Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 70

• 37 584
  • 293
  •   1
Отговори
# 210
  • някъде на юг
Благодаря за утешителните думи момичета. А сега...Ванчееее признай какви са тези форми за розите ите ли са от шоколадово тесто твое производство?

# 211
  • Карнобат
Ванче разкош.... #Crazy  bouquet. Изпипана до най- малкия детайл. Ей това с откъснатия връх на плувката никога нямаше да се сетя. Имаме я същата и още утре ще я преформя, само мъжо да не ме усети. Whistling И как бе мила направи толкова равни фитилчетата на надписа?

# 212
dimitrina73, благодаря ти мила, току-що ги забучих на клечки за зъби, не се напукаха, все още не са се втвърдили много сериозно, сега ги боднах на един мрежест моливник и ги затворих в кутия, да си седят така до неделя Wink

Ванче, Ванче...страхотия си направила пак! Изключително прецизна си! Наистина са като истински...ех, мечти, кога ли (и дали) ще успея някога да сътворя такава красота...мечти,мечти...ама ще ви досаждам с моите опити  Blush

# 213
Ванче, взе ми акъла жена!!! ooooh! #Crazy Как за Бога успя да покриеш така добре сърцето?! Shocked Перфектно покриване! А е толкова трудна форма за покриване, направо ме разби! Издай някоя тайна как го направи така добре? А как изряза ръба отдолу толкова равно? newsm78
Розите направо няма да ги коментирам! Просто са перфектни и те! Браво, страхотна работа!!  bouquet

# 214
  • У дома

Сметана по поръчка на клиент. Измъчи ме. Занапред правя само фондан!

yulinda , много нежна. Чудесно си се справила!
Ванче, твоята виждам последна - красота!!! Страхотни рози!

На всички празнуващи, които съм пропуснала - сърдечни прегръдки!!!

Последна редакция: вт, 10 фев 2009, 08:28 от Atalanta

# 215
1.Докато се работи с марципан, фондан и другите там покритията, частта, която в момента не се използва, покрива ли се с нещо да не съхне?Въпроса ми е за всички покрития отделно.И дали през това време се държи на стайна Т или в хладилника?
2.Колко време може да се съхраняват различните покрития?И дали има разлика дали ще ги сложиш в кутия или ще ги увиеш във фолио (ако има разлика, кое се слага в кутия, кое се увива във фолио)?
3.Фигурките от всички захарни теста ли се съхраняват извън хладилника? (понеже скоро някой ги беше сложил в хладилника)
4.За колко време горе долу съхнат фигурките от различните теста?

И сега да попитам за Роял Айсинга - За колко време съхне и трябва ли неизползаната в момента част от него да се покрие с нещо и къде трябва да се държи - в хладилника или на стайна Т?

И от мен каквото знам и съм научила в моята практика:

1. Независимо с какво покритие работя, количеството с което работя в момента държа захлупено под чаша. Останалото голямо количество си стои увито във фолиото, в кутията. На стайна Т, но шоколада в хладилника през лятото

2. Ами готовата ММ си има срок на трайност  Mr. Green  Другите покрития... Не правя такива големи количества, които да ми остават по много, че да си струва да ги съхранявам дълго, но все пак... Всичко, което ми остане увивам много добре в домакинско фолио (всеки цвят по отделно), слагам си във фризерно пликче и поставям в кутия с капак и редя най-долу на хладилника.

3. Сега...Фигурките СЪХНАТ извън хладилника, задължително! Аз мойте ги съхранявам между пластове салфетки, в кутии - от съхнеща маса след като са хубаво изсъхнали, кутията е затворена, а от всички останали покрития, кутията е с прихлупен капак.

4. Съхненето е различно според-зависи.  Имам едни калии от шоколад, на които тичинките ги навъртях в понеделник вечерта; във вторник вечерта извъртях чашките; в сряда вечерта ги сглобявах и въпреки всичко в основата си където ги пипах омекваха (дните са примерни, че не помня точните, но толкова за три дена ги правих). Имам и един друг букет от шоколад, който ми съхнеше почти мигновенно. В общи линии оставям всичко да съхне най-малко 24ч, но колкото повече, няма лошо.

5. Роял айсинга - задължително, количеството, което не ти е в поша за шприцоване се покрива с влажна кърпа, за да не изсъхва. Самият накрайник на поша по време на работа ако не го използваш го завиваш с влажна кърпа (аз със мокра салфетка). Според консистенцията си (по-течна, по-гъста), съхненето отнема различно време, но по книгите дето съм чела пише 24 часа. При работата ми с Роял съм забелязала, че съхне много по-бързо.

6. Като правило съм забелязала, по време на работа малко неща се държат в хладилника, а след което нищо не съхне в хладилник, защото се овлажнява

# 216
  • София
Хм, верно били розови розите на Ван44ето, вижда се на стъпка по стъпка, ама снощи в темата ми се видяха бледолилави  Crazy

# 217
Добре...по-напред една девойка - ако не се лъжа yulinda - сподели,че сметаната върху тортата е била попила и блатовете са прозирали.....Кажете ми как се прави тогава сметаново покритие и въобще - какво означава сметанова торта?

# 218
то е много добре покрито и оформено - във форма ли пече, или после изрязва...упс...гоооляма грешка, хихи, как можах да се объркам:)))
Непростима грешка, Дими!!!!  hahaha . Бъди сигурна, че когато реша да пека блатове, ще се чуе и по радиото и по телевизията.
Сърцето - Имам една старичка бонбониера. По-скоро, пазя и само капака, точно за тази цел. ато по поръчка, се намести перфектно върху платките. На две от страните, легна до милиметър.
За покриването - Най-ме притесняваше долу острото връхче, та от него почнах. Като никога, разточих доста големшък чаршаф, та покрих много лесно. Разточвах си на олио, защото много по-лесно се заглажда и опъва.
Подгъва - от две кутии с играчки които имам, изполвам на 99% скалпела. С пластмасовата му заострена дръжка, правя почти всичко. Изрязвам 2 см чаршаф и веднага подгъвам. Ако се изреже цялата, докато започнеш подгъва, то съхне и става ръбче.
Atalanta - Точно щях да кажа, че  е непривично за теб да правиш сметана, и ти си се оправдала сама..... перфектно си се справила обаче. Гонзо е голям сладурчо!!!

# 219
  • Пловдив
Ванчеееееее, страхотни рози. Браво. Ех как и на мен ми се правят розички. Ама пусто все детски искат хората  Sad

Мама Цоцоланка, сметанова торта е покрита и украсена съ сладкарска сметана. На Албенчето повечето са и такива. Сметаната трябва да е добре разбита, но не пребита- тогава украсите не стават добре.

# 220
Аз се чудя Ванчето къде се изгуби вчера, а тя такива красоти творила.Сега в цената на тортата трябва да включиш и букета-като истински са цветята. smile3501 Блазе на който му я подарят smile3508Ванче, тебе те е притеснявало нещо smile3503не вярвам

Искам да попитам, ако правя торта Татяна и между блатовете сложа сметана  може ли да сложа захарно покритие или сметаната ще го разтопи /по ръбовете на тортата имам предвид/  или да направя друг крем newsm78
Пепи, ти какво покритие ползваш за детските торти?

# 221
  • Пловдив
Пепи, ти какво покритие ползваш за детските торти?

Готова моделираща маса, а ако ми свърши, докато си купя бъркам Маршммелоуз.

# 222
Ванчеее, тортата е уникална, а розите прекрасни smile3501 smile3501 smile3501
Аталанта, чудесна торта  bouquet

Искам да попитам, ако правя торта Татяна и между блатовете сложа сметана  може ли да сложа захарно покритие или сметаната ще го разтопи /по ръбовете на тортата имам предвид/  или да направя друг крем newsm78

по ръбовете, от страни и отгоре  я намажи с маслен крем, а вътре няма проблем да е със сметана

# 223
       Hug Момичета,от доста време само ви чета и много се зарибявам по правенето на торти.Това ми е ужасно любимо занимание.Досега не ми оставаше много време но започнах с опитите.Чета от библиотеката за фондани марципани..и т.н. пробвах някои и всички бяха НЕ-сполучливи.Досега съм правила само със сметана и разтопен шоколад.  food002Та да помоля някоя от вас да ми каже или даде линк как да приготвя например такова покритие на торта(чаршаф ли му казвате..)http://images.natalyna.multiply.com/image/9/photos/18/400x400/49/Torta%20Smiley.jpg?et=wRbFCj3IqDCcxT7q%2Bol9RQ Слагам произволна снимка.
Искам да Ви поздравя всички,и да ви кажа че тортите ви са невероятно красиви.
Благодаря предварително  bouquet

# 224
Ванчееее,тези рози така ме грабнаха,невероятни са!!Ако ми потрябват рози ще ти пратя куриера ми да му набереш малко  Hug

Аталанта,може зца теб да е нетипично,но пък е красива тортата!!

ylinda,много сладка торта!!!

Дими,ти пита вътре каква е тортата-два какаови блата и един бял/домашни/.Единия крем е от 1 п.крем "Оле"/ванилия/,200 гр бял течен шоколад,1 консерва кондензирано мляко/не варено/,около 300 мл разбита сметана,2 желатина и 1 капсула ванилия
А другият е шоколадов,Ванчето ги писа преди известно време-1 п крем "Оле"/шоколад/,200 гр течен шоколад,разбит с 100-на гр.топло прясно мляко,сложих около 250 мл разбита сметана,1 желатин и 1 капсула ванилия
Ванчеее,много е вкусен да знаеш  Grinning

Ето разрез и парчеот тортата

Последна редакция: вт, 10 фев 2009, 13:52 от Иринка

Общи условия

Активация на акаунт