Отговори
# 90
И аз много го тача Плевен, 3ка кебапчета с лютеница  eat в Тракия още не съм ходила. На фона на много тукашни ресторанти, Плевен си е почти лукс.
Уомбат, много неприятно  ooooh! Трябва да се внимава много, профитата крадци от източна Европа са тук, та не съм си и помисляла, че се краде по малко от Бг.
Сю, уредихме те и за 16ти  Wink
Милият Алекс, голям герой  Hug

# 91
момичета, по повод шашкънина се сетих от кой край произлизам  Joy Joy Joy  и да ви дам  представа
малък цитат от резерват северозапад Mr. Green

"Първата реакция на чужденеца, попаднал в северозападно село или градче и станал свидетел на обикновен комшийски разговор, е страх. Стрес. Не може да проумее защо тези същества се опитват да се надвикат и си разменят такива любезности, от които да ти настръхнат косите, да ти се обърнат червата.

В Резерват „СЕВЕРОЗАПАД“ въпросът „Какво правиш?“ звучи „Кво праиш, бе, а ти еба майкята?“ (с ударение на е-то). Когато срещне съседа, типичната северозападна около петдесетгодишна жена подхвърля „Айде бе, ти не умре ли?“, на което той отговаря „Да ти изсъънат устенцата“, тя продължава „Да та намерът у гробищата, жив да та закопаат“ и така се заформя един съвсем кротък и незлоблив разговор. Когато се карат, е съвсем друга работа. Тогава употребяват изречения, от които капе кръв, хвърчи огън. Неподготвеният слушател може като нищо да се разболее, а дори и по-лошо, като ги чуе."

а в този тълковен речник има точен превод на думата шашкън / северозападна интерпретация Twisted Evil
http://www.severozapad.org/content/view/35/31/

# 92
Деяна,  rotfImao с тоя речник ме върна в детството и пубертета при баба  Hug
Диана, за елдата забравих преди малко, че я готвя вместо ориз, но не като ориз, първо я кисна, после кипвам за малко и овкусявам.

Последна редакция: пт, 06 фев 2009, 23:01 от Anna__

# 93
Деяна,  rotfImao с тоя речник ме върна в детството и пубертета при баба  Hug

нали, мноооо е як Wink Joy Joy Joy
баба ти да не е врачанка или от монтана? такива уникални простаци само при нас виреят...

брат ми го откри този сайт след дълъг, депресиращ го престой в ирландия без никакъв контакт с българи, освен виртуален.

# 94
малко по на изток от теб, в Тетевен,  но това Слачай са а си връиме, че у Габаре зеа да повръщат вече! и там го има  Laughing

# 95
Diana, много яко! Смятам да "наизустя" някои и да ги "мятам" във форума. хайде уринясвам се да спя, че съм пръднала у кофата  Mr. Green Mr. Green Mr. Green (махам се в превод, че съм много зле)

# 96
Diana, много яко! Смятам да "наизустя" някои и да ги "мятам" във форума. хайде уринясвам се да спя, че съм пръднала у кофата  Mr. Green Mr. Green Mr. Green (махам се в превод, че съм много зле)

филулошките туканка ша пъпчасат Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 97
Добър вечер, дами!

LaDolce, има 2 бг ресторанта. Единия е Плевен в 5 bezirk, a втория е Тракия в 20 bezirk. Била съм в Тракия няколко пъти ве4е, обстановката не е претенциозна, но яденето беше страхотно ( поне на мен ми хареса). Но всичко зависи от вкуса, разбира се.

Лека вечер на всички   bouquet

# 98
Шъ съ попотят саа като прасни  свини да поправят и шъ съскат като смоци у стрънище , а някои ще се смеат като наръпани краставици.  smile3532 smile3505

# 99
LaDolce, има 2 бг ресторанта. Единия е Плевен в 5 bezirk, a втория е Тракия в 20 bezirk. Била съм в Тракия няколко пъти ве4е, обстановката не е претенциозна, но яденето беше страхотно ( поне на мен ми хареса). Но всичко зависи от вкуса, разбира се.

Коте, точно за него ставаше въпрос   bouquet

Деяна, аз се побърках от четене . Наскоро трябваше да отговоря на някого за българските диалекти и си признах, че не ги познавам изобщо. Отивам да уча и после ще се явявам на изпит при вас врачанките  Mr. Green

# 100
Шъ съ попотят саа като прасни  свини да поправят и шъ съскат като смоци у стрънище , а някои ще се смеат като наръпани краставици.  smile3532 smile3505

ти си си роден талант, ама не беше ли от бургаско? или се бъркам от регистрацията на колата ви?

# 101
Деяна, аз се побърках от четене . Наскоро трябваше да отговоря на някого за българските диалекти и си признах, че не ги познавам изобщо. Отивам да уча и после ще се явявам на изпит при вас врачанките  Mr. Green

голям кеф, и аз залепнах тук. отдавна не бях чела, така съм се изкривила покрай мъжо.
а като се сетя за 1то ми гадже на 14, че точно така говореха в семейството му, още ми е смешно.

само да обърна внимание, че тълковните речници са 10 на брой плюс един ИТ речник
http://www.severozapad.org/content/blogcategory/7/31/

Последна редакция: пт, 06 фев 2009, 23:47 от deiana

# 102
Здравейте!
Някой знае ли дали БГ здравните застраховки важат в Австрия? Предстои ми да прекарам 6-8 месеца там с тримесечно бебе (което очакваме да се роди през м. март). И ако да - какво покриват и какво непокриват те? Благодаря!

# 103
  • Виена
Някой има ли впечатления от ресторант Тракия (сега като го пиша... Тракия ли се казваше?)
Аз лично не съм ходила,но имам приятели,които са го посещавали.Казаха,че било готино,хубаво готвели,а и собствениците били мили.Много отдавна се каним да го пробваме,но все не остава време.
Не съм и съгласна,че българските ресторанти тук са гнусни  Naughty.В ресторант "Плевен" ходехме много често.Приятели сме със собствениците.Много са готини.Преди много често се събирахме там.Правели сме си рождени,именни дни,празнували сме ражданията на децата...Лоша дума не мога да кажа!За съжаление сега живеем далече и нямаме възможност да ходим толкова често.

# 104
Моето първо гадже беше един пухльо, ужас  ooooh!

Дессиниа, да не ти кажа нещо грешно, но мисля, че тук българската ти застраховка не важи за нищо. освен за спешна помощ. Както и австрийската не важи в България. Да кажат другите, че аз не съм много в час по този въпрос.

Теди, не го приемай лично, никой не е казал, че "Плевен" е лош ресторант  Peace Кебапчетата са си класа. Малко в обслужването ги няма, но това си е българското, което вече не ме учудва и не ми пречи.

Общи условия

Активация на акаунт