Арабски език-за начинаещи

• 147 992
  • 760
  •   1
Отговори
# 480
Доколкото аз знам, запетайте се пишат наобратно, въпросителният също, има си и точки, но съответно без главна буква след тях и когато свързваш еднородни части в изречение, не пишеш запетайка, а "уа"(дълго у с фатха).

# 481
؟ ! ،

Водна лилия, това са знаците, ако обаче ти трябват правилата за това къде се слагат (за точката и запетаята), само кажи и ще ги напиша.

# 482
؟ ! ،

Водна лилия, това са знаците, ако обаче ти трябват правилата за това къде се слагат (за точката и запетаята), само кажи и ще ги напиша.

да,моля те  Blush

обаче ,,уа,,си се чете,нали,някаква пауза преди или след него дали има newsm78

# 483
здравейте,аз също идвам във вашия клуб,ако нямате нищо против.наполовина мароканка съм и живея в България.уча арабски в училище.ще се радвам да помагам , както и на мен да ми се помага Simple Smile

# 484
LoLi7a - добре дошла. В кое арабско училище си ? Помагай с каквото можеш.
Водна лилия, съюзът "уа" (чете си се) прилича на българския съюз "и". Използва се за свързване на самостоятелни (граматически) изречения или за свързване на еднородни части на речта (две или повече сказуеми, определения, два и повече подлога и т.н.). С уговорката, че ако свързваш еднородни части го слагаш пред всяка една без първата (като смисъл обаче тук не е като повторението на българското "и" - няма съотнасяне в смисъла). Например на бг казваш: "Тетрадката, моливът и учебникът са на бюрото." на арабски е: "Тетрадката и моливът и учебникът са на бюрото."

الدفتر والقلم والكتاب على المكتب

Дано съм помогнала.

# 485
ами в 18то съм.то е единственото държавно у-ще,в което се учи арабски език.останалите 4 са частни (даже май вече са 3,тъй като затвориха сирийското доколкото знам).има ливанско,палестинско и иракско частни у-ща Simple Smile

незнам дали сте говорили за видовете стаи.ако сте ги казали,се извинявам Simple Smile

кухня - المطبخ - ал матбах
всекидневна - غرفة الجلوس - гхурфа ал джулууси
спалня - غرفة النوم - гхурфа ал науми
гостна -  غرفة الضيوف - гхурфа ал дуйууфи
трапезария -  غرفة الطعام - гхурфа ал т3аами
баня -  الحمام - ал хамаам
тоалетна - المرحاض - ал мирхаад
коридор - الممر - ал мамар
балкон - الشرفة - ал шурфа

# 486
zdraveite na vsk4ki  :)Slu4aino pobadnah na va6ia forom.I mnogo mi haresa i dopadna .Bih iskala i az da se nau4a na arabski ezik.Az imam malko poznaniq no ne sa mi dostata4ni.haresvam tozi ezik i mislq 4e e interesen.Dano me priemete v va6ata grupi4ka Hug

# 487
raq2526 -добре дошла  Hug

LoLi7a благодаря за допълнението последните 3 не ги бях писала   bouquet

# 488
raq2526  добре дошла.
LoLi7a, благодаря. Кой ти преподава арабски между другото ? питам от любопитство.

# 489
Момичета,забелязах темичката ви(както и тази за руския).Това ми съобщение не е реклама.Аз в момента уча безплатно немски в един сайт,където има безплатни уроци и по доста други езици (аудио+ картинки и писане) включително и арабски.
Ще се радвам ако се окаже полезно за вас.Давам линк.Сайта предлага безплатни уроци,а после естествено следващо ниво платени,но за мен на този етап безплатните ще ми вършат работа.

Дано ви хареса.Аз съм много доволна

www.livemocha.com

# 490
добре, че ме подсети и аз да дам линк за един сайт, в чийто раздел за аудио книги има добри самоучители: www.avaxhome.ru

# 491
по немски има ли?(Аз намерих вече немската тема,че нея търсех) Embarassed

# 492
да има и немски и френски и корейски и арабски и каквото се сетиш.

# 493
На лични получих молба за превод на тази песен на Амр Диаб

تقدر تتكلم عن روحك يا حبيبي خلاص ما بقينا اتنين طول عمرنا عايشين روح واحده دلوقتي خلاص بقينا روحين ...

تقدر تتكلم عن روحك يا حبيبي خلاص ما بقينا اتنين طول عمرنا عايشين روح واحده دلوقتي خلاص بقينا روحين ...

واهو بكره نقول كانت ذكرى وعيشنالنا يومين.. واهو بكره نقول كانت ذكرى وعيشنالنا يومين

واهو بكره نقول كانت ذكرى وعيشنالنا يومين و اهو بكره نقول كانت ذكرى وعيشنالنا يومين

غيرت مشاعري واحساسي ... خلتني اعيش جنبك وبعيد .. باتحمل قربك وبقاسي ومشيت وياك ورجعت وحيد

غيرت مشاعري واحساسي ... خلتني اعيش جنبك وبعيد .. باتحمل قربك وبقاسي ومشيت وياك ورجعت وحيد

واهو بكره نقول كانت ذكرى وعيشنالنا يومين.. واهو بكره نقول كانت ذكرى وعيشنالنا يومين

واهو بكره نقول كانت ذكرى وعيشنالنا يومين و اهو بكره نقول كانت ذكرى وعيشنالنا يومين

آآآآآآآه

واهو بكره نقول كانت ذكرى وعيشنالنا يومين آآآآه آآآه..واهو بكره نقول كانت ذكرى وعيشنالنا يومين

واهو بكره نقول كانت ذكرى وعيشنالنا يومين

Можеш да говориш за душата ти любима ,свърши вече не сме двама живеещи цял живот  с една душа, мила свърши, вече сме две отделни души  повтаря се 2 пъти

И утре ще кажем това е само спомен ,поживяхме заедно известно време повтаря се 4 пъти

Промени чувствата и усещанията ми ,накара ме да живея до теб и в същото време далече от теб,ще понеса близоста ти и ще устоя,тръгнахме заедно ,но се връщам сам             повтаря се 2 пъти         и утре ще кажем това е само спомен ,поживяхме заедно известно време 2 пъти

Можеш да говориш за душата ти любима ,свърши вече не сме двама живеещи цял живот  с една душа, мила свърши, вече сме две отделни души  повтаря се 2 пъти

И утре ще кажем това е само спомен ,поживяхме заедно известно време повтаря се 4 пъти

http://www.youtube.com/watch?v=grmJe7078Uk

Последна редакция: пт, 06 ное 2009, 19:04 от Вещица обичаща чесън

# 494
Здравейте момичета и аз ще се присединя кам вас Знам малко арабски но искам да го науча добре . Мъжът ми е от Сирия и мислех да останем с децата малко повече напролет там да можем да понаучим арабския ще ви следя Hug

Общи условия

Активация на акаунт