Арабски език-за начинаещи

• 148 063
  • 760
  •   1
Отговори
# 555
 то е хубаво ама така като ги гледам тия букви на арабски и не мога да разбера какво пише.аз лично бих предпочела ако бяха написано отделно с интервал. и все пак е за начинаещи, а не за напреднали и аз ако запомня как се говори ,а не как се пише какво правим Sad

# 556

Явно ,не си погледнала предната страница с тази таблица,както се вижда всяка буква си е по отделно,с интервал,дори и на латиница пише как се произнася,дадено е и изписването на буквата според мястото в дума.Ако си спомням добре,на всички думи които съм дала ,съм дала и значението и съм се постарала да изпиша как се произнасят.
Ако искаш да питаш за конкретни думи-давай.

# 557
мале, мале хора отдавна знам, че има такава тема и си викам че някой ден ще допра и до вас, но незнаех че ще е толкова скоро. Мислех че детето ми ще започне да учи арабски от 1ви клас, а днес се прибира /в предучищна - UKG2/с някакви листи на които се е опитвал да пише на арабски, защото учителката му/друга/ казала така да пише. Малко объркано пиша, но се надявам да ме извините. Тъй като и ние ще се наложи да учим с баща му сега писмен арабски също се надявам да помагате. Не че говоримия го знаем, но имаме един диск английско-арабски, който подрабрах че всъщност е някакъв официален арабски и някои думи и изрази не са приложими в Кувейт. Като сравнявам и изговора, който сте написали на 1вата страница на някои думи включително цифрите е различен от този в диска /Tell me more/. Всъщност като гледам сега азбуката са му дали да пише 2рата буква с една картинка камила и думата лъв на друг лист на арабски. Питам го незнае как се изговарят. Почвам да ви чета отначало, но засега въпроса ми е как се изговаря камила и лъв на арабски?
Предварително ви благодаря!

P.S И друго се сетих да питам- jim  всъщност коя поред буква е в арабския? Питам, защото сигурно сме изтървали много уроци, тъй като сина ми започва по средата на годината сега в друго училище... Предполам няма да е 2рата както си мислех, защото те нали се пишат отзад напред и сега се обърках вече.... Crazy

Последна редакция: нд, 26 сеп 2010, 15:30 от sneji20

# 558
камила- жамал или джамал /според различните наречия/ ,като ударението е върху първото -а
лъв-асад

/д/жим е 5тата по ред буква.
За подреждането на буквите виж таблицата ,един пост над твоя,там и на латиница си пише как се произнасят.

# 559
хахах, снежи , и моят е KG2  и вчера се прибра с лист с буквата А, лъв, заек и паста за зъби нарисувани.
не знам как ще я караме, той нищо не е запомнил.

# 560
хахах, снежи , и моят е KG2  и вчера се прибра с лист с буквата А, лъв, заек и паста за зъби нарисувани.
не знам как ще я караме, той нищо не е запомнил.

тити няма какво да се чудиш  bowuu ,пускаш домашната тук ,все някой ще отговори  Laughing
заек-арнаб
паста за зъби-мажун аснан

# 561
благодаря ти, ама три пъти седмично ли да пускам Simple Smile миналата година смениха две учителки поради забременяване, дано тази се задържи и я бива. харесват ми листите с упражнения, оцветяват букви, свързват фигурки с движение отдясно наляво, дано има полза, че за две години никой от семейството не научи и дума арабски тук.....

# 562
Цитат
ама три пъти седмично ли да пускам
Ако искаш всеки ден ,няма да откажа ,моята и без това е предучилищна тази година. Laughing

# 563
Здравейте отново! Simple Smile

Днес сина ми се върна с третата буква Та и картинка крокодил. Как е крокодил на арабски? Алигатор?
Предварително  bowuu !

# 564
Здравейте отново! Simple Smile

Днес сина ми се върна с третата буква Та и картинка крокодил. Как е крокодил на арабски? Алигатор?
Предварително  bowuu !
تمساح
тимсах - крокодил

# 565
Blagodarq mnogo hadil i predi tova na Ugo 4aves!   bouquet
Neznam zashto ne mi raboti kirilicata, no se izvinqvam.
Iskam da popitam za nova duma: zmiq , koqto e wzel s bulvata sa.
Predvariotelno otnovo vi  bowuu!

# 566
    Здравейте .
    Искам ако може да ми кажете дали правилно сам написала думата РОЗА на арабски
    ورد
  Още ми е трудно да се справям , но да се надявам че ще успея.
    благодаря ви момичета.

# 567
   Здравейте .
    Искам ако може да ми кажете дали правилно сам написала думата РОЗА на арабски
    ورد

وردة роза ед.ч.
ورد  рози мн.ч.

Iskam da popitam za nova duma: zmiq , koqto e wzel s bulvata sa.
Predvariotelno otnovo vi  bowuu!

някъде ми се е изгубил постът. змия на арабски е или أفعى афаа, или ثعبان thoaban (th like bath), или хайя - حية

# 568
ZDR.SUVSEM NOVA SUM TUKO 6O SE REGESTRIRAH.MN SE RADVAM 4E IMAM VUZMOJNOST DA KOMONIKIRAM S VAS.OMUJENA SUM OT NYKOLKO GODINI I MI E TRUDNO DA SE SPRIETILYVAM.S OKOLNITE.ZNAETE KAKVI SA HORATA KRITIKI  RAZNI TAKIVA.NO KAKTOI  DAE.NE VYRVAH DO SEGA 4E IMA TOLKOVA JELAE6I DA NAU4AT ARABSKIY EZIK.6E ZAPO4NA I AZ DA NAVLIZAM V KRA4KA S VAS. Simple Smile Hug

# 569
Здравейте!Виждам,че темата е позмряла,но аз сега я открих.Искам да изненадам приятеля си(сириец),като нау4а или се опитам да понауча арабски,но ще ми е нужна помощ Simple SmileНадявам се да се пораздвижат нещата тука,а аз започвам с ученето от първата страница! newsm78

Общи условия

Активация на акаунт