Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 70

• 37 601
  • 293
  •   1
Отговори
# 180
Момичета, я кажете тези фигурки  стават ли или са грозни?

# 181
  • На края на света !

Между другото Пепи гледах ти клипчетата ,голяма майсторка си ей   bouquet,човек като те гледа му иде да се захване веднага за работа  Hug

Миличка, клипчетата са на Албенка. Аз само ги разпространявам. С поша и накрайниците сме все още на Вие.
Пак оплесках нещата  Embarassed,ама то пише Пепи Янева newsm78  
Албенка извинявай   bouquet

stasi76  за мен са супер ,но нека специалистите си кажат  Peace

# 182
Момичета, не влизам много тук, но имам въпросче.
Трябва ми НЕсъхнеща моделираща маса, от къде да си купя? Трябва да правя няколко торти, но нямам много време да се занимавам и този път  ще предпочета готово покритие. Моля, препоръчайте!   bouquet

# 183
  • София
stasy76  на мен малко топчести и дундуести ми се виждат,или може би понеже малко от горе си ги снимала  newsm78
ето и моята торта за рождения ми ден. Вътре е тирамисуто на Д-р Йоткер, смесено с една част баварски крем

МИШЕЛ аз ще ходя да купувам скоро такава моделираща маса. На Кадемлия продават. Може да си разделим една кофа ако искаш.

# 184
Здравейте исках да попитам за варения фондан каква глюкоза се използва - течна или суха.
Благодаря ви.

# 185
  • Vaudreuil Canada
sillsav Честит Рожден Ден - много апетитно изглежда тортата ти!

# 186
  • София
sillsav Честит Рожден Ден! Лилиумът е прекрасен  Peace

# 187
sillsav, Честит Рожден ден и от мен!
Аз това питах, от Кадемлия или от друго място.  newsm78 Имаше някаква фирма към Сточна гара, мисля, че van4444eto ми разказваше за нея. На Кадемлия кофите по 5кг ли бяха? Съгласна съм да си разделим стига ти да си съгласна, да я взема утре-другиден, че нямам много време Simple Smile  bouquet

# 188
  • Czech Republic
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН И НА ВСИЧКИ РОЖДЕНИЦИ И МАЙКИ НА РОЖДЕНИЦИ!   bouquet  bouquet  bouquet

Здравейте исках да попитам за варения фондан каква глюкоза се използва - течна или суха.
Благодаря ви.

Здравейте! Какъв е този варен фондан? Аз поне не знам такъв при който да се използва глюкоза.  newsm78 При всички случаи глюкозата, която се използва в сладкарството е с консистенция на мед. Peace

Момичета, не влизам много тук, но имам въпросче.
Трябва ми НЕсъхнеща моделираща маса, от къде да си купя? Трябва да правя няколко торти, но нямам много време да се занимавам и този път  ще предпочета готово покритие. Моля, препоръчайте!   bouquet

МИШЕЛ, погледни в Тортената библиотека има няколко адреси и телефони на сладкарски борси - от там купуват момичетата (най-вече от Кадемлия). Hug

Момичета, да кажа и аз за Библиотеката, каквото забележа (особено ако в поста си сте ми обърнали внимание, както _Пепи_) се опитвам да попълвам и да оправям. ЛС с нови неща, с линкове за поправка и т.н  също може да ми изпращате, но моля не очаквайте, че ще реагирам моментално - просто не ми е възможно! Blush
Ето вчера прибавих някои допълнения за правенето на захарните маси, днес за цветовете. Ако имате предложения, идеи какво още може да се напише като обяснения, направо го напишете, аз ще ви цитирам. Освен това може би е добре, когато имаме време да снимаме по време на правенето на торта по някоя от рецептите в Библиотеката да направим снимки и на печенето на блатовете и правенето на крема и правенето на моделиращата маса. верно, че това е тема за по-напреднали в сладкарството, но понякога всеки има нужда от това да види как нещо изглежда. Това е само идея и даже не е нужно да стане наведнъж или от един -двама души.  Аз ще направя например скоро стъпка по стъпка моя пандишпанов блат и млечния марципан(тях най-много използвам), защото няколко човека вече ме питаха за подробни обяснения. Peace

# 189
  • София
natalyna, ще е чудесно да направиш тези 2 неща стъпка по стъпка!  Hug

# 190
  • Vaudreuil Canada
Наталинка аз бях помолила преди време да добавиш рецептата за блатове на Пепи, но мисля че точно тогава ти имаше някакъв проблем с форума. И още нещо - ако не си го видяла вече де - след информацията за шоколадовите фондани има нещо частично изтрито можеш ли да го погледнеш и възстановиш когато ти е удобно.
"Шоколадов фондан за рози(модифицирано от руски сайт)
Ро..."

# 191
Мерси, Нат! Въпраса е, че исках съвет, от коя МАСА са доволни момичетата. Иначе и аз пазарувам повечето неща от Кадемлия, така, че вероятно утре, ще отида направо там.

# 192
  • Czech Republic
Наталинка аз бях помолила преди време да добавиш рецептата за блатове на Пепи, но мисля че точно тогава ти имаше някакъв проблем с форума. И още нещо - ако не си го видяла вече де - след информацията за шоколадовите фондани има нещо частично изтрито можеш ли да го погледнеш и възстановиш когато ти е удобно.
"Шоколадов фондан за рози(модифицирано от руски сайт)
Ро..."

Шемет, извинявам се не съм обърнала внимание, но наистина имах периоди в които не можех да влизам. Може ли да ме ориентираш къде да го търся. Blush  За това изтритото - не знам как е станало, но въобще не се сещам какво и колко е било написано там. ако някой се сеща или има някъде написано, моля да помага, защото моите записки от момичетата които помагаха са доста разхвърляни (после разделях всичко по категории). Embarassed

# 193
  • Vaudreuil Canada
Нат ако Пепи не я напише междувременно по-късно нощес ще ти пратя рецептата в лично съобщение и един линк.

# 194
  • Czech Republic
Нат ако Пепи не я напише междувременно по-късно нощес ще ти пратя рецептата в лично съобщение и един линк.
   ОК!  Hug Heart Eyes

Сега разбрах какво е станало в Библиотеката. Явно има ограничение за дължина на постовете и като съм прибавяла неща там, останалото се е изтрило:( МНого кофти, защото може и да се е загубила някаква информация, а аз въобще да не съм разбрала. Rolling Eyes Но успях да върна информацията поне частично (да живее Гугъл) и я прибавих към следващият пост.

Общи условия

Активация на акаунт