На НОЕМВРИйки "двете чертички" смучат пухкави ръчички!

• 10 440
  • 289
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Момичета, извинявайте, ако се повтарям, ама наистина ако може някой да ми каже трябва ли да се подават някакви нови документи там, където ме водят на работа - нали има някакви промени, а аз хич не съм на ясно...прощавайте, че се повтарям,ама питах и никой нищо не ми отговори... Sad

След като ти изтече последния болничен (този от педиатъра на детето) трябва да попълниш една молба-декларация при работодателя ти за останалите дни до 410дни за отглеждане на малко дете. След това от работата ти са длъжни да я подадат в НОИ. И мисля че е това.

# 151
Ехооооо ето ме и мен. Живи сме, дишаме и вече с кеф висим по цял ден по градинките... newsm44

Гледам Октомврийките постоянно правят сбирки в Борисовата градина, много са готини, като стадо от колички  Joy

Има ли желаещи за една сбирка в Борисовата или ако някой ходи там да свирка  Whistling smile3533

# 152
Ели благодаря ти мноого  Hug моят болничен май изтича на 07.03, имам още малко време значи Simple Smile

Верич, на мен ми е удобно в Борисовата, щото съм в Младост, но май на повечето мами тук им е по-удобно в Южния парк. А и в Борисовата препдочитам да ходя когато има листа по дърветата, защото сега цялата смрад от Цариградско влиза в парка  Close Close Close

# 153
И аз съм за Южния

# 154
Ох, да ви се оплача моята Али всяка вечер я къпя към 8,30-9часа, цока и заспива. Но от тази седмица започна да се буди към 10-10,30часа и обикновенно тя мрънка , аз я нося около час. Много е неприятно че така си разпокъсва съня, как да го оправя този проблем направо незнам. newsm78
 За правенето на бебчовците ви се чудя как ги помните тези неща. Аз не помня нито кога съм направила теста, нито кога Али, но аз съм частен случай правех си тест почти през месец-два защото ми идваше доста нередовно .
Верич, много са ти сладки момченцата, особенно баткото ти ми идва да го изям  Heart Eyes

# 155
  • София
Уффф, изтрих си поста  Crossing Arms

Снощи ви обещах нова тема за среднощен размисъл: Какво мислите за яслите?

Знам, че е малко рано да го мисля, но вчера отнесах остри критики по повод едно мое изказване, че нямам намерения да пускам детето на ясла, защото имам възможност и сама да си я гледам, не се налага да се връщам на работа и смятам да си се разхождам по цял ден с детето по градинките. Изкритикуваха ме, че яслата не съм можела да я заместя и колко полезна била за детето, да се научи да общува, да си създаде навици, да си изгради имунитет и т.н. ... Сякаш аз нещо съм неспособна и не мога да му ги създам тия неща.  Crossing Arms Малко се засегнах, наистина. Нямам нищо против детето да ходи на детска градина и наистина оценявам преимуществата на тези заведения. Но да го дам на 9-10 месеца на някоя "лелка" да го гледа по цял ден, а аз да си клатя краката - е не, мерси.  Crossing Arms Като имам възможност, защо да не си я гледам аз. Освен това не виждам каква полза има да го мъча детето да ходи на ясла. То да реве и да се травмира и през седмица да е болничко. Поне това са моите наблюдения относно деца, които ходят на ясла - рев, сополи и като се прибере у дома не се пуска от полата на мама. Не искам това да се случи и с моята дъщеря. Все си мисля, че мога да й осигуря достатъчно игри и социални контакти и без да е затворена по цял ден в някаква стая заедно с още 20 зверчета. Освен това съвсем скоро научих, че обща практика е децата от септември до март да не се извеждат навън, независимо дали има слънце и колко градуса е навън. Според мен навън много по-добре се каляват децата, отколкото вътре в стаята с поне 1 суполиво другарче  Thinking

Имам и други съображения, но тях ще споделям в разгара на дискусията. Да не си хабя всичките козове на веднъж  Wink

Та вие какво мислите по въпроса?

# 156
Илка веднага ти отговарям - напълно съм съгласна с теб. Ако имах възможност, щях да си го гледам аз самата моят хубавец. Но възможност такава няма, нямаме даже и баба, която да дойде да го гледа. Така че на 1 март тръгва милият на ясла, много ми е криво и притеснено, така ми се искаше поне още някой и друг месец да си се погледаме, толкова е мъничък...

# 157
  • София
Илка веднага ти отговарям - напълно съм съгласна с теб. Ако имах възможност, щях да си го гледам аз самата моят хубавец. Но възможност такава няма, нямаме даже и баба, която да дойде да го гледа. Така че на 1 март тръгва милият на ясла, много ми е криво и притеснено, така ми се искаше поне още някой и друг месец да си се погледаме, толкова е мъничък...

Шамс, докато си пишех поста и си мислех за тебе. Просто не мога да си представя още след месец да я дам Ида на ясла. Този западен стандарт ми се струва много жесток. (надявам се да не тръгна пак спор изток-запад  Praynig ) Сигурно ти е много трудно. Дано малкия да свикне бързо и да се адаптира без сериозни сътресения.  Hug

# 158
  • София
Илка аз също съм съгласна с теб. Точно, когато мъничето става интересно и започва всеки ден да ме изненадва с нови и нови муцунки и постижения да го дам на ясла  smile3518 Мисля, че на който му се налага му е адски трудно. Но понякога няма как.

Шамс дано да се адаптира бързо и лесно. Все си мисля, че на запад условията и отношението са по-различни оттук. (не го казвам, за да се заяждам или с лоши чувства, наистина го мисля)

# 159
Сега като се замисля, брат ми май ходеше на ясла. Та споменът ми е: мъникът на терасата на втория етаж, ръчичките проврени през преградата и рееев. Вика детето "мама тиииии", "тата тииии".
Една колежка на работата беше на половин работен ден. Та си правех оптимистичните планове и аз да пробвам, ако дават де. Не мисля, живот и здраве, да давам Яна на ясла. Това ми е най-ценното време с нея, а и за нея е най-ценното. Тя винаги ще има нужда от нас, но май сега времето, което прекарваме заедно е незаменимо. Не мога да си позволя да карам втората година само на майчинските, но отдавна обмислям варианти. Да видим какво ще излезе. И така. Детските ясли-полезна институция, но не ми се иска да ми се налага да се възползвам.

Нелчо, утре ще видим колко е наддала Яна и може и да те успокоя за грамчетата Mr. Green
Илка, къде ти е D-то Laughing А за аватара newsm10

# 160
  • София
Илка, къде ти е D-то Laughing А за аватара newsm10[/b]

Реших малко да се пообновя.  Embarassed

П.С. аз днес ще пропусна нощната смяна. Нещо много ме заболя главата и ще местя детето в кревата, че още в 9 заспа в шезлонга до мен и ще си лягам и аз.

# 161
зДРАВЕЙТЕ МАМЧЕТА- Аз съм от декемврийските мами но родих ноември,термина ми беше 21.12 а аз родих на 10.11 за това отвреме на време ви чета защото все забравям че моята бебка е вече на 3 месеца а не на 2  Joy
По въпроса за яслите и аз така мисля да си я гледам поне до  3 годишна възраст стига да имам възможност,но не съм против стига детенце бързо да се адаптира няма нищо лошо ,
Ние на разходки много не хопдим защото бебка ми се беше разболяла и до скоро бяхме на антибиотик,сега е добре но ипитвам някакъв УЖАСЕН СТРАХ  да я изкарам за да не се повтори пак  Embarassed а нам че трябва дайте ми някакъв съвет ако можете  Hug

# 162
ladybebi, elleee, _ilka_, DeeDee76, Didi_83, ica4e7o0o, aleksandra_85, juli75, bambi25, shoppy-мими, Kinley и 0 Гости преглежда(т) тази тема.

Е тва е , нема спанеее. hahaha

# 163
Това ми е най-ценното време с нея, а и за нея е най-ценното. Тя винаги ще има нужда от нас, но май сега времето, което прекарваме заедно е незаменимо. Не мога да си позволя да карам втората година само на майчинските, но отдавна обмислям варианти. Да видим какво ще излезе. И така. Детските ясли-полезна институция, но не ми се иска да ми се налага да се възползвам.

:
Илка, къде ти е D-то Laughing А за аватара newsm10[/b]

абсолютно съм съгласна с Бубето.

ladybebi, elleee, _ilka_, DeeDee76, Didi_83, ica4e7o0o, aleksandra_85, juli75, bambi25, shoppy-мими, Kinley и 0 Гости преглежда(т) тази тема.

Е тва е , нема спанеее. hahaha

love001 smile3534  love001

# 164
  • Бургас
ilka - лично аз съм за яслите, но в никакъв случай не и на 9-10месеца. Имам възможност и ще си ползвам 2 те години майчинство а след това задължително ще го дам на ясла, независимо, че има кой да го гледа! Дечко трябва да си изкара всички болести в ранна детска възраст, а не да ги кара на 20-30 години и да се чуди какво да прави (това разбира се не може да бъде сериозен довод), но Илка не се сърди, ти наистина не можеш да осигуриш възможността на детето да общува просто защото то трябва да бъде сред връстници, трябва да осъзнае, че не е центъра на вселената и да разбере, че в повечето случаи трябва да се справя сам, защото мама я няма да го вдигне, когато е паднал (за съжаление) а също така да се сблъска с общество в което не всички го харесват и са му приятелчета - това е положението! Станах многословна и не съм сигурна, че успях да отразя точно какво мисля, но сигурно ще се говори и по-нататък!

Общи условия

Активация на акаунт