Да научим и Италиански!

• 136 450
  • 735
  •   1
Отговори
# 240
  • при него
Nase, за сега, само ти си ученик, но може би има такива, които учат, а не се разкриват, защото знам че сред дамите има такива "тайни", в което няма лошо де...
Мен, току що полицаите ми написаха акт за "изпреварването забранено" .. а съм толкова изрядна и толкова внимателно шофирам и ей на... за такава глупост да ме глобят... оплаках се  Hug

# 241
Разбирам те напълно Таня. Точно вчера сутринта се разминах на косъм (и на един завой) от подобна глоба.
Причината е редовната - някой хора се качват сутрин спящи по колите си и непрекъснато са в дилема - да продължавам ли да карам или да взема да отбия и да се наспя, а не да дремя на волана. Като се случи накой подобен субект пред мен - как да не си после в нарушение  Twisted Evil
Последната ми глоба беше за превишена скорост след изпреварване на гореописания.
Но стига толкоз, че май размихме темата.

Buona giornata ed a presto"! Hug 

# 242
  • при него
Здравейте,
давам новият урок, този път имаме и диалози за слушане  Grinning надявам се това да е полезно.
Желая ви успех, който има въпроси, моля пишите ми на мейл или на лични. Като станат 10 урока ще правим контролно, така че не се отпускайте пролетно  Hug
Упражнение от 1 до 4 ще чакам да ми изпратите за проверка.

Прекрасин слънчев ден на всички!
http://dox.bg/files/dw?a=6b2caf3b7b

# 243
  • при него
Много се радвам, че днес отново имаме нови попълнения, в групата! Искам да ви благодаря, защото вашият ентусиазъм и желание ме зарежда с невероятни пролетни положителни емоции! Благодаря ви!  Hug  Hug  Hug

(чакам домашни от 7 урок  Peace )

# 244
Малеее мен ме е ужасно срам, че съм несериозна  Embarassed.

Щом ще имаме и конторлно скоро, трябва да наваксам  Rolling Eyes/

Татианче( охх моля те кажи как да ти пиша името с "а" или с "я", че всеки път различно го пиша  Blush) ти си злато  Hug.

# 245
  • при него
Жанче, имаш време да си наваксаш, не се притяснявай.
казвам се Татяна, но и Татиана да напишеш няма проблем  Hug

Мили ученици, кажете диалозите полезни ли са ви? Успявате ли да докарате произношението?
Да търся ли други диалози? Много ми се иска да поработим повече над произношението, защото само с писане не става, трябва да се говори  Laughing

Слънчев ден на всички!

# 246
Татянче, мерси  Hug.

Аз предлагам малко по натам, като имаме време всички, се събираме в някой определен ден и час и в скайп си говориме на Иатлиано  Mr. Green.

# 247
  • Софиянка в Пазарджик :)
Аз съм на зад с 3 урока имам малко здравословни проблеми и нямам време...   Cry Тегля си уроците като се оправя ги почвам Simple Smile
Отново  Hug  bouquet на Татяна.

# 248
  • при него
Куесто, здравето е най-важно мила! Почивай си и се оправяй, не го мисли италианският. Каквото имаш нужда ще наваксваме после. Гушкам те и да оздравяваш по-скоро  Hug  Hug  Hug

# 249
  • plovdiv
Здравейте и аз се включвам към групата, учила съм отдавна и съм забравила доста, та затова се зарадвах на темата. Специални поздрави за добрите обяснения на Таня  bouquet

# 250
Някой да ми даде смислен превод на това?Мъчих се как ли не, някакви ветрове и облаци, обаче не разбрах смисъла.
chi bada al vento non semina, chi osserva le nuvole non miete
В последният урок има някакви таблици ли?Нещо не мога да ги отворя!
Татянче, злато си!!Тези дни се мъча с едни глаголи!!!!!!Вие помните ли ги, момичета?Ама, много зорни беееееее!!!!И как можаха да я измислят тая дума за ЛЪЖИЦА!!!Изкривих си езика!!
Приятен ден от мен!!

# 251
Здравей dionisii,

Това, което успях аз да преведа буквално е: "Който гледа вятъра няма да сее, който наблюдава облаците няма да жъне." Но нека все пак и "г-жа учителката" да се произнесе по въпроса. Simple Smile

Поздрави и приятен ден!

# 252
Оооо, благодаря ти!!Разбрах аз, че става въпрос за някакви облаци и ветрове, ама пусто.....!!!!

Последна редакция: ср, 16 мар 2011, 11:00 от dionisii

# 253
  • при него

Dionisii, кои таблици не можеш да отвориш? Някой друг има ли проблем? Ако трябва нещо да преработвам или да пратя допълнително?
Мъчете ги глаголите, щото контролното идва....  Hug
иначе правилно сте си превели фразата... ако трябва някак си да тълкувам е.. да не си мечтаеш за невъзможни неща... малко са ми трудни за разбиране тия "библейски" фрази.. аз с моя акъл на счетоводител...  #Crazy

Ще ви копирам подписа на една потребителка, който много ми хареса:

TRE LEZIONI DI VITA...1. Fregatene Di Chi Se Ne Frega Di TE, 2. Continua A Credere Nei Tuoi Sogni, 3. Sorridi, SEMPRE!!
(да не се чудите, глаголите са в заповедно наклонение, ще го учим след като вземем 3 спряжение на сегашно просто)
превод: грижи се (да ти пука) за тези, които се грижат за теб, продължавай да вярваш в мечтите си, усмихвай се ВИНАГИ!
много усмивки ви желая  Hug

# 254
  • Софиянка в Пазарджик :)
 Hug почвам да наваксвам от днес по малко,оказа се че доста от глаголите от 5 урок ги знам как се спрягат,така че се надявам да наваксам бързичко Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт