ФЕВРУАРИ Е! Настъпи и нашият час, мама да стане всяка от нас!

• 13 316
  • 295
  •   1
Отговори
# 165
Да се разпиша и аз днес, стига съм висяла онлайн само ..... ама пак ще е набързо, че беборана нещо се цупи и не ме оставя на мира  Wink

Поздравления за новоизлюпените бебоци от вчера и днес, и на техните мамчета! Да са ви живи и здрави, много да папкат и нанкат, да ви слушат и радват!

Аз да попитам пък за Карбо .... няма ли новини!!! newsm78 Да не би да си е избрала за вестителка мама, която ражда по същото време!!!

# 166
Деси, мамаЗ, благодаря Ви  Hug
Предният път ме гледа и на видеозон и ме преглежда за разкритие, ама абсолютно нищо не ми каза, явно ме видя че искам много да раждам, и да не ме разочарова човека  Joy Да видим днес каква е хавата  Simple Smile

Наистина няма новини нито от Карбо, нито от Албена, Ивето, Виви мм и тя ми се губи нещо  newsm78

# 167
Здравейте момичета  Hug
Гери тук съм още и все така закръглена  Wink, но чакам, че утре е деня.... ако бебка реши де  Crazy

Честито на новообебилите се   bouquet

Добре дошли на завърналите се мами  Hug

Аз сега отивам да ви чета, че изпуснах половината тема

# 168
Виви, стискаме палци за утре, да има още една мама да роди точно на термина си  fingerscrossed
Аз понеже съм с 3 термина (8-ми, 11-ти и 14-ти) - имам по-големи шансове да нацеля някой  hahaha

# 169
  • пак там
Честито на всички горди мами! Много да ви радват бебчетата!

Хетера, на Енчо пъпчето беше със щипка, и педито препоръча на всяко мазане със спирт и топоцин лекичко да го позавъртам по посока на часовниковата стрелка и обратно. Като следствие - падна доста бързо и абсолютно безболезнено. Но ако решиш да следваш тоя съвет, все пак се консултирай и с твоето доки.

# 170
  • София
мерси за съвета Рися, то пъпчето сякаш е тръгнало да пада,някак си виси,слагам спирт и пудричка,дали е нормално да увисне преди да падне?

# 171
  • пак там
мерси за съвета Рися, то пъпчето сякаш е тръгнало да пада,някак си виси,слагам спирт и пудричка,дали е нормално да увисне преди да падне?

Абсолютно нормално. При нас беше така последните два-три дена, на третия - когато сутринта му сменях памперса - си беше паднало само.

# 172
момичета кокичета вчера бях на вагинален преглед и след него малко бях изцапала гащите та се питам дали това ми е тапата(аз писах и вчера ама от толкова бебета моя вапрос сигурно е изглеждал малко смешен)щото никой не ми отговори.и друго ме тормози от както съм влязла в 9 месец не съм имала нито 1 контракция а попринцип от 24седмица бях на лекарства заради пустите контракции.докито вика че съм имала натрупване от лекарствата и за това сега ми бил спокоен тумбака,та ако някой го има същия проблем да пише че да сме си двама Laughingи да не си бласкам главата с тапи мисли newsm78

# 173
Имаме си още едно бебче!Ивето /iva_angel/ ми се обади току-що.Днес е родила момченце-казва се Станислав 3030кг. 49см. Родила е със спинална упойка.Чуства се много добре.Поздравява всички!Да и е честит сина,да расте голям,здрав и силен мъж и да радва всички в къщи!

# 174
  Привет и от мен и
Честити бебчета на всички мамчета!
  bigdance2   bouquet
Ние сме си 2 в 1 и няма изгледи за изненади. Иначе ме определиха за секцио на 16ти. Някой да е чувал нещо за тази дата, дали е от добрите?  Thinking

# 175
Честито на мама Ива - да й е живо и здраво синчето и само радости да й носи  Peace

момичета кокичета вчера бях на вагинален преглед и след него малко бях изцапала гащите та се питам дали това ми е тапата(аз писах и вчера ама от толкова бебета моя вапрос сигурно е изглеждал малко смешен)
Да, това е тапата, получава се така след вагиналния преглед, така че спокойно това е нещо нормално!

Айде аз бягам, да видим какво ще каже Доки  Peace

# 176
Честит син на мама iva_angel!Да расте жив и здрав и многооооо усмихнат!

# 177
Честито на мама Ива! Да са много здрави и щастливи!   bouquet

# 178
  • София
Честито на Ивето!!!Станислав да расте голям и здрав мъж!!! Simple Smile

Рися,мерси,че ме успокои,бях се притеснила за това пъпче.

Сега имам време и освен и аз да разкажа набързо за моето раждане Simple Smile
Преди секциото,което беше планово,но не смеех да ви кажа датата,бях много притеснена не спах цяла нощ.Отидохме в ТК в 7 без 10.Дадоха ми една ужасна нощница с леке макар и прана и ми направиха клизмата,която не беше кой знае какво,после се измих и ме сложиха гола,с вдигната нощница,на едно легло.Сложиха ми абокат и ми пуснаха две банки с нещо.Междувременно в съседната родилна зала пред мен роди една жена,беше доста гадничко,защото там всичко е със стъкла и просто си присъствах на раждането.Така пльосната гола лежах,а около мен минаваха куп хора-мъже,жени от всякаква възраст.Вярвайте в този момент изчезва всякакъв срам  Simple Smile След банките следваше катетъра.Да знаете доста е неприятно слагането и първите 15 мин. докато свикнете с него,освен това като го махнат първите дни боли докато пишкаш,но няма как без него.За финал ми сложиха една инжекция в дупето,не боли никак и ме накараха да отида в операционната.Там започна страшничкото, легнах свита на една страна и зачаках упойката.Имах най-прекрасния анестезиолог и от сърце му благодаря.Д-р Игов е страхотен специалист и човек,ако не беше той не знам как щях да издържа операцията.Казваше през цялото време какво ми прави на гърба.Първо сложи местна упойка,която не боли и после ме разсея и докато се усетя сложи епидуралната,в момента,в който я усетих каза "Весе вътре съм сега не мърдай по никакъв повод" след секунди каза готово и ме попита дали усещам затопляне.Такова беше на лице и ме обърнаха по гръб.Започнаха да ми мажат цялото тяло с нещо.Усещането е гадно,защото упойката вече те хваща и усещаш множество иглички по себе си.Но трае съвсем малко,скоро вече не чувстваш нищо.Сложиха и чаршафа пред мен и започнах да усещам побутвания,доста силни.Д-р Григорова,на която искам също да благодаря специално и която се оказа страхотен специалист, вади доста време бебо,защото той се беше извъртял доста странно и беше в дясно.Дори бях започнала да се притеснявам,че не успяват да го извадят,но накрая и това стана.Бебчо проплака лекичко и после нито чух,нито видях нещо.Попитах защо не плаче и се оказа,че са го завели в друга стая да  го измият.После ми го донесоха,аз го цунках и бях безумно щастлива,очите ми се насълзиха,но нямах време за плач,защото бързо отнесоха бебчо,а на мен взе да ми става ужасно лошо.Доповръща ми се,а чувството,че не мога да мърдам и че мога да повърна легнала беше ужасно.В този момент ми помогна д-р Игов,който ме успокояваше,държеше легенче до главата ми,но така и не успях да повърна,малко по-късно имах втора такава криза,от нея си спомням само как стискам силно ръката на доктора.Истината е,че анестезиологът е изключително важен.При мен се появи и пристъп на паника и изнервяне,което също преживях благодарение на доктора.Ако можех да се движа сигурно щях да скоча от масата и да си тръгна.В крайна сметка всичко свърши,показаха ме на мъжа ми и после в реанимацията ме сложиха на едно легло до Еми  Simple Smile Постепенно започнах да усещам все повече и повече краката си и взех да се раздвижвам,не е толкова страшно.Бият ти през няколко часа обезболяващи в дупето.През нощта спах 3 часа,през останалото време бях в тъп унес.Болката вече беше доста силна,но търпима.На сутринта ме изправиха,боля ужасно.Първите стъпки са просто като прерязване с нож.Същия ден ме преместиха във випа и ми донесоха бебо.Много му се радвах,но ставането и лягането на леглото наистина е кошмарно,сядането също и е малко болезнено да се грижиш за бебо,но няма как.При мен първите 3 дни след операцията не бяха леки.В последствие се оказа,че съм сглупила и не съм си поискала аналгин за болката,щяло е да ми бъде по-леко,ама кой да се сети.На четвъртия ден почувствах рязко подобрение,вече по-"пъргаво" ставах и лягах и като цяло се чувствах по-свежа.Сега-седмица след раждането съм без лепенка,със значителен белег,но се надявам постепенно да изчезне,успявам да се грижа за бебо и да шетам из кухнята,утре ще пробвам и да изчистя вкъщи.С две думи доста добре съм.Даже корема ми почти се е прибрал,влизам в една част от панталоните си,не знам колко кила съм,но едва ли съм повече от 3кг. над това,което бях преди бременността,а влязох +14кг. Наистина за няколко дни свалих доста,поне видимо.

Съжалявам ако ви досадих,дано на някой съм била полезна Simple Smile

# 179
  • София
Момичетааа   bouquet

Още не съм ви чела, но сега започвам - ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВИ МАМИ И ТЕХНИТЕ СЛАДКИ БЕБЧЕТА!!! /очаквам да са наистина много Simple Smile/

Вие сигурно вече знаете, но си имаме - бебе Йоан на Десика и бебе Станислав на Ивето!!! Да са им живи и здрави!!!

Мама Гал пък си има малък Русланчо /също да е жив и здрав!!!/, но за него 100% вече знаете.

Бързам да ви прочета, така че само с 2 думи за мен:
Аз все още си мътя "малката", която след толкова дни моткане сигурно вече хич не е толкова малка.
Полежах в Патологията на Т.К. и сега съм малко в "домашен отпуск". В неделя ще се връщам и в понеделник ще го вадят бебо по един или друг начин... май Simple Smile
Иначе въпреки огромното закъснение уж не пренасям... Онзи ден ми казаха че имам мнооого води, плацента 2ра към 3та степен, бебе високо горе, леко скъсена шийка и никакво разкритие...
На тоновете контракциите ми продължават да са права линия, въпреки че усещам от няколко дни пристягане на корема
Преди да ме пуснат сега, ми направиха нещо като масаж /все едно по-дълъг преглед за разкритие/ и вкъщи за пръв път имах неприятни усещания.. не знам контракции ли бяха или не, но вече и те минаха  ooooh!
Онова дето ви разправях че ми била паднала тапата преди месец май съм ви излъгала, защото сега това дето ми тече си е баш тапа - кафеникаво и слузесто.

Хайде сега да ви прочета - кой се обебил, кой се завърнал и така  Hug

Общи условия

Активация на акаунт