Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 70

• 37 571
  • 293
  •   1
Отговори
# 120
Добро утро.
ty, ето и моята торта"Гараш" http://ekaterinap.multiply.com/photos/album/1/1#79

# 121

И друго.. - в Метро от четвъртък има промоция на Шоколадов фондан 2 х 100гр. за 3лв. някъде. Дали това е фондан за торти? Още го няма каталога качен в сайта им и не мога да пусна снимка да видите за какво става въпрос.....

Мама Цоци,този фондан в Метро  не е за торти,а за директно ядене-супер е-много шоколадов и нежен вкус,изключително малко като количество за шоко-маниаци и ценители

# 122
Добро Ден, Момичета  bouquet
Страхотни торти сте сътворили chef
Аз продължавам да упорствам с тортоправенето с надежда, че ще се науча да изпипвам детайлите (... някой ден)Crazy   Мама Цоци не се отчайвай, ще станем добри и Ние Hug
Ето и от мен първата ми кола "клекнал шевролет"  Laughing Цък!
*Исках да питам за техниките на боядисване, с дунапренена гъба ли нанасяте боята обикновенно?  newsm78

# 123
Мама Цоци, дюканките имат блогсайт извън темите и там се систематизира информацията, но добре, че има един само за това да отговаря. дано правилно го пиша  www.dukanskirecepti.wordpress.com
Ноли, мерси за отговора. Кокос!! супер прекрасна е!
Шефролета е супер!

# 124
Относно хигиената и аз да кажо няколко думи.
Правя пандишпанови блатове с много яйца.Първо купувам винаги пресни ,измивам с топла вода, подсушавам отделям белтък от жълтък всяко яйце по отделно в купичка и тогава ги събирам.Не ползвам ръкавици ,пробвала съм ,но не мога.Работя почти винаги с престилка.Акогато съм настинала слагам маска задължително.Не облизвам защото през ден постя и съм свикнала да мия всичко старателно и аз като Ванчето една торта една ролка кухненска хартия.Вобщи лини това е.
Босхи мосхи поздравления за шевролета.
Поздрави и за гарашите които зърнах.
Снощната торта от карамел ,която обещах да покажа,имам такава и от преди с тази разлика ,че сега искаха надпис върху имитация на свитък

# 125
  • ГОре на черешата...
Здравейте!
Днес имам рожден ден и идвам да ви почерпя с тортата, която приготвих преди малко:

Има още много какво да се желае...лилиумите бяха супер, до момента в който ги извадих от чашките в хладилника - натежаха им листата и се поразкъсаха. Явно марципан Варна не е подходящ за такива по-големи фигури Rolling Eyes. И голям избор на бои нямам, та мацах криво-ляво, но в действителност цветовете са по-нежни, нещо не можах да снимам като хората...
Вие предимно с ГММ ли работите? Има ли я в Метро и каква разфасовка е? А като се отвори кутията колко дълго може да се съхранява?

# 126
mari_eta   nbirthday Тортата изглежда много добре. А тичинките от какво направи? Фигурките трябваше да ги държиш извън хладилника. Аз лично работя с ГММ. Купувам я от Кадемлия 6, кофата е 4,5кг. и струва 32лв., а срока й е 6 месеца. Wink

# 127
  • ГОре на черешата...
С подръчни средства са тичинките - черните връхчета са от марципана, а стъбълцата - парченца тънка тел и...игли hahaha.

Мислех на стайна температура, но вкъщи по обяд като напече стана много топло и ме достраша...

# 128
Тъкмо и аз щях да питам в тия грипове има ли други като мен да работят с маска! Албенчето-отговорила.
Преди тортата, се дезинфикцира всичо, имам си определени тенджери за кремовете, за формите, то е ясно!Не облизвам-строго правило е , ако искаш да си добре с коремчето след като свършиш тортата-не облизвай.Всичко се бърше с еднократни салфетки, косата е прибрана под една бейзболна шапка, след като скъсахме готварската, задължително с претилка, защото все пак може да имам мъхове по дрехите...Ако с ми дълги ръкавите, загъвам.
Ми горе-долу това е!Трябва да се спава хигиената, защото дори и един човек да пострада е много лошо!
А даи аз като Ванчето, постоянно викам по мойте двете-марш, къш от тука, ама предпочитам да работя след като си легнат, просто защото тогава е вече едно спокойствие....  Crazy

# 129
  • Пловдив
mari_eta, честит рожден ден мила. Пожелавам ти много щастие и сбъднати мечти.

Честита първа годинка на Алекс на Дракончето

И да не ме пуснете за издирване, ви пускам причините за липсата си. До края на седмицата само ще ви чета, че ми е много натоварено.

# 130
Пепи,кутията за обувки е страхотна. Hug

Моля те дай повече подробности за направата й...как направи капака и как постигна толкова наситено черно?..аз колкото и боя да сложа,става тъмно сиво,но не и толкова черно. Благодаря!  bouquet

Точно се чудех и аз за хигиената,която спазвате, особено тези които продават тортите. Rolling Eyes..Нямате ли проверка от ХЕИ преди да започнете бизнеса с торти??? newsm78.Благодаря.

Аз лично имам едно голямо парче от фолио за плот,на което точа,режа и меся.Старателно си го мия преди работа;ръкавици не ползвам,косата е прибрана,не облизвам...много Blush

# 131
Здравейте!
Не пиша много,защото нищо не съм правила...но редовно ви чета.Нито една торта не ми е убягнала.
Пепи,точно в твой стил,детски,прекрасни,много изпипани!
mari_eta , Честит рожден ден!    newsm59     Много щастие и любов,късмет и ужасно много и прекрасни поводи за торти да имаш!    Тортата е много красива,такава една пролетна...

Честито и на малката принцеса на Дракончето!Да ти е жива и здрава,все така красива и послушна!

Обмислям една за 14.02.,ама да видим какво ще излезе...  

Относно хигиената:Досега съм направила 2 торти не за в къщи,и не съм правила нещо по-различно от стандартното:Мия яйцата преди ползване,имам определени купи и съдове за сладкарски цели /не готвя в тях/, работя с престилка /в 99 % от случаите/ , шапка не понасям /дори и в най-големия студ или пек не нося нищо на главата си/, в къщи никой не изпитва желание да облизва бъркалки,шпатули,лъжици,не знам защо,иначе всички обичат сладко...
Разточвам върху силиконови килимчета,едно голямо за покрития и малки за дребните неща.Ами това е...дрего не се сещам.

# 132
Пепи, много хубави торти  Peace Как правиш водата, изглежда толкова истинска... Тази на Шанел ми взе очите, как постигна толкова наситено черно?
mari_eta  честит рожден ден   bouquet  Много хубав подарък си си направила.

# 133
  • София
Маме, радвам се, че ентусиязмът ти е бил възнаграден с блеснал от радост поглед! За Библиотеката...вече са казали, но да допълня (че с казаното дотук съм съгласна) - много често съм попадала на тема по рецепта, но докато я изчета и вече съм се объркала на кого какво не му се е получило, на кого пък точно това се е получило и накрая си оставам с моя късмет, тенджери и хъс и каквото сабя покаже...За старите линкове, обаче, трябва да се поработи - няма смисъл от неработещи такива, или да ги заменяме, или да ги махнем. Сигнализирайте!

Хигиената - не правя много торти за извън дома, аз това със стерилизацията не го приемам много насериозно, не се плаша от салмонела и други такива (не че отричам риска, но...понякога като ги гледам тези мерки, ми прилича на панически ужас от храната, която ядем, сякаш ни е враг) По-скоро гледам да избягвам продукти с много преработка, Е-та и други такива, които ме плашат повече от прах тук и там Embarassed Е, бях твърде откровена:)

Пепи, чудесни неща си направила, обувките сега са 2 - защо?

Албенче, много хубав свитък с надпис, а на предната, плодовата - плодовата декорация е невероятна, само малко маслената на отсрещния ъгъл ми идва излишна, но, това е само въпрос на вкус, т.е. универсално решение няма:)))

Мари-ета, Честит Рожден Ден! Много нежна украса! Следващият път суши цветята доста време предварително и не ги пъхай в хладилник, защото после от конденза омекват:))

Драконче, сега виждам, че детенцето ти има РД - да ти е живо и здраво момиченцето и много радостни сълзи да ти докарва!

# 134
mari_eta, Честит рожден ден!  bouquetМного хубава е станала тортата,а цветето не е трябвало да го слагаш в хладлника,но за следващият път ще знеш.
Драконче,Честит празник,да е жив и здрав малкият Алекс!!!!!
Пепи за първите 2 торти си знаеш-страхотни са,но обувките направо ми спряха дъха!Мисля,че тази торта няма да искат да я разрежат Winkмного добре се е получила!
Boshi_Moshi клекналият шевролет е станал прекрасен!

Общи условия

Активация на акаунт