Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 26-та тема

• 56 244
  • 365
  •   1
Отговори
# 60
mama1+2, би ли споделила рецептата на фунийките от детството? EmbarassedИзглеждат страхотно!
Ягодке, прекрасно момиченце!Пожелавам й да е най - щастливата млада дама! Heart Eyes

# 61
 от мен супичка
  Heart Eyes

# 62
Labrex  благодарности за рецептата за тази тъй простичка ,но много вкусна супа от праз
мъжа ми пита като я видя -каква е тази супа от люспи?
Polin_a кокоските са по рецептта на Мишел
2 белтъка
1 ч.ч. захар
3 ч;ч. кокосови стърготини
1 ванилия  1щ.сол
Пече се на 180"

# 63
Polin_a кокоските са по рецептта на Мишел
2 белтъка
1 ч.ч. захар
3 ч;ч. кокосови стърготини
1 ванилия  1щ.сол
Пече се на 180"

А  доволна ли си от рецептата? По-точно от резултата?

# 64
Въпрос на вкус -поне ние всички в къщи ги харесахме включая и малката дъщеря ,която е голям каприз.

# 65
Здравейте момичета много е вкусно тук.Тази вечер само се разписвам защото не съм снимала пастата ,но скоро и аз ще пускам снимки тук

# 66
Labrex  благодарности за рецептата за тази тъй простичка ,но много вкусна супа от праз
мъжа ми пита като я видя -каква е тази супа от люспи?

arte_mida47 ,  а защо от люспи, не я ли пасира? Иначе, да, неочаквано вкусно се получи. Peace

# 67
Ягодка много е красива принцесата много хубаво и оформено бебе пу пу да ви е жива и здрава   bouquet

# 68
  • пак на Рив Гош
Ягодке, разкошна е малката ягодка! Толкова мъничка и нежна! Да ви е жива и здрава!

Lois, снимките ти са невероятни! В крем-супата с миди, освен миди какво друго има?

Пеп-4о пък ме подсети за зимната доматена салата. В нашите (кога още се момеех Wink) много често я правехме.

Крисче, рецептатa за пилешкия пай от миналата тема я имам от 100 години (от един брой на "Вестник за жената" от 90-тте). Е, с времето малко я промених Simple Smile. Давам моя вариант (онзи от снимката, ако искаш и оригинала мога да ти пратя).

Бяло пилешко месо се нарязва на кубчета и се сварява за 15ина минути заедно с 2 глави ситно нарязан лук, 3-4 ситно нарязани моркова, 4 средно големи картофа (те на малко по-големи кубчета), половин връзка магданоз, няколко листа от целина, сол, пипер, може и кубче сух булион (е, ако имаш истинкси пилешки булион още по-добре).
Течността не трябва да е много, може би 2 пръста над нивото на зеленчуците. Към края на 15-те минути (зеленчиците като са поомекнали) се добавят 3-4 супени лъжици брашно с връх и се оставя да поври още малко, докато пилето и зеленчуците се окажат в един сос с гъстотата на пиле-фрикасе. Изсипват се в широка и сравнително ниска тава.
В оригиналната рецепта пишеше после да се залеят с тесто за бишкоти. Да, ама 90-тте години аз прохождах в кухнята, форумa го нямаше, a аз откъде аджеба да знам какво е "тесто за бишкоти" и най-вече как се прави  Grinning. Затова го замених с бутер тесто. Покрива се пилешко-зеленчуковата смес с бутер тестото, загръща се и се подпъхва нежно, правят се няколко отвора с вилицата (острието на ножа) и се запича 15-20 минути на 200°С. Последния път нямах бутер тесто затова го замених с готово ронено тесто и пак стана.

Аз продължавам да оползотворявам съботно-неделното пиле - този път под формата на пиле по баски:

# 69
  • NL
Добър вечер на всички.
Голяма сладурана е малката Ягодка Hug
При нас от вчера:Пилешко роле,зеленчукови кюфтета,на които явно съм им позабравила рецептата,че не се получиха както трябва.

# 70
  • София
polin_a  картофите са  много големи и са без кора,изпечени  само с  олио ,малко водичка и Пикантина на фурна,но ги обърнах два пъти и станаха  невероятно  хрупкави отгоре и  много добре изпечени отвътре .
Аз тази вечер имах гости , но подраниха и почти нищо  не успях да снимам ,че ме досрамя и пред гостите и да си снимам "произведенията"  hahaha Малко  мъжа ми се хили всеки ден,пък оставаше и  гостите да ме видят как щракам сготвеното...  Embarassed
Иначе менюто беше мезета ,салати,пилешки бон филенца  със сметана Президент  поръсени  обилно с кашкавал и запечени ,картофена салата и за десерт  плодова салата .

# 71
Направих браунито на Берина, но без орехи /дъщеря ми не обича/. Само, че направих малка промяна. Разрязах го през средата и сложих крем и там. Много ни хареса на всички. Дори капризните ми деца останаха доволни. Дъщеря ми каза, че такова вкусно нещо няма в нито една сладкарница. Препоръчвам го на всички.

# 72
esy, Lois, благодаря за рецептите  smile3525

Искам да попитам Смайли за нейното телешко с грах, може ли да се сготви и със свинско, както и да напише рецепата, ако не е проблем.Стерилизиран или замразен грах е използвала.

gitadam, заповядай рецептата.
Аз използвам замразен грах. През лятото си го приготвям - бланширам го и го прибирам в торбички във фризера. Може да се сготви и със свинско.

Последна редакция: ср, 04 фев 2009, 07:50 от Smiley*

# 73
Вечерята ни от снощи-пилешки филенца мариновани в белтьк и нишесте,пьржени картофи,прясно изпечено хлебче

и много мьфини с шоколадов чипс

# 74
Направих браунито на Берина, но без орехи /дъщеря ми не обича/. Само, че направих малка промяна. Разрязах го през средата и сложих крем и там. Много ни хареса на всички. Дори капризните ми деца останаха доволни. Дъщеря ми каза, че такова вкусно нещо няма в нито една сладкарница. Препоръчвам го на всички.
Ще се пробва задължително! Чудесно изглежда! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт