На НОЕМВРИйки "двете чертички" смучат пухкави ръчички!

• 10 414
  • 289
  •   1
Отговори
# 195
Здрасти след цял ден по улиците!
За яслата - мисля Дани да го пращам на 1,7 някъде, но до тогава не се знае. Simple Smile
А за миналия 14.02  newsm10 Добре сте се разписали всички. Дани е на 01.03. правен, а теста и аз не знам кога беше, но първия ехограф беше на Благовещение. Simple Smile

# 196
# 197
 wavey newsm49  Nature Sunny smile3539 Hands Clap perko baby lovekiss    Заети ръце. Mr. Green

# 198
капнах днес от метлосване
NELCHO-ако не е тайна от къде купи това сладурско костюмче???
и аз си мисля догодина септември да пусна ивко на ясла ама до тогава има много време

вие вече за второ ли си муслите вече #Crazy
аз ще поизчакам 5-6 годинки

# 199
Честито на месечинките днес! Да им е слънчево и топло и на тях, и на майките този месец!

Нелчо, бихме ви. Яна не е наддала нито грам от 5/01/2009 до 5/02/2009. Пораснала е 2.5 см, но е точно същите 4.510кг като миналия месец. Ща не ща май ще кърмя, а после ще дохранвам. А кърма мисля, че имам. Ама явно не съм много наясно как е като имаш достатъчно кърма.

# 200
  • София
Бубе, а ако се цедиш и й даваш от шише? Колко успяваш да изцедиш от двете гърди? За достатъчното кърма - и аз не мога да ти помогна, защото имам непрекъснати съмнения дали на Яси му стига newsm78, а откакто ми омекнаха гърдите, притесненията ми са още по-големи. Засега при нас кантарът отчита добро наддаване, но аз продължавам да си се притеснявам Embarassed.

Ние преживяхме една криза с коликите. Бебчо не искаше изобщо да суче. Само от шише ядеше, та се принудих и аз да цедя и да давам. От ден-два като че ли се нормализират нещата. Лошото е, че на моменти като го свие коремчето и ме хапе много лошо. Одеве се принудих да се доизцедя и пак да дам от шишето. Дано само не се отбие, че не ми се хамалува пак с помпата. Сега цедя сутрин и вечер и замразявам за "черни дни".

По темите пак не мога да се включа Sad, че отивам да мия косата на каката, а после идва ред и на бебчо.

Уф, дано да му се нормализира храненето, че да мога поне да ви чета.
Целувки, момичета  bouquet

# 201
  • Бургас
И ние се връщаме от 5 часова разходка - измерихме "морската", пихме кафе, дребен не мръдна - спа като къпан, но в момента в който влязохме във входа и се започна ено жално плакане и мрънкане (ние вече не ревем като магаре, сега просто плачем и на мен ми се къса сърцето), иска си човека режийните енергани Mr. Green, ама като скитори 5 часа не протестира... хаймана като майка си ще да е, че татито е къщно гърненце  hahaha hahaha hahaha
Честито на месечинките!  bouquet
ilka - яслата е до 3 годинки, а след това е детската градина Hug, разбира се, че 9-10 месеца е много рано, но според мен 4-5 години е късно, и то за детето. Мисля,че над 90% от майките искат да са с децата си до тази възраст, че ако може идо по-късно, но имам доста познати, които са отгледани от бабите си или от наети жени - те така или иначе останаха затворени в себе си, не се интегрираха, нямаха приятели бяха доста по-различни... , но не в добрият смисъл на думата. И сега познавам такива деца! Не бих причинила такова нещо на сина си. За мен детето трябва да си е дете, а не "възрастен дребосък", който е придобил маниер и държание на голям човек.Мисля, че детската градина не трябва да се спестява на детето . Аз не обичах да ходя на градина и за това майка ми на 5 години ме записа в предучилищна група, която по мое време беше половин ден и се водеше в училище, но сега изобщо не съжалявам, че не ме е спряла от градина да ме гледа баба ми (може би защото съм била адско зверче и е нямало градина в Бургас в която да са ме изтраяли повече от 4-5 месеца Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil)!
denica_ah - беше споменала за някаква марка бебешки играчки май беше "Dou Kidou" или нещо подобно, та къде ги има в Бургас би ли ми писала? Благодаря! И като идваш в наше село вземи да се обадиш да дойда да ви видя! Hug

# 202
Оф, сега и аз взех да се притеснявам дали наддава Крисче. Мерих с него и без него и показва 5 кг разлика. А преди 1 месец беше 5100. На консултация сме чак другата седмица.  Cry Ама кво да се прави, ако трябва ще дохранваме. А и този месец, за разлика от предишните, не са ни омалявали дрешки.

# 203
Бубе, и всички, които имат проблеми с кърменето, ако искате, вижте тези имена и се посъветвайте с тях. От личен опит мога да ви кажа, че много помагат Simple Smile

Последна редакция: чт, 05 фев 2009, 21:35 от Fairy

# 204
Бубеееее, не се давай така лесно  Naughty Naughty не знам защо,но все си мисля, че малко пренебрегваме растежа им на сантиметри - нали, ако е толкова "недохранено", детето не би трябвало да мръдне и на см?  Thinking  защо пък да не отива цялата енергия за да порасне бебето на височина, и за това да трупа по-малко сланинки?  Whistling хич не знам дали разсъждавам правилно, но ми се иска да е така Simple Smile

иначе ако не изпразва гърдата, аз прилагам това : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=3683 и това http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=14870

# 205
Момичета, не бързайте да се отказвате от кърменето преди да сте опитали няколко варианта и да сте се консултирали. Стискам ви палци всичко да е ОК и да продължите с кърменето (ако искате разбира се). Praynig Вижте и темите в кърмаческия - много са полезни. Ние другата седмица ще видим как наддава Калина.

Комарче, оттавна не съм те виждала. Как сте?

Илка, за яслите аз съм твърдо за. Сина ми тръгна на 1г. и 8 мес. Сега живот и здраве Калина смятам да я пратя пак на толкова, а може и по-рано. Смятам, че там децата се социализират и научват неща, които вкъщи не могат да усвоят, поради факта, че нямат конкуренция. Синът ми откакто не е на ясла (вече 4 месеца) и направо е дръпнал назад, въпреки усилията ми. Освен това аз не съм от типа дето им се стои вкъщи. Имам нужда да работя, да се срещам с хора и да говоря и мисля за различни неща от памперси, пюрета и т.н. Относно болестите и сополивите другарчета - и в първи клас направо да идат пак ще ги има и пак ще боледуват. Това разбира се се отнася за мен и моите деца, а всеки решава сам за себе си и всичко разбира се зависи от обстоятелствата.

Пепена, да не съм чула повече, че е тегаво с три деца, щото мъжа ми ако го прочете ще се откаже тотално, а аз дори все още не съм го убедила  Joy

# 206
Много благодаря за идеите  Hug Феъри, не се отварят тези имена. Прочетох линковете. Много от нещата съм ги забелязала и си мисля, че Яна от самото начало не суче правилно. Или поне не винаги. Цедих до скоро, но най-много до 70мл. стигах последните седмици. Яна суче и нощем през около три часа. Спи до мен в леглото и само като се обърне на сън, давам да суче. Съзнавам, че не сме много ефективни в това занимание и давам на по-кратки интервали. Докторката каза, че не я интересувало, че детето е пораснало на височина. На 19.02 сме на контролно теглене. Тази вечер дадох да суче по 10-15 мин. от всяка гърда и после Яна изсука 150 мл. АМ #Crazy А гърдите ме щипят, усещам, когато млякото слиза, като стисна винаги има. Само дето рядко усещам да суче пълноценно. Ще упорствам и ще приложа техниките от линковете, но и ще дохранвам. Поне до 19.02. Трябва да сложим поне 200-300 грама, та да ни остави намира. Sad

# 207
Бубе, сетих се че Мая(maia ако не греша  Thinking) преди време писа за същия проблем. Писа, че са и препоръчали да се цеди и да дава от шише, а не да дохранва с АМ.  newsm78

Да се редактирам и допълня:
Бубе ако кърмиш и цедиш не очаквай да изцедиш голямо количество. Поне аз не успявам.  ooooh! Ако само цедиш ще имаш значително по - голямо количество. Така е при мен и разбира се цеденето не е критерии.  Naughty
Пример: 1.цедене-20мл.+кърмене; 2.само цедене 200мл.  ooooh!

Последна редакция: чт, 05 фев 2009, 21:38 от Yuliya2008

# 208
Юле, почти нищо сега не изцеждам. 30мл. нищо не са. И като и прелагах начесто, просто нямаше какво да цедя. Сега с дохранването тези дни, може и да се произведе нещо за помпата.

# 209
Бубе, оправих линка Peace В твоя случай според мен е важно да се консултираш с някой специалист по кърменето. Защото от това, което обясняваш, е видно, че имаш кърма, но сигурно не правиш нещо както трябва Simple Smile

Аз въобще не мога да изцеждам напоследък, но на Косето това не му пречи Simple Smile. Нормално е, зарежете цеденето, намерете проблема.

Общи условия

Активация на акаунт