А английски няма ли да учим?

• 147 459
  • 750
  •   1
Отговори
# 645
Привет и от мен   bouquet
Дали някой може да поправи въртящия се текст в синьо на първата страница както пише по-горе Elichka_mama че е малко объркващо...
Имам смътен спомен че и когато се говори за професия не се използва неопределителния член "а" и не е правилно да се казва:
I   am    a student.       
He   is     a teacher.     
She   is    a journalist
Това е още едно от изключенията за определителния член. Поправете ме ако греша  Blush

Ми според мен е правилно да се използва така... отдавна съм я учила граматиката и да си призная някои правила въобще не ги помня  Embarassed Но в английския най-важното правило е, че няма правила... затова е хубаво да се учи с native speaker свиква се с езика и щеш не щеш някои неща ти се набиват в главата и не си мислиш "как е правилото"... Аз лично бих казала I'm a student.. не ми се връзва без "а"
Така че според мен е вярно да се използва "а" в този случай Simple Smile
Иначе има грешки, но явно първия пост не може да се поправи... нямах време всичко да прегледам, но Сегашното време е объркано! Моля да го имате предвид... В 3 л. ед. ч. не е He/She/It do... a e does
Сега това се сещам, мислих да ги напиша преди време нещата, но да не го приемете като заяждане си замълчах  Hug

Последна редакция: вт, 01 дек 2009, 13:52 от Elichka_mama

# 646

Имам смътен спомен че и когато се говори за професия не се използва неопределителния член "а" и не е правилно да се казва:

Обратното - използва се с професии.  Peace

# 647

Обратното - използва се с професии.  Peace
аПсолютно  Blush благодаря, тъкмо повод да си припомня, ето и тук http://www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/radio/specials … _gramchallenge27/

# 648
Здравейте.  Grinning

Как беше обръщението към дама, за която не знаеш дали е госпожа или госпожица?
Имаше нещо универсално, но точно в момента не мога да се сетя, а ми трябва спешно...

# 649
If you don't know. use Ms. as it is neutral regarding marital status.

Miss is for unmarried women.

Mrs is for married women.

Ms is for 'unknowns' and any woman who wishes to use it.

това ако пишеш писмо
а ако си говорите не знам

# 650
If you don't know. use Ms. as it is neutral regarding marital status.

Miss is for unmarried women.

Mrs is for married women.

Ms is for 'unknowns' and any woman who wishes to use it.

това ако пишеш писмо
а ако си говорите не знам

Toчно за кореспонденция ми трябва.
Благодаря.  Hug

# 651
Ако не се лъжа при разговор е прието да се казва Мисис, както при нас е прието да се обръщаме с г-жо, дори когато не знаем семейното положение на жената  Peace

Следователно ако жената в разговора е неомъжена и държи да го знаете ще ви поправи  Peace

# 652
Здравейте момичета! Тепърва ще влизам във вашата тема и ще се консултирам с вас, но първо да попитам някой посещава ли в момента кабината? Търся някой който да ми прати покана от там, който се е регистрирал вече!
Предварително ви благодаря!

# 653
някой може ли да ми каже от къде мога  да си сваля Червената граматика на мърфи newsm78

http://rapidshare.com/files/41530053/ec_essential_grammar_in_use.rar.html - това ли търсиш?

# 654
Искам да благодаря на отзовалите се! Успях с помощта на тази покана да се регистрирам с 10% отстъпка! Ако някой желае също да ползва услугите им, готова съм да помогна с покана! Лек ден на всички ви!

# 655
  • Пловдив
Здравейте , записвам се при вас и веднага се връщам да уча от 1- ва страница smile3529

# 656
някой може ли да ми каже от къде мога  да си сваля Червената граматика на мърфи newsm78

http://rapidshare.com/files/41530053/ec_essential_grammar_in_use.rar.html - това ли търсиш?

нещо не мога да го отворя  ,дава грешка newsm78

# 657
Здравейте,не съм писала досега в темата ,но имам един много близък човек,който иска да учи англ.но няма компютър!Бихте ли ме посъветвали как да му помогна-ако има някъде уроци да му ги записвам на дискове за слушане и да разпечатаме уроците на принтер?

smile3529

# 658
  • Mostly in my mind
Здравейте,не съм писала досега в темата ,но имам един много близък човек,който иска да учи англ.но няма компютър!Бихте ли ме посъветвали как да му помогна-ако има някъде уроци да му ги записвам на дискове за слушане и да разпечатаме уроците на принтер?

smile3529

Червената граматика на Мърфи, за която се споменава по-горе, мисля, че е подходяща. Но вместо да я разпечатваш, в всяка по-голяма книжарница можеш да я намериш на цена  от 7 лв.   Peace

# 659

Общи условия

Активация на акаунт