Избор на мивка за кухня

• 110 226
  • 149
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Момичета, да ви питам нещо. Искам да си сложим в бъдещата кухня машина за раздробяване на биологичните отпадъци (не знам как с казва - това моторче което се вгражда в сифона под мивката) и в една фирма ни казаха че освен че сифонът трябва да е от по-големите, не се препоръчва сифонът в който ще се вгражда машината да се ползва и при миене на съдове, защото препаратите за миене могат да повредят нещо си - ако е така ще взема мивка от тези с голямо и едно мъничко корито и отцедник - ако не - само едно корито и отцедник.

Понеже не ми се вярва - да ви питам от личен опит и консултации какво сте чули и знатее ли нещо по въпроса

# 46
Това за пръв път го чувам  Shocked Поразрових се да прочета, но нищо такова не открих. Аз също съм поръчала мивка с мелница. Не ми казаха да не ползвам препарати. От фирмата ми направиха допълнително необходимия отвор. Все още не сме монтирали, но се надявам да стане съвсем скоро и да споделя впечатление. Мивката ми е като на Лорка.
Ще следя темата, обаче. Дано не остана неприятно изненадана.

ПП Да не би да искат да ти пробутат по-голяма и съответно по-скъпа мивка  newsm78

# 47
  • София
Мивка "Фат" - чета и се чудя дали става въпрос за моята мивка. Защото по повод на нея просто съм бясна  #Cussing out. Купихме я преди 2 години от Бриколаж. Симпатичен цвят - ванилия, добре се вързва с кухненските шкафчета. Е, нямах време да и се радвам. Много бързо проличаха дефектите. Първо, сифонът е на средата на коритото, но коритото няма никакъв наклон към сифона - т.е. като се сложи една чиния в мивката, тя ляга върху отвора на сифона и го запушва. И водата започва да пълни мивката и не може да се оттича. Нямате си представа колко е гадно - пускаш 2 мръсни чинии в мивката, пускаш водата 1-2 пъти и гледаш как чиниите плуват в гадна мръсна вода, защото тя просто няма как да се оттича. Един ден бях побесняла и измерих наклона с един късичък нивелир - еми, нямаше наклон изобщо, просто в отворчето на нивелира се виждаше, че е добре "нивелирана". След няколко месеца се появи една дупчица - там е имало шупла и в един момент шуплата се пропука и си имаме дупчица в коритото. Освен това, коритото вече не е лъскаво и с ванилов цвят, а стои като надраскано - никога не съм го търкала с абразиви или телове. Това е гадна кошмарна мивка - изглежда стара и захабена, а е само на 2 години. Като капак на всичко (всъщност това беше още началото), когато я поръчахме в Бриколаж, специално искахме да няма отвор за батерия на самата мивка, защото батерията на чешмата излиза от стената. Е, познайте - докараха ни я с дупка, след 20 дневно чакане и казаха, че ако държим да е без дупка, ще чакаме за нова поръчка.

# 48
Миналата седмица ни довършиха проекта за кухнята и си избрах ето тази мивка http://www.teka.com/html/cat/prod.php?producto=PR-0000472&ca … d0%b2%d0%ba%d0%b8. Надявам се да не съжалявам.

# 49
  • София
Миналата седмица ни довършиха проекта за кухнята и си избрах ето тази мивка http://www.teka.com/html/cat/prod.php?producto=PR-0000472&ca … d0%b2%d0%ba%d0%b8. Надявам се да не съжалявам.

и аз същата съм избрала  Grinning

# 50
  • Countryside
Мелина, чета те и се надявам да говорим за различни мивки  ooooh! 
Моята не се е обелила, обаче наистина е "добре нивелирана", въпреки това водата се оттича без проблем, наклон няма към сифона. Е, остава малко вода около сифона, ама не е болка за умиралка.И незнам за отвора за батерията, обаче нашата е със стандартен "пуш-бутон" от двете страни, от едната ми е батерията, от другата е дозатора за течен сапун. Дупката се пробива с палец, лично за мен беше удобство, понеже се чудех дали да слагам дозатор или не.

# 51
  • София
Изобщо не се оттича водата - все едно съм я запушила със запушалка. Намерихме някакво решение - сложихме на дъното на мивката една скаричка с нещо като крачета. Сега всичко слагаме върху нея, а водата се оттича под нея. Но е грозно. Що се отнася до дупката, която би трябвало да е за батерията, но нашата излиза от стената, та в тази дупка сложихме дозатор, пак купен от Бриколаж. Даже си помислихме, че е по-добре дозатора да е там, отколкото да премятаме някакво шишенце по мивката. Да, ама и дозаторът (около 10 лв. струваше в Бриколаж), въпреки лъскавия си вид не върши работа. След като пусне малка доза сапун, ако искаш още една доза сапун, чакаш 5 минути, т.е. след натискане, не се връща обратно. И сега пак премятаме някакво шишенце по мивката.
Тази мивка и другите като нашата се намират в дъното на Бриколаж - на последния ред долу ниско са наредени. Не ги купувайте.

# 52
  • Countryside
Нашата мивка не е от Бриколаж и засега съм доволна. Все пак за тия 100тина лв ако толкова ме дразни, както ти описваш твоята, бих я сменила. А дозатор за 10лв, нормално да е калпав, всички по-евтини аксесоари за кухня и баня са кофти качество, за съжаление  Confused

# 53
Само не разбрах ,за какво използвате отцедника.Аз много съжалявам ,че не сложихме само корито,отцедника само го трия и не ми трябва изобщо newsm78

# 54
  • Countryside
Само не разбрах ,за какво използвате отцедника.Аз много съжалявам ,че не сложихме само корито,отцедника само го трия и не ми трябва изобщо newsm78
Принципно е да си слагаш там мокрите чинии и прибори да се отцеждат. Но с миялна реално не ти трябва.

# 55
Принципно е да си слагаш там мокрите чинии и прибори да се отцеждат. Но с миялна реално не ти трябва.
Heart Eyesеееееееее да де,ясно е какво му е по замисъл предназначението,но всички  изказали се имат миялни машини

# 56
Аз пък никога не бих си сложила измитите чинии на отцедник. Прекалено съм гнуслива. Колкото и да търкам пак не съм убедена, че там е чисто. Освен това, по мое мнение, такава мивка не подхожда на помещение, което обединява кухня и хол. Според мен трябва да е по-малко забележима и сливаща се с плота. Точно такава си избрах.

# 57
  • Пловдив
И ние купихме от тази фирма мивка http://www.comfort.bg/bg/%F4%E8%F0%EC%E8/profile/%F5%E0%F0%E4-%E … FF-%EE%EE%E4.html засега нищо не мога да кажа, но много ми ги похвалиха и се надявам да не остана разочарована. Моята мивка ч избирах по дълбочина и големина нямам отцедник мисля, че няма да ми трябва ще си покаже с времето.
Гледам повечето пишете, че лесно се почистват много ще се радвам да е така

Тъкмо тези дни ще поръчвам такава - доволна ли си?

# 58
  • Countryside
Heart Eyesеееееееее да де,ясно е какво му е по замисъл предназначението,но всички  изказали се имат миялни машини
За да сложиш това , но не намерих снимка за свободностоящ отцедник, този е за вграждане в шкаф.

# 59
  • София
аз ползвам отцедника да извадя нещо от хладилника да се размразява например

Общи условия

Активация на акаунт