Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 70

  • 37 565
  • 293
  •   1
Отговори
# 90
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Маме, къде е това, което показваш??? Не го виждам...

В темата Ти какво сготви снимай и покажи.

Бобсито браво за трасфера - аз още не съм се престрашила за такова нещо.

Пепи Албенка отново супер тортички сте показали. Албенче от какво е къщичката?

# 91
  • Мнения: 264
Маме, къде е това, което показваш??? Не го виждам...

Има и линк като цъкнеш върху срамуващите се човечета в поста на мамето.
Така или иначе това са ви първите торти, няма от какво да се срамувате, важни са и желанието и усърдието, а пък ако ви стават на вкус другото е само суета, както би казал Карлсон. Wink При това във всяка една технология грешките са най-важния учител - всяка грешка те научава как не се прави и ако умееш да се учиш от грешките си ставаш все по-добър.

# 92
  • Мнения: 2 000
Добро утро.
Оня ден си получих формичките за цветя и снощи спретнах една тортичка за пробата  Laughing

# 93
  • Мнения: 634
Бобсито от какво се притесняваш?Да не си мислиш,че моите първи торти са били,както сега.Аз те поздравявам Hug
Нелка.нелка благодаря за милите думи,на мен наистина ми доставя удоволствие да правя торти .Точно за това съм в този форум.Тук научих толкоз много неща,тъй,като съм завършила техникум по обществено хранене специалност сладкар през 1988г..Тогава нямаше тези технологии.
Катя поздравления ,аз нямам време да ги пробвам всички.
Къщичката си е сглобена торта от блат и крем зафилена с маслен крем облепих с шоколадов фондан за покрива си отлях шоколад.Лек ден на всички.  bouquet

# 94
  • Мнения: 484
Момичета,не може човек да ви изчете  #Crazy #Crazy

Пепи,Албенка,Маме Цо,Бобсито,Катя,браво на всички ви!!!  bouquet

# 95
  • Мнения: 7 947
Пепи,Албенкаsmile3501 вие си го знаете  Simple Smile .
Бобсито,не виждам защо трябва да се срамуваш  newsm78 .Тортата ти е станала много добре  Peace .
Катя (Сливен),добре си се справила.Повечето от моите формички още си стоят неизползвани  Embarassed
От мен една еклерова торта за домашна употреба, без специална украса  Mr. Green .


и парченце

# 96
  • Мнения: 1 491
Мацки, две бързи торти от мен по случай днешният рожден ден на баба ми, която макар и луда по шоколада й се е наложило да яде сметановата с горски плодове  hahaha  Втората е очевидно каква е - Гараш. Още един път благодаря на Иринка за помащта, защото тортето е по нейната рецепта   bouquet

 



Както се вижда Гараша има нужда от още малко работа, за изчистване на някои елементи, но това ще го правя непосредствено преди да тръгнем за гостито, така че може и без повече снимки да остана ... Та застраховам се  Mr. Green

# 97
  • София
  • Мнения: 2 130
Виолет, да ти е жива и здрава баба ти! Гарашът се е получил класика - много готина глазура!

Бобсито, ама доста сложна торта за първи път, нормално е да си имала и препятствия:)

# 98
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
violetblue, жива и здрава да е баба ти. Супер торти си и направила.

# 99
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Албена, сега разбирам...Вчера ми се искаше да напиша, че онази плетеница върху шоколадовата ти торта изглежда като правена от професионалист. И ето, не съм сгрешила. Blush Не знам как успяват да ви предадат този начин на боравене с материалите, но винаги си личи когато дадена украса е правена от човек, учил това в училище. Не бих се отказала от подобни познания, но ги нямам Embarassed

Катя, честити да са ти формичките, вижда се, че са попаднали в добри ръце. Wink
Особено ми допадна лалето ти.

Веселушке, страшно нам_ нам си показала.  Crazy Heart Eyes На всички ни е ясно, че често най_ вкусните торти са именно тези, неукрасените специално. В случая ти потвърждаваш това и то как. Shocked

Виолет, сега...на баба ти не знам дали да честитя или да съчуъвствам Rolling Eyes за натресената СМЕТАНОВА Twisted Evil торта, но теб определено поздравявам за украсите и изобщо за справянето със задачите. Рози като твоите за мен са "терра инкогнита" и имаш възхищението ми за тях.

# 100
  • Мнения: 1 283
Леле,нямате спирачки. Grinning За да ви изчете човек, трябва да си вземе няколко дни отпуск. Crazy

Браво на всички майсторки..Благодаря,че ви има да се уча. Hug

Ето и една от мен за рожден ден на колежка китайка. Grinning

http://good-times.webshots.com/photo/2248783050101110711Elfjsf

# 101
  • Мнения: 1 610
E не не! Виолет как правиш глазурата толкова гладка и не разтечлива. Аз или ги правя гъсти, или се разтичат и после с голямата лъжица трябва да събирам от чинията. намерих марципан по-евтин, но е на прах. Просто не намирам никакъв смисъл, да взема да се задействам с вашите рацепти по-добре. Ноли - браво- чудесно творение! С какво направи фигурките, с какво замести ориза, колко "материал" от ММФ ми трябва за да направя горе/долу толкова фигури
Цоцоланке. твоя провал за мен би било най-добро постижение.

# 102
  • Мнения: 1 283
Риен, за фигурките ползвах съвсем малко топче готова маса. Ориза е обикновен кокос.Оцветявам,разточвам и режа.За слепване използвах от масления крем за надписа...ами това е.аа,има и желирани бонбони за пълнеж и оранжевите 'кашкавалчета' са от пица джелибон,нарязан и обърнат наопъки. Crazy ДАно разбра. Rolling Eyes

 Hug

# 103
  • Мнения: 11 607
Момичета, провал или не, но след дълги колебания си подарих творението......Роднината - рожденник естествено не знаеше какво му готвя, но като видях усмивката му и грейналите очи, разбрах,че съм постъпила правилно и не съжалих  за това си решение въобще.

Днес вече и разпадналата се торта бе стегнала, а пустите му кремове от хубави по-хубави. Защото останаха малко и аз ги сложих в чашка, в хладилника - ами....с нож да ги режеш.....Така че първият продукт, с който всеки тръгнал да тортоправи, трябва да се снабди е ТЪРПЕНИЕ и ВРЕМЕ!!!!! Най-важният и гарантиращ успех над 50%, пък до останалите 50% каквото сабя покаже......

Не искам да ви прозвучи като мърморана.....Но ето какви идеи нахлуха в главата ми вчера.....

Може ли да се актуализира по някакъв начин библиотеката. Да се види дали някъде няма сгрешена рецепта, да се даде някакво пояснение за най-чести грешки(съди се по най-задавани въпроси) и с 1-2 изречения да се поясни за всяко покритие напр. Вярвам,че се влюбих в шоколадовото тесто на Ванчччето, не само защото то ми се получава, а и защото има богато обяснение и снимков материал. Осъзнавам,че това е много къртовски труд! Безспорно. Но библиотеката може да се поднови напр. на части, не на един път.

И друго - линковете за тортите.....са стари....Препращат все в архива, където датите са все от 2004г, 2006г., единствено активни са линковете за Покрива от крема сирене на Наталина и Шоколадовите рула на Лео......Може ли, когато някоя от вас направи съответната торта - Династия, Алказар, Трюфел и пр. да пусне нова тема и всеки да си каже тънкости, капани, ей я напр. Рая - толкова ценен пост е пуснала в темата за провалите, че аз само него да имах - ядове нямаше да бера. А и самите линкове за торти ще се обновят, защото на търсачка търсих за Династия нещо повече, но така и не намерих нещо полезно - излезе ми списък и с династия като име на филм, като историческо понятие и само един пост на Димитрина, който повдигаше булото на тортата......Или в общия смисъл - правих торта Династия и до там......

Не знам до колко предложението ми ще се възприеме, но наистина бих помолила - ако е възможно да се актуализира.....Да се обогати ако може! Казвам пак - осъзнавам,че е къртовски труд, всеки е зает, има задължения, но може и постепенно да се направи, а и работата в екип ще помогне също работата да се изпълни по-бързо.

С това не искам да кажа нищо лошо...Но аз също се дразня от еднотипни въпроси, също се дразня от въпроси, чиито отговори са напр. на предната страница, не винаги се чете, понякога информацията се губи в постове за честитки напр. - което е неизбежно и нямам нищо против това, не съм против честитките, напротив - в теми, като тази, хората стават като семейство и това да се поздравят е нещо напълно нормално! - и се превръща и в досада търсенето на информация, също не искам да задавам глупави, прости, елементарни въпроси, от друга страна никой няма право на ЛС да безпокои който и да е, всеки си има свое разписание, едно обяснение на ЛС гълта време, а и не знаеш дали този човек в момента е на линия и дали може да ти отговори....Да, ще получиш отговор - както и съм получавала самата аз, но не е честно постоянно да атакуваш някой на ЛС - поне това е моето мнение. Не пиша от ден - два във форума, и съм разбрала от какво голямо значение е систематизираната информация и това да прочетеш повече мнения по даден въпрос. Защото само така вървиш напред.......Дали и ще може срещу по-често използваните глазури, покрития да се сложи една малка снимка на торта, която по-добре да визуализира даденото обяснение. Може и да ми се смеете, но на мен ми трябваше време да схвана,че се използва само 1 покритие - или само глазура, или само марципан, или само фондан и т.н. Смятах,че може би няколко от изборените се слагат едно върху друго Embarassed...Срам!

Тук всички момичета са страхотни, вярвам,че заедно можем да направим чудеса - какво по-голямо чудо от блясъка и искрите радост и щастие в детските очи, когато видят че мама/леля е направила торта само и единствено за тях. Чувства се специално. Точно заради това обаче мамата/лелята трябва да мине през обучението тук, в темата......И за да сме си приятни, без да ставаме досадни, можем да си намерим начин как да си улесним положението. Извинявайте ако съм засегнала някоя от вас! Не целя това! Напротив - искам колкото се може по-малко досадни въпроси и повече творчески и търсещи постове. Както напр. е толкова умна идеята за най-често задаваните въпроси.......Могат да се актуализират напр. с въпроси свързани с покритията, с пресечени кремове и т.н.

Радвам се,че ви има! Новаците покрай Изложбената зала - Галерия Торти - вярвам ще ставаме повече, въпроси периодически елементарни - ще има, и за да не се повтаря едно и също като развалена грамофонна плоча - да има малко повече подобна информация, нова и актуална, без да има досада за останалите.

Извинявайте!  bouquet

violetblue това глазура ли е, или покритие? Тъп въпрос, ще извиняваш.....За Гараша става въпрос...Това е тортата, която съм си харесала  за другия ми опит.....

И друго.. - в Метро от четвъртък има промоция на Шоколадов фондан 2 х 100гр. за 3лв. някъде. Дали това е фондан за торти? Още го няма каталога качен в сайта им и не мога да пусна снимка да видите за какво става въпрос.....

Последна редакция: сб, 07 фев 2009, 22:48 от Мама Цоцоланка

# 104
  • Мнения: 310
Благодаря за милите думи момичета  Hug    bouquet  Честно казано очаквах критики, ама ми се размина  Rolling Eyes 
Пепи  магазина на Торнадо близо ли е до центъра на Пловдив?Питам, защото днес бях малко на разходка до Пловдив и така ми се искаше да посетя магазина, ама не знаех къде се намира.Та, ако пак ходя натам да знам дали е близо до центъра.Сега видях, че магазина на Новаджел е на бул."Руски" , аз минах покрай него ама от къде да знам, че магазина им е там, сега ме е яд  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт