпреки че не можах да си "набухна" косата отгоре. Ами оставете това, такава фризьорска мания ме обзе, че подстригах и детето.. и той стана доста сполучлив..

# 271
  • с/у ОколоМръсТното

Пътя за Пършевица ли е това?

# 272
И аз пуснах Орешка на 1г и 3м. на ясла и си взимах 50% от майчинството още с постъпването на работа  PeaceСъс сигурност ти се полагат,Мишенце
  Тогава не можеше да се прехвърли майчинството на пенсионер,но много изменения има оттогава.А и с програмите на Социалното може да наемеш майка си ,например ,като детегледачка на заплата до 2 или 3 г възраст на детето(не помня точно-помагайте newsm780)
Давам го като идея,но пак трябва да се провери.Трябва да е безработен/а
 Весе,като си започнала да фризираш ,давай наред,че и аз плача за фризьор,ама на... 4470

# 273
ПП: Понеже онзи ден, на кафето ме бъзикахте (те си знаят кои), че не съм се подстригвала от сума ти и време, взех че си се подстригах сама. Държа да отбележа, че е доста сполучливо, въпреки че не можах да си "набухна" косата отгоре. Ами оставете това, такава фризьорска мания ме обзе, че подстригах и детето.. и той стана доста сполучлив..
Joy
Дано всички зъбки да изникнат без проблеми на Крис Hug

# 274
Нещо някои хора взеха да не пишат.Какво става?
metko къде изчезна?
Скорпионка и нея я хвана липсата.

# 275

чeстита БАБА МАРТА , мамчета! Изберете си която мартеница харесате! Да сте живи и здрави вие и вашите семейства!  bouquet
http://www.zlatina.info/i-think/125-march Вижте и мартенички-зодиики Grinning

# 276
Честита Баба Марта Simple Smile)

# 277
Честита Баба Марта!!!
И да не забравите днес е Сирни заговезни Simple Smile

# 278
Нека Баба Марта ни донесе бързо оздравяване на болничките,  здраве в аванс на здравичките и скорошно изпролетяване Flowers Four Leaf Clover

# 279

ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!
Да са бели и червени,
румени и засмени,
щастие да дарявате,
като слънце да огрявате.

Последна редакция: нд, 01 мар 2009, 08:43 от gretacvetina

# 280
  • с/у ОколоМръсТното
ЧБМ!

# 281
Честита Баба Марта! Желая много здраве на всички ни!

# 282

ЧЕСТИТА БАБА МАРТА НА ВСИЧКИ!

# 283
Честита Баба Марта!

# 284
Привет Simple Smile!
Все се каня да пиша и все не става....обикновено ви чета докато кърмя през нощта, че каката тогава не ме притеснява.
Честита баба Марта на всички  bouquet!
Вече нямам търпение да си ходим, но чакаме да пристигнат документите на детето. Всеки ден в 3 следобед дебна пощата, но.... засега нищо.
А да ви  каша и при нас колетите се оставят къде пред вратата, къде пред входа... Тук чукват на вратата и изчезват, ти като излезеш ( ако ги чуеш да чукат) им чуваш само стъпките.
И аз да кажа, че като дойдох тук все виках това-онова за БГ, но тук разбрах че в БГ имаме много по добри условия за майките, децата... е не сме във всичко №1, ама то кой пък ли е Laughing!
Мда, и все искам да питам...абе вие типични врачанки ли сте.... аз не виждам една да пише на диалекта ( това малко трудно ще го разбера от написани думички  Mr. Green ) който съм чувала да говорят там, по скоро специфичното подреждане на думите в изречението.
Продължавам да ви чета и се надявам скоро да се видим Hug

Общи условия

Активация на акаунт