Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 70

  • 37 582
  • 293
  •   1
Отговори
# 135
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Пепи страхотни торти си направила. Кутията и обувките са невероятни - я кажи колко време съхнаха обувките и от какво точно ги прави - бързо съхнеща или бавносъхнеща маса  или ...? Цвета на кутиятаподозирам е докаран с гъбичка отгоре но ме интересува сухи или мокри бои ползва. За постигането на толкова наситен цвят не се ли размеква много покритието докато боядисваш? От какво е капака? Има ли още снимки да видя токчетата? И нещо за детските торти - като правиш фигурки целите ли са от моделираща маса или слагаш нещо за пълнеж на тялото/главата и колко време съхнат преди да ги сглобиш и сложиш на тортата?

Сигурно съм ти много досадна ама като правиш такива хубави работи това е положението   bouquet

# 136
  • Мнения: 7 091
Момичета, благодаря за хубавите отговори! Беше ми много интересно да ви прочета! Наистина това беше тема, която не сме обсъждали много.  Simple Smile
Дими, ако яйцата специално са със салмонела, никакво миене и дезинфекциране не помага да ти кажа. Аз съм боледувала от салмонела ( не беше от яйца, а от месо в един ресторант), но по принцип си спомням от Хигиена на храненето.  Peace

Пепи, страхотни са!!

Маме, за съжаление и аз съм на мнението на Ванчето. За да стане такова нещо ще трябват много хора с много свободно време, както и някой да ги организира. АКо някой разполага с такова време, да хвърли първия камък както се казва  Laughing
За личните съобщения, аз имам много колоритни случки  Laughing Повечето хора, които ми пишат са много възпитани, обаче съм имала случай да получа 7 бележки една след друга, защото не съм отговорила на първата, като тона в последната е бил доста каруцарски, с обиди и какво ли не. Просто някои хора забравят, че хората обикновено не спят във форума и разчитат, че си свободен по всяко време да отговориш точно на техните въпроси. А, да не пропуснем тези, които след като им помогнеш не се обръщат да кажат едно благодаря например за времето, което си им отделил. НО...те са изключения, обикновено такива, които не влизат втори път в тази тема.  Laughing

Аз не мога да видя шевролета? newsm78

# 137
  • София
  • Мнения: 618
ЧРД Мариета, здраве и щастие ти желая
ЧРД на Алекс, да порастне здрава и умна госпожица

Пепи любимата ми кутия с играчки, аз тях най-си ги харесвам Wink А кутията с обувките е трепач, ама и аз искам и от другите ъгли да ги видим Praynig

Боши моши- шевролета е много сполучлив, дори и клекнал Peace

На мен пък днес ми се прияде парфенце. И направих, остана ми сметана.Та реших да пробвам розички Mr. GreenДа ама като отворих боята и бях забравила,че няма дозаторче,хоп половината шишенце ooooh! ooooh! Та както и да е. Обаче розичките не се задържаха в-ху моливчето и се пързулваха надолу Joy Joy Успях с няколко разплули се hahaha Та искам да попитам дали на Виолетката така и се пързалят. За да се успокоя,че проблема е в разредената сметана. Иначе украсата не е никаква композиция, а само проба на разните неща Crazy То и пош ми трябва,ама него съм си го поръчала за рден Mr. Green
http://bgphoto.net/photos/31449/o633697103044907500.jpg


# 138
  • Мнения: 1 491
destini когато ми се е повтечнила сметаната и на мен ми се хръзулкат по дължина на дръжката на четката за рисуване ... Ама не ми пука, изваждам ги с ножица и си ги пльокам на тортата. Отдавна не съм си играла да правя рози на пиронче ... Ще си намеря повод и пак ще пробвам  Wink

Честит рожден ден на Мариета и на малката Алекс на Дракончето   bouquet

# 139
  • Мнения: 592
Здарвейте моми4ета,
да съм пропуснала една или 2 теми4ки, но ина4е гледам да ви следя редовно. Проследих последните няколко страници и както винаги сте сътворили кголеми красоти и вкусотии   bouquet Съжалявам , 4е не споменавам поименно.
Наскоро не съм правила торти4ки тъй като се опитвам да ограни4а консумацията на сладки неща, а дали ми отдава това е дуг въпрос.
Риенски, радвам се да те видя тук в най-сладката тема  Hug

# 140
  • Мнения: 1 610
Niko_leta,  Hug, радост за очите.  Страхотни торти! Малинения сладкиш обра овациите на родата. Калтерхунд си правила, а? Изглежда много хубаво. Моя мъж ми даде идея да направя такова чудо за детската градина и да го окрася като зебра. На мен ми се иска да направя като твоята торта за 2рия рожден ден на Алекс.С палми и разни животинки. Чудя се да те изтероризирам ли да ми кажеш какъв е сладкиша отдолу , какъв е марципана, как опъваш и изобщо, да те мъча с въпроси? Загубих ти домашния, имам флетрейт за домашни и Т/мобайл, но се притеснявам, че няма да ни стигне едно денонощие  Laughing

# 141
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Момичета, обещавам утре ако намеря време да сложа още една снимка и да ви пиша подробно. Ако ли не, очаквайте включване след 16-ти, че тази седмица съм затрупана Sad

Ето кутията с обувки и от друг ъгъл:


Диме, обувките са 2 по желание на клиентката.

За всички които питаха- абсолютно всички фигурки са ми от Руска мастика 2 и не чакам да изсъхне а направо сглобявам частите.
токовете на чехличките съхнаха 3 дни, стъпалото 2, а предницата я правих снощи. Работя със сухи бои и черното ми е смес от всички, разредени с алко вода до консистенция на много гъста боза.
Капака на кутията е стериопор  Simple Smile

 shemet_neveroiaten, цвета не е подсилван допълнително. Всичко е омесено с боя.

Последна редакция: нд, 08 фев 2009, 20:51 от _Пепи_

# 142
  • Norge
  • Мнения: 2 311
mari_eta Поздрав и от мен за деня ти. Както и за тортата. Не е беда, че се е получило така с цветята: това е просто навик да се борави с моделиращата маса: нещо, което се научава с времето. Важното е, че изглежда ти е дадено да умееш да правиш красиви неща с нея. Grinning

Поздрав и на всички останали, отново заринали темата с хубави торти  bouquet

Дими 73, аз...пак за теб.  Blush С теб да не би да имаме някаква кръвна връзка_ ако това, разбира се, може да е някаква гаранция за сходство в мненията по едно или друго.
Хигиена...Страшно ми е  важно да ми е чисто и хубаво наоколо, но без това да добива заплашителни размери. Например когато в заведение/магазин ми се сервира/продава с ръкавици, това по някакъв начин ми е неприятно. Не говоря за белите платнени ръкавици на мъжете_ сервитьори в изискани заведения, а за "стерилните" найлони за щяло и нещяло. И аз не обичам това, че нормалното желание за чистота започва да се изражда във фобия към храната ни.

Не съм правила торта по поръчка и в този смисъл не мога да дам адекватно мнение. Но съм работила години наред в множество хотели (не като кухненски персонал) и съм наблюдавала процесите в кухнята. В Норвегия изискванията към хигиената винаги са били на много високо ниво и въпреки това в професионалната сфера не съм попадала на изискване за неща, които вие споменавате тук. Може би си струва да отбележа, че за щастие в страната няма салмонела. Тя, обаче, така или иначе, не може да се отмие от черупката на яйцето, както и останалите "неща" не могат да бъдат умъртвени с толкова гореща вода, под която да измием ръце без да си причиним изгаряния от определена степен.

ХЕИ (не знам как е името на инстанцията днес?) има своите изисквания, но за да се стигне до него, предполагам, че човек трябва да е минал през цялата мелачка на добиване лиценз за производство, със съответния, макар и малък, локал_  и обзавеждане. Иска (искаше??) се и медицинско свидетелство.

А относно фороумното общуване...прочетох с голям интерес споделеното от Тандури. За жалост, не мога да се оплача, че ми липсват подобни примери и на мен. Наистина, не такава фрапираща бройка, но се случва: питат, не успееш да отговориш същия ден и пристига второ, настоятелно писмо или бележка. Нетърпеливо, леко настръхнало: как, защо, хайде, до кога ще чакам. Tired А се случва след като отговориш да стане в пъти по_ лошо... Twisted Evil За етика и правопис въобще не ми се говори: точно вчера в кутията ми тупна един въпрос: еди_ кое_си дали го правя с фУндан... #2gunfire
По темата за общуването_  изобщо, мама Цо споделя много хубави мисли, подкрепям, изчетох ги с радост.

И само мъничко за броя на страниците в тортените теми. Тук се пише с някакви бесни обороти Shocked, темите се пълнят на поразия и ми се струва  че 20 страници просто са недостатъчни. 100, както е при рускините, може би е твърде много, но да кажем едно удвояване на бройката по моему е приемливо.



# 143
  • Мнения: 592
Niko_leta,  Hug, радост за очите.  Страхотни торти! Малинения сладкиш обра овациите на родата.
Дай снимки , 4 май нещо съм пропуснала

. Калтерхунд си правила, а? Изглежда много хубаво.
Какво е това  newsm78, нещо не разбрах. За останалото ти писах на ли4на

# 144
  • Мнения: 484
Виолетке,не можеш ли да се сетиш що снаха ти не е харесала тортата,защото сигурно не може да прави такива страхотни торти като твоите Wink

Boshi-Moshi,шевролета е готин и така клекнал Peace

Албенче,някой път ще припадна пред мотнитора от твоите карамелени торти!Много вкусно изглежда!!

mari_eta,честит рожден ден!!!Бъди много здрава и щастлива!!!

Драконче,честит рожден ден на дъщеричката ти!!!Да расте жива,здрава и много да ви радва!!

Пепи,както винаги тортите са уникални!!!

Дестини,страхотна работа с поша!!!

За хигиената-аз също съм на мнението на Дими.По принцип не правя торти за други хора,но и за вкъщи да е се старая да работя чисто,без ръкавици обаче,че не ги понасям.

# 145
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Пепи поздравления страхотен цвят си докарала с омесване!!!! Въобще комбинациите ти от цветове са много сполучливи.

nelka.nelka и аз постоянно си мисля че трябва да измислят някакъв друг начин хората да следят темите а не да трябва да пуснат пост в тях за целта така определено ще редуцират фиктивните постове и темите ще се пълнят по-бавно. Честно казано добре че мога да хвърлям по едно око на форума от работата иначе щеше да ми е невъзможно да следя темата.

Драконче Честит празник на детенцето ти! Честит Рожден Ден на Мариета!

destini супер е тортичката! Много нежни цветове - браво!

Boshi-Moshi страхотна е колата аз лично нямам забележки.




# 146
  • Мнения: 668
ЧРД на Мари-Ета! Бъди жива и здрава. Всичко най-хубаво ти желая.
Благодаря за поздравленията за моята Алекс. С торта не мога да се похваля  Embarassed - ще я видите живот и здраве на 1-ви март  Wink Днес си прекарахме добре, доволно.
Не мога да подмина прекрасната кутия за обувки... остана ми в очите. За всичко останало ще пиша утре, че не мога да си събера мислите повече.  Tired

# 147
  • Мнения: 634
Мариета,Честит,рожден ден и от мен с най добри пожелания.  bouquetПрава си за марципан Варна ,че не търпи големи украси, а още по малко да стоят в хладилника.Пробвай тези лилиуми с руска мастика 2 и ще видиш резултата.Но тортата ти е супер. Hug
Пепи, чудеса си просто ме омайваш с животинките HugА кутията е оригинална.  bouquet
Честит рожден ден и на синчето ти Драконче. newsm10
Димитрина,другата половина на плодовата торта е от сметана ,а не маслена. Naughty
Дестини много ми хареса сметановата украса.Справяш се отлично.Сметаната трябва да е по плътназа да се шприцова по лесно.
Лека нощ.

# 148
  • Мнения: 1 122
thedragonbg честита ви 1-ва годинка. newsm38

sillsav честита годишнина и на теб. Чакам тортичка.

Пепи кутията е страхотна.  bouquet Цвета е уникален и то само с омесване. Знам че си доста заета, но би ли споделила кои точно цветове смеси за да добиеш този черен цвят?

# 149
  • Мнения: 2 185
thedragonbg честита ви 1-ва годинка. newsm38

sillsav честита годишнина и на теб. Чакам тортичка.

Присъединявам се към пожеланията   bouquet , като искам да добавя и Честит рожденик на Иринка!

Общи условия

Активация на акаунт