Арабски език-за начинаещи

• 148 013
  • 760
  •   1
Отговори
# 525
  • Sofia
Здравейте, момичета Simple Smile
Не знам питането ми дали е за тук, но преди време бях отворила една тема, където помолих за помощ
 относно превода на едно изречение.Тогава вещица обичаща чесън ми помогна,много благодаря
 за което...та въпроса ми е: след като копирах това което тя ми беше превела и го поставих в Word2003
ми изглеждаше по-различно... Възможно ли е изобщо това, трябват ли ми някакви специални символи да
имам за да се изписва правилно или просто така ми се струва,понеже не знам езика ??  newsm78

# 526
Копирай и пусни ,това което ти е излязло ,така ще видим дали има разлика

# 527
  • Sofia
أحب أمي - това "обичам майка ми" ли е ?

Като го гледам тук и в word-файла ми изглеждат различни двете...  Crazy

# 528
да,това е.

# 529
أحب أمي - това "обичам майка ми" ли е ?

Като го гледам тук и в word-файла ми изглеждат различни двете...  Crazy
times new roman - с този шрифт ще си най-близко до това, което виждаш тук.

# 530
  • Sofia
Много благодаря за обясненията, момичета   bouquet

# 531
http://www.youtube.com/watch?v=xit6m181QQw
 Това е моят арабски конкурс.Можете да се жключите не само в youtubr.com
ако нямате регистрация, пишете ж този форум. Можете да участвата чрез лично произведение,видео или нещо свързано с арабския свят.Мн благодаря за страхотната тема

# 532
  • София
Искам да заявя желание да уча с вас арабски. Много ми е непознат и труден, четох първата страница и ще се връщам още поне 3 дни на нея. Но се надявам да не се откажа  Simple Smile

# 533
Искам да заявя желание да уча с вас арабски. Много ми е непознат и труден, четох първата страница и ще се връщам още поне 3 дни на нея. Но се надявам да не се откажа  Simple Smile
добре дошла - ще помогнем с удоволствие !

# 534
marhaba ya bnat !  Hug
Ще се радвам да се присъединя към вас,тъй като имам познания по фусха и сирийски диалект.Ще мога да помагам на тези,които не знаят и да очаквам помощ за нещата,които не знам Simple Smile
Като начало,от 3 дена не мога да се сетя един елементарен глагол - мога и всичко ме човърка от вътре...Ще се радвам да ми го припомните  Grinning

# 535
Ахлен  Hug
понеже не пишеш как го искаш ,на сирийски или на фусха ще ти дам  3 варианта

сирийски -фии ни-فييني

фусха -астатиа -استطيع

фусха-юмкенуни-يمكنني

# 536
Мерси много , сетих се че това ''esta6a3e'' го знаех , ама явно съм го забравила .. определено 'feeni' ще го запомня по-лесно.
Имам още 1 въпрос,как трябва да образувам бъдеще време..понеже незнам как става и вместо 'ще напиша' казвам 'ana lazeem iktab' или 'ana badi iktab'  Grinning

# 537
Граматически правилно е да сложиш преди глагола- с или соуфа-но това е във фусха

са актоб или соуфа актоб

разговорният-би
би ктоб,би шраб ,б рух и т.н

# 538
Първо да благодаря на моми4етата от темата за турският език   bouquet,където пък се уча-от там взех идеята да пусна и тази тема.
Започвам с няколко уговорки

1-първо : арабският се дели на 2 езика-книжовен/общ за всички арабски държави/ и диалектен-като всяка държава си има свой диалект-аз и момичетата от арабска тема ще се опитаме да покрием и двата
2-обучението няма да е на ниво университет-но ще е достатъ4но да развалите деня на всеки таксиджия или магазинер  Mr. Green-знаете ли езика няма да могат да ви поискат 3 пъти по скъпо/това го знам от собствен опит/

Буквите

Пускам ги така ,за да бъде по прегледно,а и много малко са тези с арабска клавиатура,след като се нау4ите да разпознавате буквите ще ви покажа всяка буква как се изписва в на4алото ,средата и края на думата
произношение на буквите

Понеже има  няколко звука ,които са харакерни само за арабският и труднопроизносими за чужденците,затова си послужих с горният материал ина4е трудно се обесняват.

цифри

1-уахед-واحد

2-иснен اثنين

3-сляса ثلاثة

4-арбаа اربعة

5-хъмсе خمسة

6-ситте  ستة

7-събаа سبعة

8-тмания ثمانية

9-тъсаа تسعة

10-ашара عشرة

11-ахда ашар احدا عشر

12-исней ашар اثنى عشر

13- слясат ашар ثلاثة عشر

14-арбата ашар اربعة عشر

15-хъмсет ашар خمسة عشر

16-ситат ашар ستة عشر

17-събаат ашар سبعة عشر

18-тманият ашар ثمانية عشر

19 -тъсаат ашар تسعة عشر

20-ашрун عشرون

21-уахед уа ашрун واحد و عشرون

30-слясун ثلاثون

40-арбаун اربعون
50-хамсун خمسون
60-ситтун ستون

70-събаун سبعون

80- тманун ثمانون

90-тъсаун تسعون

100 -мие ميه

1000-елф الف

2000 -елфан الفان

3 000-слясат аляф ثلاثة الاف

1000 000-милион مليون

zdraveite bix iskala i az da se vklu4a vav va6ata grupa t1i kato tova lqto 6te kandidatsvam za Velikotyrnovskiqt universitet po specialnost ispanska lingvistika i bix iskala ako imam dostata4no visok bal da zapi6a kato vtori ezik arabski za6toto imam ogromno jelanie da go nau4a, i sam mnogo 6tastliva ot fakta 4e tuk moga da poloja osnovite na poznaniqta si po arabski ezik, i ako moje da vi pomolq ako imate vazmojnost kato izpisvate dumite na arabski da gi izpisvate malko po golemi naprimer tezi na 4islata za da moje da se vijda pravopisa na arabski Simple Smile 

# 539
Проблемът е само в началото,след това вече съм слага по-голям шрифт.
Но може да ги видиш по-големи ,като натиснеш цитат ,както си направила сега,минеш с кусрора върху думата и дадеш по-голям шрифт,с алед това натиснеш предварителен преглед.
Дано да съм била ясна   bouquet Добре дошла в темата  Hug ,ако имаш и други въпроси питай.

Общи условия

Активация на акаунт