Отговори
# 135
Здравей Сара, Здравейте момичета, верно е че отдавна не съм писала.
Бяхме 3 седмици на почивка в Нова Зеландия и откакто сме се прибрали не мога да се аклиматиЗирам
и свикна с часовата Зона.
Не ми остава време За писане, но ви чета отвреме-навреме.
  bouquet

# 136
Мели, леле какво страхотно изживяване! Разкажи като намериш време малко повече, много ще ми е интересно! А ако имаш и снимки, ще се размажа от кеф! Записа ли дъщеря ти на училище? Спомням си, че говорихме навремето на тема Монтесори и т.н.

Сара, нали гледаш ДСДС? Че май само ние двете го гледаме

Ани, аз те разбрах, ама другите  Thinking Mr. Green
Значи:

1.Джи
2.Анни
3. Dolce
4. Надя
5. Сюзън
6. Свити
7. Сара
8...

# 137
Ина4е във 2.бецирк има болница,  в която моя позната я приеха по спе6ност /за

сърцето нещо/..и й опростиха около 5000 евро

В  Krankenhaus der Barmherzigen Brüder, 1020 Wien - Преглеждат и лекуват безплатно, тези които нямат здр.застраховки в Австрия.Навремето водих една българка там, за да и шият ръката и и поставиха ваксина, ходеше на превръзки поне няколко седмици след това, че се беше накълцала на някаква машина - и не искаха нито цент за това

# 138
Даааа....забравих да питам нещо мноого важно!
В момента съм без здравна застраховка по необясними причини! #Cussing out
През октомври мъжо ме прехвърли към неговата застраховка KVA, даде каквито документи беше необходимо и уж всичко беше наред
Декември бях на лекар, сложиха е картата и прочетоха както си му е реда къде съм застрахована, но сега почнаха да пристигат сметки от лекари и лаборатории като че съм нямала застраховка!!
Веднага се качвам в лекарския кабинет над нас и се оказва, че наистина съм без застраховка! Никой не ме е отписвал или предупредил, мъжо ми се разваня по инстанции и никой нищо не знае, не ми е ясно какво е станало и как ще се разрешат нещата, но нямам намерение да плащам сметките дето идват и пак ще зарадвам май адвоката си с посещение.

Искам и аз понееее снимки от Нова Зеландия / гладна кокошка просо сънува съм /  Praynig

Никой не отговори на въпроса срещата ни с деца или без ще е ????

# 139
  • Vienna
Аз мога чак по обяд и с дете, защото много и се затъжвам след дежурство.
Свити вие оздравяхте ли? На Мира много и липсваше женска поддръжка на партито. Само момченца се бяха събрали.

# 140
 susan - Може със задна дата да те регистрират. На мен ми се случи подобно нещо /KFA/ , защото служителката излязла в майчинство, новата недоогледала нещата и ...изпратих наново документите и ме застраховаха с около месец и повече задна дата

# 141
Мели,браво на вас!Като има6 време напи6и впе4атления,битте..

Дол4е,да мила,гледаме го и даже  ни е семейното съботно  мероприятие..Много ми е странно как някои у4астници  не се преценяват реално или пък на  тези ,които ги придружават не им ли прави впе4атление ,4е  същите нямат музикален талант, а даже ги и насър4ават??!

# 142
Меликат, уомбати видяхте ли? Новозеландските са по-симпатични от австралийските. По-мекички и с по-дълги уши.

# 143
Кой за какво си мисли  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Сара, и ние го гледаме семейно. И точно за това си говорихме днес, че някои родители са толкова слепи и не виждат какво причиняват на децата си  ooooh! Направо ми беше истински мъчно за някои от кандидатите, изпращат ги  в устата на лъва и после подсмърчат с тях ...

Поправих се  Simple Smile

Последна редакция: сб, 07 фев 2009, 23:32 от LaDolce

# 144
Долче, не е ли правилно слЕпи? Не съм много сигурна, ама слЯпи в мн.ч. никога не съм виждала.
Уомбатите ми са страст, какво да правим Mr. Green

# 145
Да, аз имам голям проблем с множественото число, въпреки многократни обяснения, аз пак не го загрявам  Rolling Eyes
Една ракия и една шопска  Mr. Green

# 146
: -) ) Данке зер  bouquet  bouquet

Сега мога да спя спокойно, ще подюркам мъжо да ме застрахова някак си със задна дата, щом става.

Ла Долче, сега ще взема лупата и ще търся правописни грешки, ама ти къде ще намериш тези "специалитети", освен сама да ги приготвяш  chef

# 147
Сюзън, ти четеш по диагонал  Mr. Green Нали си говорим за български ресторанти Wink Все ще навия някой от готвачите да ми спретне няколко шопски  Sunglasses
А може и аз да я направя, ракия имам... Пещерска дори.

# 148
Ето вижте какво казаха по новините по СНН, а по австрийските и немските не отчетоха важността
http://www.swissinfo.org/ger/startseite/Bulgarien_will_Vertrauen … 5732000&ty=st
и утре има всенародно допитване /май така се превеждаше  Laughing/

И това също http://www.svp.ch/file/Argumentarium_FZA_lang.pdf

Последна редакция: нд, 08 фев 2009, 00:30 от :-))

# 149
В първият линк (който е от 31. януари) пише, че швейцарците ще помислят над въпроса да разрешат на ЕС - граждани да работят и живеят в Швейцария без да им налагат ограничения и ще помислят над въпроса да скъсят срока И за новоприетите членки на ЕС - България и Румъния, за които важи пробен срок до 7 години, няколко реда по нататък се казва, че Швейцария така и така не е номер 1 сред страните за емиграция в представите на българите и че на първо място е САЩ, после Испания и че Гърция и Италия също са страни, в които предпочитат да имигрират.
Втория линк е към Schweizerische Volkspartei - един вид FPÖ или BZÖ на швейцарски.

Не виждам, защо да го споменават в новините на Германия или Австрия.

Общи условия

Активация на акаунт