На НОЕМВРИйки "двете чертички" смучат пухкави ръчички!

• 10 433
  • 289
  •   1
Отговори
# 180
Добър ви ден!  bouquet
Ние ядохме в 6ч. тази сутрин и сега ощееееееее спим..... дали е нормално  newsm78
Аз чакам да ходим на разходка, а тя  ooooh!
За яслите - аз съм против!
Баткото го пратих на 2г., че бях станала за лудницата вече,така се бях нервирала.... Но той за 3 месеца престой там 4 пъти пи антибиотици,отслабна,не се приобщи .... абе на моЙто дете не му понесе и го спряхме.
Пък Вяра толкова я исках,че едва ли ще я пратя  Grinning

# 181
Привет и от мен!

Относно яслите- сина ми си го гледах до три годинки и нищо не може да се сравни с времето прекарано с него. Лично аз не съм против яслите, но много си зависи от детето, но няма нищо по-добро от това майката да се грижи за детето си. Много е важно в този етап детето да се социализира- това може да стане като детето играе с дечица. Аз и моите приятелки бяхме научили децата си да носят при среща играчки и да си ги разменят по между си докато пием кафе. Също е важно до три годишна възраст децата да се научат на самостоятелност- да се събличат и обичат сами, да се хранят сами, са се обуват сами и др.Важно е да се учат на песнички и стихотворения дори и да не говорят ясно и правилно, важна е занимателната част Т.е майката трябва да бъде и възпитател и да подготви детето си за детската градина.
 Съгласна съм с Диди че децата трябва да ходят на градинка, за да изкарат и всички болести като малки, така се създава имунитет.

# 182
  • На топло...

Честити месечинки   bouquet !

Лорче, Hug...

# 183
набързо да се запиша и изчезвам на разходка

# 184
Ивето и аз съм за 3 деца ама да видим мъжо кога ще се навие за трето, че малко нанагорно му идват hahaha
бих казала много нанагорно  Sunglasses
smile3521 smile3521 newsm62 

Според майка ми, цаката е след второто дете да не даваш много време на таткото да мисли какво му се е случило, а направо да действаш за трето. той докато се усети какво става и вече ще си родила  hahaha hahaha
е, това е нейния подход, тя така е направила и не съжалява. за мен е важно да няма мноооого голяма разлика във възрастта на децата. ама каквото и да си говорим, всичко е Божа работа  Flutter

# 185
  • София
айде на разходкааааа  newsm03 1stroller

# 186
Добро утро момичета!
Влизам да ви почерпя за нашата трета месечинка, само че така и не ми остана време да се науча да слагам картинки, затова ще е скромно, но от сърце   party023  party023 beer cook. Да ми е живо и здраво детенцето и ако може без сълзички в очичките  Two Hearts Kissing Heart lovekiss
Честити месечинки на останалите бебоци, които празнуват с нас днес!

А сега по темите: За протокола и ние го направихме Майки на 14.02 а на 8 март  EFP  Никога не съм била по-щастлива  Laughing
А за този 14.02, то милото тогава има и рожден Ден тогава и така или иначе ще трябва да му взема ниакакъв подарък, но още не съм решила какъв.А той винаги ми подарява огрооооомен букет с около 50 червени рози, да видим и тази година ли ше се представи така добре  newsm03

За яслите исках само да кажа, че са много удобни за тези, които се нуждаят, но за мен няма нишо по-хубаво ако мога да си гледам детето до 2 годинки и дано не ми се налага да го давам на ясла по-рано. По този повод Шамс- сигурно в началото ще ти е много трудно, но има едно предимство, че на тази възраст Фафи ще свикне много по-бързо. Пожелавам и на двама ви лесно свикване с новостите, които ви предсоят  newsm51

Ох много дълго стана ама така е като не пиша редовно....
Щях да забравя да ви питам вашите бебоци гледат ли си ръцете? Майки от днес го прави това упражнение и е много интересен, кокори се върти ту ръцете, ту главата   Laughing но още не хваща нищо, като че ли се засилва понякога, но не уцелва  hahaha
Лек ден на всички  Hug Heart Eyes

# 187
Латиция, твоят мъж голям романтик!!!!!!!!Браво на него!!!И аз мечтая за такъв огромен букет цветя!!!!!!!!!
Жеста е важен....
Сонче, браво на Вяра!НЕка си спинка сладко и спокойно, не се тревожи.
ЛЕйди, Тонеса за месец е качил 150грама, е да сме точни 1 мес без 3дни.Миналия път беше качил кг, преди това за около 20дни 700грама.Сега е дръпнал 4см на височина.
Лейди, ще го водя чак следващия месец.Няма какво да се вкарвам в разни филми....на домашния кантар още вчера сутринта установих, че не е качил много, нали се меря с него и без него....
Губят ми се хот лейди, Мишката я няма, Валя, тя сигурно поработва.
ЗА яслата и детските градини, аз съм твърдо ЗА. Разбира се след определена възраст, 2-3г е ок.Лошото е, че много боледуват.БРат ми е тръгнал на ясла на 1г и 3 мес, аз по-късно, но имам страхотни спомени....
А и сега с тези 240лв след първата година....жалко е....че често това е основната причина майките да се връщат на работа....

# 188
Ех, laticia, и аз искам такъв букет   bouquet

като се замисля, ние миналата година май на пиянство го ударихме, а Момо е правен около 01.03.... то на 14.02 имам и професионален празник - Ден на археолога е, без майтап, та ето още един повод за   Drunk  #Silly

# 189
Нелчо, на снимката където Митето е като мече е много сладък! Искренно ме разсмя Joy

Последна редакция: чт, 05 фев 2009, 14:45 от vita

# 190
Нелчо, единственото, което ми хрумва, щом казваш, че ака и яде добре, е да не успява да изсуква хубаво гърдата. Но при всички положения бебетата не нарастват еднакво и често това не е повод за притеснение. Освен това си помисли колко често яде. Защото аз сутринта се замислих - Косето не яде между 21.30 и 7ч. (с малки вариации във времето, но броя часове са толкова някъде). Освен това започна да яде през 4 часа. Това означава, че на ден му се хващат максимум 5 хранения, нормално е да започне да качва по-малко, отколкото като ядеше през 3 часа.

За яслите и аз да си кажа Simple Smile. Всичко е до дете и до възраст, на която тръгват. Щерката тръгна на две и половина, беше изключително привързана към мен и очаквах големи проблеми. Тя обаче се адаптира учудващо бързо за всички, включително и лелите в градината се чудиха, ходи и до днес с голямо удоволствие, почти не й се случва да боледува и се чувства добре там.
Сега аз смятам да тръгна на работа като Косето стане на година и половина, до две и половина ще го гледа майка ми, пък после ще решавам според ситуацията дали да тръгва на ясла или направо на градина Simple Smile.

Вие на миналия 14-ти февруари сте се разсипали направо Laughing Ние бебокът го направихме на 20-ти февруари, а кога съм видяла двете чертички идея си нямам Laughing Някъде в средата на март като че ли  Simple Smile

# 191
  • София
Айде здравейте пак от нас..... Току-що се връщаме от 4-часова разходка. Времето тук е страхотно  sun НАправо се  sweating докато се качвахме нагоре Simple Smile Малката обаче днес бая мрънкаше по време на разходката, та дори трябва да правим спирка за  breastfeeding

# 192
Здравейте  Simple Smile

И ние днес се поразходихме добре. Предполагам, че всички сте имали това удоволствие.

ОТносно яслите, аз мисля да съм си с Крис поне до 2 годишна възраст, пък после ще видим. Мъжът ми казва, че после ще имаме второ бебче, ама то божа работа. Иначе детската градина определено е хубаво нещо. Децата се социализират, стават по-самостоятелни, придобиват разнообразни умения.

Шамс, много е гадно, че трябва толкова рано да оставиш малкия Фафи, но съм сигурна, че и двамата бързо ще  свикнете  Heart Eyes

Дано и през уийкенда да се задържи така времето, че да ни закара татито до парка за разходка.

# 193
ЕЕЕЕх днес беше страхотен ден .Отидохме до Борисова градина,видяхме се с мама Верич и двамата сладурковци  Heart EyesМнооооооого са пораснали двамата мъже  smile3521,а батко им Крумчо е истински бонбон .Надявам се на хубаво време,че да повторим скоро  Sunglasses

# 194
  • София
Опа!
Добре, че днес времето беше страхотно и всички сте били навън, че иначе нямаше да мога да наваксам с четенето.  Party

Снощи много ме заболя глата и се оттеглих рано-рано в 12  Joy а днес като се нахранихме в 10 и хванахме баира та до 3 часа марширувахме. Не съм седнала ни за миг. Краката ми сега пулсират от умора. Явно наистина мнооогооо съм се обездвижила. А времето си беше абсолютна пролет! Голям кеф. И Ида си спинка почти през цялото време. Само последния един час се кокори и като наближихме дома вече почна да мрънка, че е гладна. Ама то нормално. След 5 часа пауза от предното хранене ....  Mr. Green

Относно яслите - аз не съм много наясно от кога до кога е е ясла и кога почва детската градина, но имах впредвид тръгване на ясла на 9-10 месеца, макс. годинка. Наистина ми се струва доста рано. А аз все си мислех, че детската започва от 2 годинки. Явно на 2 още са за ясла. Thinking Та в такъв случай не съм съвсем против яслите. И аз смятам, че след 2 годинки е добре да ходи на такова детска заведение, където да играе с връсниците. Но не и на 9 месеца  Naughty Наистина има майки, които не могат да си позволят да не работят и просто им се налага да пуснат децата на ясла, но защо като мога да не работя да не се отдам на детето си? Като гледам не само аз разсъждавам така и следващия път като ми се направи забележка, че не ща деето да ходи на ясла от 9 месеца ще си защите позицията без грам задръжки  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт