Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 70

• 37 603
  • 293
  •   1
Отговори
# 165
  • На края на света !
Чародейка, така зададен въпросът ти е много по-ясен. Или готова моделираща маса или маршмелоуз фондан. За мен те са най-елстичните теста Wink
Готова маса тук надали ще намеря  Rolling Eyes
Ще прегледам маршмелоуз фондан дано да не е много сложен за мен  Rolling Eyes сега изчезвам и няма да ви досаждам поне засега  Embarassed ,дано   направя нещо ,което е поне малко  за пред хора   Peace

# 166
  • София
Момичета, благодаря за пожеланията Hug
Хайде и аз сега да чеситя на родените на същата дата водолейчета
Честит Рожден Ден на детенцето на thedragonbg и  на детенцето на Иринка. Да са живи и здрави и да имат весело и безгрижно детство   bouquet
Честит Рожден Ден и на Мариета  bouquet

Аз снимка по-късно ще пусна , ако е излезнала че с телефона съм снимала.
 Относно хигиената само да ви кажа че за да има ефект от миенето на ръцете трябва  минута, минута и половина да си търкате ръцете. Ще се учудите 1 минута колко много ще ви се стори. И не се престаравайте да ползвате антибактериални сапуни , защото те убиват и полезните бактерии по ръцете. Ако ползвате спирт по-добре е 70%, не 90% както бихте предположили, защото 70%по-лесно навлиза в бактериите и по-този начин действа с по-голяма ефективност от 90%.Това е което си спомням от курса и изпита по дезинфекция.

# 167
 bdbaloni  на дечицата на ДРАНКОНЧЕТО  И ИРИНКА, да са живи, здрави и безкрайно щастливи baloni

hbday на МАРИЕТА
ЧЕСИТА ГОДИШНИНА НА SILLSLAV, много любов и вълнуващи моменти  1dating luvbed
Violetblue, ммм колко вкусни изглеждат тортичките ти, да е жива и здрава баба ти  bouquet
Албенка, невероятни торти  bouquet
Пепи, стил и съвършенство  smile3501

# 168
Момичета, искам да ви питам за торта Татяна- трябва ли да се сиропират блатовете или  течната сметаната прави това вместо нас Wink?

Пепи, тортите както винаги са НЕВЕРОЯТНИ!  bouquet

# 169
  • ГОре на черешата...
Багодаря не всички за пожеланията  bouquet!
Следващия път няма да слагам фигурките в хладилника, да видим какво ще стане...

# 170
Момичета, искам да ви питам за торта Татяна- трябва ли да се сиропират блатовете или  течната сметаната прави това вместо нас Wink?

Блатовете на Татяната НЕ се сиропират  Peace

# 171
  • Пловдив
Багодаря не всички за пожеланията  bouquet!
Следващия път няма да слагам фигурките в хладилника, да видим какво ще стане...

И задължително си ги направи поне 4-5 дни по-рано. Нищо няма да им стане на стайна температура. Само повишена влажност може да ти изиграе лоша шега.

pavi04, блатовете поемат от заквасената сметана и се навлажняват доста добре.

# 172

Пепи, violetblue ,благодаря, но според рецептата , сметаната не е ли течна newsm78

# 173
  • Пловдив

Пепи, violetblue ,благодаря, но според рецептата , сметаната не е ли течна newsm78

Според мнение на много от правилите я е по-добре със заквасена. Миналата тема доста питах за Татяна и в крайна сметка не я направих, че щеше да е ужасно сладка заради бананите и карамелизиранте орехи които ми искаха в крема.

# 174
Момичета , преди време една мама беше показала една трта Куче, която беше направена от продукти подходящи за бебоци. Дори си спомням , че и за оцветяване беше ползвала натурално продукти. Някой да има идея къде мога да я намеря.
Изобщо къде мога да потърся подобни подходящи рецепти Simple Smile.
Ама голями красоти виждат очите ми.  Hug  #Crazy

# 175
Чародейка, така зададен въпросът ти е много по-ясен. Или готова моделираща маса или маршмелоуз фондан. За мен те са най-елстичните теста Wink
Готова маса тук надали ще намеря  Rolling Eyes
Ще прегледам маршмелоуз фондан дано да не е много сложен за мен  Rolling Eyes сега изчезвам и няма да ви досаждам поне засега  Embarassed ,дано   направя нещо ,което е поне малко  за пред хора   Peace
Ако не намериш подходящите бонбони ето ти рецепта за домашен ММФ, беше я пуснал някой  ( съжалявам но не помня кой, но да е жив и здрав, безкрайно съм благодарна) и си я копирах веднага. Само не слагай много пудра захар, остави тестото много меко.
"
А сега да ви дам и точно какво слагам в  тестото с домашни маршмалоу, защото ме питаха и може би не всички ще се ориентират от този клип.
6 суп.л вода
2 пак. желатин на др Йоткер
се накисват в по-голям съд.
Отделно в друг съд 300 гр захар, 80-90 мл вода и 4-5 с.л глюкоза се слагат на котлона да се разтопи захарта и както е горещо се изсипва на тънка струя към накиснатия желатин като се бърка с миксер. Бърка се на силни обороти докато стане гъста и бяла смес. Ако ми трябва повече оцветено тесто,отделям си малко бяло, а другото директно оцветявам с  боя преди да съм сложила пудра захар, че по-лесно се оцветява. После оставям сместа малко да поизстине, бързо става гумена и затова не чакам много и започвам да прибавям пресята пудра захар докато стане средно твърдо тесто. Ако е много твърдо после изсъхва още и се рони, но ако се работи на момента е добре. Използвам и нишесте после, за да не лепне.  А като добавих бял кувертюр към тестото става много по-хубаво и еластично. "
На мен ми хареса за моделаж, предполагам става и хубаво покритие.

# 176
  • София
Иринка, честит ти рожденик - много здраве и умни штуротии му пожелавам! Тортата е хубава, какво е вътре?

Silsav, честита годишнина! Много обич и търпение ви желая! Не видях торта, ще има ли? Simple Smile)

# 177
  • На края на света !
иглика333 Благодаря ти  ,проблема е че неможах да намеря такава глюкоза  ,ще чакам мамето когато има път към Гърция да ми донесе  Hug

Да ви кажа за бонбонките ,след дълго обикаляне ,намерих едно пакетче бонбонки Харибо ,които приличат на  маршмелоуз, свършиха ми чудесна работа ,страхотен розов цвят,макар да исках да е син  Mr. Green  и страхотен вкус  Heart Eyes обаче момичета така оплесках микровълновата  ooooh! мислех си едно пакетче бонбонки малко са и ги сложих в малка купичка ,те като се растекоха леле мале  Shocked

Между другото Пепи гледах ти клипчетата ,голяма майсторка си ей   bouquet,човек като те гледа му иде да се захване веднага за работа  Hug,и да знаете ,по цяла вечер сънувам как украсявам торти  Simple Smile

# 178
  • Пловдив

Между другото Пепи гледах ти клипчетата ,голяма майсторка си ей   bouquet,човек като те гледа му иде да се захване веднага за работа  Hug

Миличка, клипчетата са на Албенка. Аз само ги разпространявам. С поша и накрайниците сме все още на Вие.

# 179
Гледам аз, че днес нашта sillsav има рожден ден .... Честит рожден ден миличка   bouquet  Пожелавам ти много здраве, щастие и любов

Общи условия

Активация на акаунт