На НОЕМВРИйки "двете чертички" смучат пухкави ръчички!

• 10 460
  • 289
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Юле не казвам, че точно ти ме дразниш.  Hug И аз съм на мнение, че всеки има право да си отглежда детето както си иска.  Peace Просто се сетих за някои майки, които като мене са станали скоро такива или са чели някъде си и ми натякват тяхното си мнение, че на всичкото отгоре ми се и сърдят като не съм съгласна с тях. Просто споделих с вас това. Много пъти ми се е случвало да искам съвети от вас и ще продължавам да го правя, защото опита е много по-важен от тези "на запад"  hahaha

# 61
  • София
На бебето със сигурност му е хубаво, Йоши също е много ухилен като го тупна в коритцето, а поле ревва докато го вадя, че знае какво следва- мазане, обличане Grinning, но това е ако всеки ден се мием, ако е през ден не реве при ваденето Rolling Eyes...

Ида не реве нито като я слагам в коритото, нито като я вадя. Като я извадя всъщност веднага си налава ръката и е така докато не я обърна по коремче за масажа. Съответно се размазва от кеф да я мачкам, галя и пощипвам по сладкото дупенце. И като я обърна по гръбче вече да я обличам и отваря голямата уста, но аз съм станала толкова бърза, че обличането ми отнема не повече от 2-3 мин. А като я облека и вече е кротка и си чака целуваката от татко за лека нощ и цицата на мама и ... живот си живее това малко зверче  Heart Eyes

# 62
Шамс, Бубе наистина има дискриминация на бременните и майките. Съжалявам за това че не сте намерили разбиране от страна на шефове и колеги. И в нашата фирма е горе- долу така, майки които ползват майчинство по 2год малко трудно се връщат и обикновено оставят заместничките им. Затова моя шеф взе на мое място баба-пенсионерка, за да мога да се върна аз, но сигурно няма да мога да изкарам до годинката на Али и ще се върна по-рано, което ме устройва стига да не е мн. скоро.  Инак моите шефове са свикнали да гледат бременни служителки, всяка година има по една дето се разкарва с корем  tooth
 За банята - къпем Али всеки ден със сапунче нивея телцето и косичката. Е понякога се случва и да пропуснем, но това е мн. рядко. Интересното е че след къпане косичката и е пухкава и къдревка, а на другия ден и е мазна и слепена и това не мога да си го обясня от какво се получава newsm78.
Нануна, като спомена за мартеничките аз вързвам на Али едно червено конче на ръчичката против уроки, не го свалям дори като я къпя.
 Лека нощ от мен, че всички в къщи отдавна спят!

# 63
  • На топло...
Илка, такъв живот сега им се е паднал на милите Heart Eyes...

А конче и ние имаме Peace.
Аз преминах през бременността от мартеничка към червен конец (той се развърза сам, без да го пипам, на втория ден след раждането Shocked)...
На Йоши сложих преди да го изпишат Heart Eyes.

# 64
  • София
За банята - къпем Али всеки ден със сапунче нивея телцето и косичката. Е понякога се случва и да пропуснем, но това е мн. рядко. Интересното е че след къпане косичката и е пухкава и къдревка, а на другия ден и е мазна и слепена и това не мога да си го обясня от какво се получава newsm78.

може би е от прекомерно къпане. Ние отначало миехме Ида всяка вечер с шампоанче, но забелязах същото и поразредихме и вече не се омазнява толкова често. Това съм го забелязала по мойта коса - колкото по-често я мия, толкова по-често се омазнява, защото се опитва да си възвърне естествения баланс на мазнини и се получава свръхпроизводство, за да навакса измитите. Сигурно и при бебоците е така.

аз смятам днес да си легна преди 1 така че ви оставям.
замислила съм ви за утре вечер нова тема за размисъл и коментар, но това - утре вечер, че да не изпусна сърцевината на дискусията  Hug
спокойни сънища и на мамите и на бебоците

# 65
например американците с които се дава пример постоянно са толкова (с извинение) тъп народ

Хайде и аз да се включа.......не по темата за къпането, но не мога да се стърпя.Винаги ми е било много чудно някой българин като се изкаже хехе американците са тъпи......ами и така да е не отричам, ама  нашия народ като е по-умен  сме цъфнали и вързали.Доста наблюдения имам за американския начин на живот, както за добрите така и за лошите му черти, които не са малко. Като сме толкова умна нация, защо разхождам детето си в кучешки и.....я, защо изтръскват покривките си през балкона върху мен, защо няма ред по пътищата....защо не дават път на бременна жена на опашка......нека да са тъпи американците, били студени и кво от това.....там поне като влезеш в някоя институция те посрещат с нужното внимание, че и бонбони ти предлагат, а не да те разкарват като гламав докато вдигнеш кръвно.....като видят жена с дете намаляват моментално скоростта докато не отминат и куп такива жестове на човечност.....никой да не ми се сърди, не ме разбитайте погрешно просто не харесвам такива крайни оценки като тъпи или умни.

Юле от тия кюфтета и торти утре на конслулатция кантара ще каже "Моля по един"  Joy

# 66
Тофи не съм искала да те засегна но бъркаш понятието умен и възпитам.И все пак една от хубавите страни е че те толкова дословно спазват всичко написано че и законите (които също са написани Mr. Green) си спазват. 
П.С. Аз съм българче обичам... Mr. Green

# 67
Момичета днес видях. ТАЛЕТО , за която се бях притеснила много е станала мама на 21.11.2008г. на малка кукла Цветелина.Родила се е 3,230гр. 49см.

# 68
  • София
Момичета днес видях. ТАЛЕТО , за която се бях притеснила много е станала мама на 21.11.2008г. на малка кукла Цветелина.Родила се е 3,230гр. 49см.

това ще да е било едно сладко пухкаво бебче
да й е честита на Талето Цветелинката   bouquet

# 69
  • София
Някоя от вас беше пускала линк за кризите на растежа, но не помня коя  Embarassed Мисля, че беше в предната тема, но и това не помня  Embarassed

# 70
Ели, този линк ли търсиш:
http://www.biberonbg.com/info/plach.htm

# 71
Докато Ви изчета и още куп други неща между редовете  Heart Eyes баня и манджа, то сттанаааа. Айде лека нощ и утре ще се включа по дискусиите  Mr. Green Hug

# 72
  • София

Даааа  Hug  Благодаря многоооо  Hug Hug Hug Hug Hug

# 73
Честито бебче на Талето да е жива и здрава малката кукла за радост на мама и тати   bouquet
Лейди не съм се засегнала, още повече, че донякъде съм съгласна с теб, аз не говоря само за обноските , а за цялата им система, която едва ли е изградена само с възпитание.....закони не се пишат само с  възпитание, пък и какво се разбира под "умен".....това е толкова обширно понятие, което включва в себе си твърде много качества като съобразителност, практичност, изобретателност, ако щеш и възпитание. Просто ми се стори смешно да се присмиваме на някой, който е по-добре от нас.Няма нищо лошо в това да си "тъп" и никак не е смешно, че си спазват законите.....даже евала им казвам, щото с тяхната тъпотия в пустинята град правят, а пък ние умните с наща прекрасна природа станахме тоалетната на Европа. Темата е много обширна пък и не си заслужава да я обсъждаме повече Simple Smile просто казвам, че нещата не са черно или бяло. По-добре да продължаваме с бебешките дискусии.......такааааа как да накарам малкото диване да заспи преди 3-4 ч. сутринта, приемам предложения Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Последна редакция: ср, 04 фев 2009, 02:44 от toffifee

# 74
Привет, момичета!  Simple Smile

Сигурно вече сте ни забравили, много отдавна не съм писала, ама нещо не успявам дори да си включа компа  Embarassed Малките дзверчета ми изземват всяка свободна секунда, а вечер до никое време простирам и гладя и т .н.

Малко да се отчета сега.Мони на 3 месеца беше 6500 гр. и 62 см.Голям е пухкавелко, като една втасало козуначенце е  Wink Иначе е много спокоен и нахилен, само чака да го закачиш или дори само да го погледнеш и веднага започва да се смее.Мног добро бебенце е и за това с татко му го наричаме душко-добродушко.Все още си цокаме нощно време, ама аз и не мисля да го насилвам да го отказвам, по някое време все ще спре сам.А и той спи цяла нощ, само премрънква, нацоква се спейки и така.За да не ставам спи при нас на спалнята, така го кърмя легнал и успявам и аз да се наспя,а и той не се разсънява при местенето.

Гледам къпането обсъждате...И при нас този ритуал носи голямо удоволствие, най-вече за Симеон, а и за нас, като го гледаме колко е щастлив и въодушевен в коритото.Толкова силно цопа и рита, че вече мисля да свалям коритото от стойката, за да не го обърне.Къпем се всяка вечер без изключение и мисля, че той самия свиква така, ако не го изкъпя не иска да заспи дълбоко.Смятам, че по този начин се приучава от малък към хигиенни навици и си създава ритуал за сън.Каката и до ден днешен я къпем всяка вечер, а лятото и по 2 пъти на ден.Това който го е казал,че след годинката няма кой да помага и за това не се къпе редовно детето, само си е търсил оправдание.Съвсем сама си гледам децата, само с помощта на нашия работещ татко и пак не пропускаме банята.Абе ние сме големи хора и как ни олеква, като се изкъпем, а представям си какъв кеф е за бебето, кето сега открива света и топлата вода  Mr. Green

Честито бебе на Талето, живи и здрави да са мама и бебе  Praynig

Сега ви пожелавам лека нощ, че пак ще си лягам по никое време !   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт