Отговори
# 105
Да знаете вие сте виновни - ай наздраве по никое време насред зима

П.П. Знаете ли, че вчера е бил интернационалният ден на Нутела? И аз да съм на диета за сметка на това съм отслабнала с 0,005 грама  Wink

Последна редакция: сб, 07 фев 2009, 00:03 от LaDolce

# 106
dessinia - Май нищо не покриват тия български застраховки, майка ми беше с някакви образци от НОИ /някаква карта специално за чужбина  Wink/дрън-дрън   и накрая като отидохме на лекар, трябваше да си плати пълната такса за прегледа.... ooooh!

Naughty аааааа аз казвам, че там не ми харесва  Joy живеех преди на 100-ина метра от Плевен и точно два пъти съм ходила. Първия за да ям прословутите кИбапчИта и втория път да си търсим локал за сватбата. Та отиваме аз,моя и  гл.готвач на Бюргерхоф, заел се да ни помогне по приготовленията....няма да разказвам какво ядохме и пихме, че не е за разказване и отношението на келнера беше подигравателно, порциите мизерни. От тогава си казах, че няма да стъпя там.  Типична българска комунистическа столова, няма лукс, няма уют...
  В 5 Бец някъде до българската църква на Клагбаумг. чух, че има друг български локал ..знае ли някой къдеййй?

# 107
dessinia моята баба е тук с бг здравна карта(пенсионерска ) и си ходи навсякъде с нея. Болници ,лекари. Но пада едно обясняваме  ooooh! Ако не си много наясно с немския, ще е малко трудно. А децата са застраховани към родителите, но въпреки това си имат отделни здравни карти, който показват на детския преглед. Информирай се по здравните каси.По добре тукашната. В бг не се надявай да ти кажат нещо.  Peace
И долче Австр. застраховки важат в БГ ,но трябва от здрав. каса да ти дадат спец. формуляр  bowuu
Умбат внимавай какви ги пишеш, че Долчето като нищо ще те пусне в темата с бисерите  Joy Joy

# 108
А, нидей тъка булка съ заяждъ с мен  Naughty Това на Деяна и на Уомбат е диалект, а не неправилно писане. Диалекта си е нещо съвсем отделно. То не подлежи на граматически правила  Sunglasses

Не знаех, че тукашната ми застраховка важи в България.

# 109
оле мале , как сте се разписали, кога преполовихте темата бе хора ? Деиана, много забавна тема сте подхванали с Уомбата rotfImao  На мен тази седмица ми е малко нещо докривяло и добре че ме поразсмяхте. Ще се лепна и аз да почета малко в тоя резерват  Mr. Green

п.с. И само искам да отбележа, че умишленото писане на диалект нама нищо общо със сбъркания правопис  smile3534
п.п.с.Долче що се пререждаш ма, ае  тресна ме лигнята  Joy

# 110
Ми ето на, не мога да се сдържа аз и туй то

Защо ти е докривяло?

# 111
Дали да направя по едно кафе? Днес е вече утре  Mr. Green

# 112
И аз незнам , без видима причина, някакво предпролетно сдухване май. Омръзна ми от сивото време вече, но по-дбре да не изпадам в повече подробности, че ще разваля веселото настроение в темичката Naughty Трябва да разваля най-накрая коледната украса, че сигурно от нея ми кривее шапката Embarassed

аа кафе ако направиш ще си откараме до сутринта, по добре дай нещо за пийване  Twisted Evil Ейй, чак сега ти видях новия аватар, така май с всеки пост черпиш по кафе hahaha

# 113
Здравейте, мили мами (и татковци),
Аз съм мама Надя с бебе Ян (8м.), сте се радвам да се запознаем в Palmenhaus на 15.2., ако разбира се, приемате нови попълнения:-)))
От известно време следя форума (Ророана ме насо4и) и погълнах огромно коли4ество полезна информация, БЛАГОДАРЯ ВИ!!!!! Имах желание да про4ета вси4ки теми, но вие сте скорострелни и едва намирам време да следя актуалната тема *костенурка*Simple Smile))
В момента съм на вълна "Kinderkrippe oder Tagesmutter" и сте се радвам да споделите с мен вашите впе4атления, предимства и недостатъци и т.н. Мерси!

# 114
  • Виена
Теди, не го приемай лично, никой не е казал, че "Плевен" е лош ресторант...
Няма нищо такова ,просто споделям мнение  Wink.Наистина в началото беше по-добре,а сега малко го карат по през просото.Но то си е нормално.Просто се познаваме с хората и аз имам много добри впечатления...
Naughty аааааа аз казвам, че там не ми харесва  Joy живеех преди на 100-ина метра от Плевен и точно два пъти съм ходила. Първия за да ям прословутите кИбапчИта и втория път да си търсим локал за сватбата. Та отиваме аз,моя и  гл.готвач на Бюргерхоф, заел се да ни помогне по приготовленията....няма да разказвам какво ядохме и пихме, че не е за разказване и отношението на келнера беше подигравателно, порциите мизерни. От тогава си казах, че няма да стъпя там.  Типична българска комунистическа столова, няма лукс, няма уют...
  В 5 Бец някъде до българската църква на Клагбаумг. чух, че има друг български локал ..знае ли някой къдеййй?
И ние на толкова живеехме преди няколко години  Wink.Не споделям твоето мнение,но може всичко да се е променило от тогава   33uu.Може би съм малко пристрастна,понеже наистина сме добри познати с тях...Винаги са се отнасяли с нас,като с приятели.Занимавали са се с децата ни,като със свои,докато си хапваме и пийваме на спокойствие.Къде ли в друг ресторант биха ни  предложили такива екстри Wink.
А за застраховките и аз знам,че австрийските важат в БГ,но наистина трябва да имаш един формуляр от тук.
Да знаете вие сте виновни - ай наздраве по никое време насред зима

Хич не е по никое време  Blush...Да знайш  Mr. Green.Мога да си поркам бира целогодишно  baby_neutral.

# 115
Аз гласувам за по-твърд алкохол Laughing , че от бирата после ще стане наводнение .
 Надя - е най-накрая Heart Eyes само не съм много сигурна как ти се чете ника - "надин", "нчдин" или "недин", дай превод плийс
 Аз разтурям елха Sunglasses

# 116
  • Виена, Австрия
Добро утро!

След тази среднощна веселба едва ли на някой в този ранен час ще му се пие кафе, ама аз трябва да си изпълня задължението, пък вие ако искате и на обяд във вид на айс кафе го пийте  Laughing

Добре дошла на Надя!  welcome

Ро, никакви сдухваници, че ша фана да те пребия, с ударението на е  Mr. Green
Аз тази елха направо ме умори  Mr. Green  Чак сега ли я разваляш наистина? И беше читава досега? Да запомниш от къде си я купила и догодина пак там!

Във въпросния речник открих няколко думи дето си ги използвам, като например педерунгел, простинал кон и прошляк  Laughing 

Долче, ти нас пита за Св. Валентин пък не каза ти самата как го празнуваш?
Много си отслабнала, сподели с нас как постигна  този невероятен резултат  Joy

Хайде стига съм клендзувала  Joy

Лек ден от мен!

Последна редакция: сб, 07 фев 2009, 09:33 от Jeni 1

# 117
Добрутру и тенкю за кайвето на Жени!  bouquet

# 118
Добро утро, Момичета!
Жени   bouquet за кафето, тъкмо си го пия пред компа (това тийн жаргон).

Deiana, много се смях с тоя речник, ама наистина така говорят по тия ширини. Аз си спомням навремето срещите между бабите ми - едната от шопско, другата от пловдивско. Интересното беше, че тая от шопския край разбираше другата. Пловдивската обаче все викаше "Олиии, нищо ни и разбирам". А ние  Laughing Laughing Laughing

И аз знам,че БГ здравната каса покрива само спешни случаи. Иначе се правят отделни застаховки.

Сега за пръв път чувам,че има и друг БГ ресторант  Embarassed. "Плевен" го харесвам точно заради мешаната скара  Wink ама много трудно мога да го накарам моя мъж да ходим.

Ро,   bouquet за хубаво настроение. Днес и слънце даже има.

Влизам да гледам речника, че Жени ме  Shocked с това "клендзувала"  newsm78

Хубав ден на всички!

# 119
Аз гласувам за по-твърд алкохол Laughing , че от бирата после ще стане наводнение .

Ща са нашмугаме  кат мертеци  Mr. Green
Аиде до скоро, че ма а подпънала крътицата  smile3532 smile3550

Общи условия

Активация на акаунт