Борбата с рака- духовното оцеляване и физическото преодоляване-9

• 47 162
  • 436
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Здравейте мили момичета!
Честит празник на всички!!!  bouquet

# 421
Момичета, имам   въпроси, на които  сама не мога да си отговоря, а докторите ще ги питам чак след две седмици. Как мислите,туморния маркер CA 15-3 би ли се повлиял от  радиоактивното вещество, което се инжектира в кръвта при изследване на скенер или пък от  мамография, ако кръвното изследване е направено 10 дни след скенера и след мамографията? Една обикновена фоликулярна киста дали би дала  отражение върху CA 15-3 ? В допустимите граници е , но повишение с 4 единици за 2-3 месеца ми се струва обезпокояващо.

# 422
  • София
Мисля, че маркера се влияе почти от всичко  newsm78
Ти кога прави маркер и сцинти ?
И колко е маркера ?
По принцип казват, че може да повлияе до 1 месец след интервенцията.
А и аз не смятам, че се е повишил чак толкова много.

# 423
Честит празник, момичета!  Hug  bouquet

# 424
Хули, скенер правих на 18 февруари, а маркера на 27 февруари. Стойността му е 28, 35, при референтна стойност 30 а беше 24, 43 на 5 януари. Седмица след последната радиотерапия беше точно на границата, но онколога не се впечатли. Благодаря ти , че отговори толкова бързо. Май въпросът ми е неподходящ за празничния ден.  Wink  Hug

# 425
  • София
Празника няма нищо общо с това, което очакваме една от друга  Peace
Не го мисли толкова. Пак ти казвам, че не е толкова повишен.
Референтната стойност на С 15-3 е 35, някъде го дават и 38.6.

# 426
Сигурно и аз ще имам промяна в ТМ, защото сцинтиграфия правих на 12 февруари, а ТМ на 23 февруари. Още нямам резултати, но ще докладвам  Peace

# 427
   Vivir , преди няколко дни и аз се бях притеснила за ТМ. Разпитвах ,четох, коментирах.... оказва се, че специалистите наистина не обръщат внимание на този маркер , явно не е толкова показателен и много се влияе , така че не се притеснявай излишно  Peace

Как си ги слагате тея картинки на аватара  Embarassed

# 428
Хули:
Цитат
Или пък от Фемарата ме понаболява стомаха, ама содата се справя 
И да споделя, откакто я пия си чувствам краката като гумени 
Някоя да е имала подобни оплаквания   

не съм много  сигурна дали правилно  разбрах въпроса ти -дали  от фемара може да  чувстваш  краката си  като  гумени , това ли питаш?
ако е това, що  се отнася до мен, аз ги чувствах не като  гумени , а като  гипсирани, и  тотално блокирали, пия фемара, от ок. 2 год. и  няколко месеца, а тези усещания започнаха горе долу 6 месеца след началото, почнах бифосфати-фосамакс (заради остеопорозата, с която  се сдобих междувременно точно  в рамките на 6 мес.),  резутатите показваха, че има клинични подобрения, но сковаността си продължи, едва след включване на бон вива имам осезаемо подобрение, дори  вече се качих отново  на токчета, при това високи Grinning!

# 429
      Как си ги слагате тея картинки на аватара  Embarassed
Много е лесно. Отваряш профила си. Избираш си картинка. Там където пише имам собствена картинка, от дясно има място където да сложиш адреса на изображението, а това става с десен бутон върху картинката /копирай адреса на изображението/, слагаш го на мястото и готово, но внимавай картинката да не е много голяма. Най-отдолу пише промени профила. Като си готова, кликаш там. Ох, не знам дали го обясних правилно, защото моите помощници ги няма в момента. Sad

# 430
  • София
Ангелче, точно така ги чувствам и аз, сковани и отмалели.
Но усещанията ми започнаха още по време на химиотерапията.

# 431
# 432
# 433
  • София
E, къде сте.....извинителни или неизвинителни отсъствия??????
Някой нещо да каже!!!!

# 434
Момичета, попаднах на една статия, която ми се струва интересна. Сигурно някои от вас са я чели. Не  пропагандирам  алтернативната медицина, но ми се струва , че има доста полезна информация.

http://anticancer-bg.com/articles/matias-rat

Общи условия

Активация на акаунт