И З Р А Е Л 23

• 22 598
  • 296
  •   1
Отговори
# 120
 А, тортичката е на Тали и тя даде рецептата с линк даже .

На компютърната игра съм давала и друг път линк , но ето още веднъж  с разяснението, че не е само диск , Сара. То е по-скоро клавиатура , която  с USB кабел се  свързва  с компютъра .Използва се мониторът на компютъра с детската клавиатура. Има дискове според възраст и на нива . Ето линкчето пак :

http://www.comfy.co.il/local/il/index.asp  (горе обърни на желания език)

В Бг май няма , гледайки сайта.

Иначе тук струва към 300 шекела , а дисковете са по стотина шекела. 1 лев  е 2.6 шекела   сега. Значи към 115 лева Комфи , а  дисковете  вече по около 40 лева  един (някои са с  3 нива - такива са за децата от 1 до 3 г.)

Малко няма настроение - дядо не е добре , май ще си пътувам до БГ  за малко  сама тези дни. Той ми е баща , дядо, подкрепа , мъжът в семейството от как се помня.Такъв силен , висок , едър ....Старостта е лошо нещо, не прощава , а и болест като падне боли сърцето!

# 121
Менуш, чу ли се с Ментов? Пристигнал ли е вече или още пътува? Доколкото разбрах той вече е бил там? Харесва ли му, какви са му впечатленията? Наистина ли японците са толкова изпълнителни и стриктни както се говори?

Сара, Hug. Колко ти е голямо детенцето? Моите обичат да играят в сайта на Дора Дъ Експлорер. http://www.myfirsthomepage.co.il/dora.htm
http://www.myfirsthomepage.co.il/roles.htm

Смятам, че има образувателни игри и такива, които развиват мисленето. А и са безплатни Simple Smile.
Самите игри са на английски.
На Петето играта е Комфи http://www.comfyland.com/ много е добра  Peace, но е за по- малки (на моите им е скучна вече, затова питах на каква възраст ти е детенцето (децата?).

Петя ме изпреварила, докато съм писатлствувала  Laughing

Така, Борянка е станала за улпан! Браво за което! Да чуем какво са учили днес  Thinking!
Ние навремето също учихме почти без учебник. Имахме един колкото да четем разкази. А упражненията все ни ги даваха на преснимани листове. Аз моите ги дарих на едно момче туристче да се занимава още навремето. Запазих си обаче личните ми записки и аз като Мента, че не знам кога ще ми потрябват  Crazy...

Пете, за килимите беше писала приди време. Забравих да се изкажа по темата  Crazy, сега се сетих. Откакто поставихме паркет разкарах килимите изобщо. Но на плочки с деца зимата си е студино така че ти трябваш. В АСЕ ришонският имат хубави, както и в къщата на килимите, пак във вашият град. Препоръчвам ти да си вземеш от тези по 250-300 и като ти омръзне- пак  Peace!
Аз си бях купила един много стилна имитация на персийски, но сега стои завит на руло зад дивана. Решила съм да го даря на градината, че имат нужда. А той е почти нов (на една зима).

Наина, хубаво име сте избрали, с чудесен имен ден   bouquet!

Мише, Хард, Ханд, Жаки, Тигре, Карол (къде си?!) и всички по ред на номерата- лека седмица!

# 122
Цитат
Откакто поставихме паркет разкарах килимите изобщо.
и аз също.В спалнята сложих един пъзел ,за да не им студено като играят.
Пете ,съжалявам за дядо ти - разбирам какво означава този човек за теб.

# 123
  • Някъде там...
Пете,надявам се дядо ти да се оправи бързо  Praynig
Днес Улпана беше само 3 часа защото после на другарите и другарките трябваше да им обясняват как да се справят в кризисна ситуация  #Cussing out Аз постоях малко,послушах и не ми беше интересно и се прибрах,но ми писна всяка седмица да има лекции за останалата част от групата.На всичко отгоре учителката поиска да чета,разбира се аз се справих кошмарно и тя почна оооох каше,каше меод...М...а и проста скъса ми нервите.Чета непозат текст с непознати думи без никуд,само тя ли незнае,че съм тук от 10 дни или там колкото са и че се уча сама на всичко.Ох много се ядосах  #Cussing out За да се успокоя си купих едно цветенце утре ще си го засадя  Cry Акъла ми не го побира вече какво да правя,в момента в който отида с удоволствие на даскало някой ми убива желанието...Кофти начало на седмицата...

# 124
Пете, Пете ... това ми е мъката и на мен...
Баба всеки път ми казава, когато си тръгвам :" Да знаеш, че много ви обичам, ако има нещо да прощаваш, че незнам дали ще ви дочакам пак  Cry..." И плаче тя, и аз и деца... Абе тъжна работа...
Стискам палци и се моля дядо ти да се поправи! А ти бъди силна и лек път, ако се наложи!

Старостта е лошо нещо, не прощава , а и болест като падне боли сърцето!

Sad  Cry  Sad

# 125
Тали,Пете,  bouquet благодаря ви.Моето моми4енце е на  3 години...и ще избера нещо за нейната възраст.

Пете, моля се дядо ти да е добре  newsm17 ..Съ4увствам ти .Дано  оздравее по-скоро... Praynig

# 126
 Мерси на всички за дядо ! Hug

Аз си пиша тук да се  разведрявам от тежки мисли ....

Боряна , те отбор юнаци ваЩе , бе ....Какво  е това чудо .... Нерви само ....Ужас !

За паркета - верно, много е красиво ....И аз искам , но ме е страх да си сложа сега , защото малките още суркат камиони, яхат бимби, жулят разни колички, возят се един друг  в един кош с колела  ooooh!....Одрали са плочките , но не ме е яд , защото са стари, да ги жулят сега, няма само да  ги спирам децата  да играят , да не е музей ! Да поотраснат малко и аз искам паркет . По - уютно е .Масово си слагат хората само по спалните , а защо не и в хола - бих си наслагала навсякъде аз.Ама без връзка с топло или студено пак ще си налепкам килими .Може да съм свикнала така по някакъв БГ маниер ....Харесва ми. Ако е върху паркет бих си сложила малко килимче , може кръгло или  елипса  под масата в хола , няма да слагам големи килими.Пътеки гледам никъде не слагат по коридорите тук . Тали, Миши (а и другите) , какви са ви паркетите като цвят и изобщо ? Има един сивкав  цвят  -долу у съседите е така ....някак студено като в офис ....едно безцветно ...сигурно зависи от обзавеждането като цяло , но аз обичам топли цветове.

# 127
  • T"A
Пете, надявам се да не е нещо сериозно и да те изненадат с добри вести за състоянието на дядо ти.

Към моя дядо бях много привързана, той почина, когато бях на 19 и това беше може би най-големият шок в живота ми, още чувствам , че не съм го превъзмогнала. Но пък го прославих в Израел и така запазих връзката си с него...

Тали, Ментов би трябвало още да е в самолета  Confused С Япония имаме няколко часа разлика - 5-6, очаквам след около 3 часа да ми звънне, че е пристигнал, тогава в Токио ще е май 10 вечерта  newsm78 Той много обича Япония, много! Но да се работи там е много тежко, защото японците работят по 14-15 часа дневно, без да се разсейват с Интернет или телефони... Два пъти е бил там, след което от фирмата му решиха, че им излиза скъпо да командироват служители, и вместо това изпращаха дългосрочно - за година-две... Сега комбинират - има и постоянно израелци там, има и такива, които идват за по няколко седмици... На предишно пътуване имаше национален празник - неработен ден  (Сакура - цъфтенето на черешовите дървета), обаче израелците отиват в офиса, защото те са длъжни да работят... Японците, става дума за няколстотин човека, отишли и те на работа от солидарност с израелските си колеги  Shocked Ей, такива са... лудички  Laughing Има и един учебник, с който пътуват натам, в който пише какво е прието, как да се държат и т.н.
Той е командировка там 2 седмици, а третата ще прекара в Киото на екскурзия, защото Токио и околностите ги познава вече, и да разнообрази преживяването си...  Увлякох се в разкази, извинявам се за дългото обяснение  Blush

И преди съм давала този линк, но тъй като и сега стана въпрос за мерките за сигурност, на английски е обяснено: What Israeli security could teach us

И още нещо - много приятно за четене, пак на англ. - 60 Ways I Love Israel

Борянче, това пак ли е нова учителка?

# 128
Мента, разказвай , интересно е . Япония е далечна  дестинация , не само като километри , а и като допир. Навремето имахме учебник за Японския стил на мениджмънт (управление) и винаги се заслушвахме с интерес .Било е някак екзотично и непознато винаги и все още е за мнозина. А за дядо ти - прославила си го в какъв  смисъл ....да не би да съм изпуснала или не си разказвала ?

Вижте какви паркети  - интересни са :
http://www.illeon.ru/modules/FCKeditor/upload/Image/parket%207.jpg
http://www.parket.ru/fotos/picture302644.jpg   Simple Smile
http://www.all-parket.ru/images/design/menu_hdr.gif

Такъв бих си  сложила :

# 129
  • Някъде там...
Ами Ментичка тази учителка преподавала само в неделя понеже Хайя се занимава с Бет групата...Та виждала съм я веднъж...

Пете я ми говори в цифри за тези паркети  Hug аз такива не съм виждала никога,невероятни са...Някой ден бих избрала такъв ако цената не е грандиозна,може да е скъпичко,но все пак да не ми одрежат главата...Та колко е квадратния метър Simple Smile

Ментичка,г-н Ментов взе ли фотоапарат???Много ми се искат снимки  Blush

Току що свекъра ми донесе документите,пристигнали са...Ох сега започват мъките...Стискайте палци да имам късмет и възможно най-скоро да имам каквато и да е карта хехехе...

# 130
А, тия са само снимки  от някакъв руски сайт .... За цени Тали да ти каже  - нали скоро слагаха. Тукашни цени , но то пак е според вид паркет.

Simple Smile Мента ако наслага снимки всички ще оплакнем окото и ще се разходим виртуално. Simple Smile

Иначе , Боряна - поне тръгва да става нещо, а не само някакво чакане ....

# 131
Ще ви напиша цени и видове, само да нахраня домочадието- сега си дойдохме. Виктор каза, че е закук за ядене (нуждаещ се)  Laughing ...

# 132
  • На дивана, под юргана
... Аз съм мосадник, ти терорист, другите още не са се разкрили  Joy ...

Аз пък съм от Ми-7, щото съм роден на 7-ми и съм Митко!  Laughing
Сам съм в отдела и понякота е малко скучно без колеги-шпиони...

Петя, дано дядо ти да се държи и да е жим и здрав!

# 133
Здравейте.
Искам да ви питам някой може ли да каже цената на дървените въглища в израел, за разфасовки 2 и 10 кг?
Благодаря ви предварително

# 134
Цитат
Сам съм в отдела и понякота е малко скучно без колеги-шпиони...
И сам войнът е войн! smile3540

Общи условия

Активация на акаунт