Да научим и Италиански!

• 136 329
  • 735
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте,
не съм сигурна дали с въпроса си се включвам на място, но тъй като става дума за италиански език... Решила съм да се запиша на курс по италиански , тъй като ми се налага да го науча във връзка с работата ми. Да подчертая, че съм от Варна. Метнала съм око на една школа Италика Варна, но искам някакви мнения. Ако някой може да даде.... Обявиха ми цена от 280 лв. за ниво А1 за двумесечен курс. Това добре ли е  ? Ако пък има други луди като мен от Варна и са ходили някъде, останали са доволни и са научили нещо , моля да споделят името на школата Simple Smile
Благодаря ви предварително Simple Smile
Здравей аз също съм от Варна ,много доволна останах от индивидуалните уроци ,които посещавах при Детелина Богданова.Уникален преподавател ,много е добра наистина .

# 661
  • Варна
Мерси за отговора. Аз обаче започнах курсове в Италика Варна Simple Smile Да ви кажа много съм доволна.

# 662
Дайте предложение за учебен център за град Пловдив, някой който е останал доволен.

# 663
  • Варна
До колкото знам Италика имат школа и в Пловдив. От варненската съм доволна Simple Smile Пробвай там Simple Smile

# 664
  • София
Записвам се и аз  в темата. Наскоро бях в Италия и реших да започна отново да уча този прекрасен език. Засега с едно приложение на телефона - duolingo. Имам и един самоучител, на Бианка Бавиери. Горещо го препоръчвам на всички!

# 665
  • София
Аз също се записвам да следя темата. Прочетох внимателно коментарите от начало до край и има изключително интересни постове. За съжаление по-голямата част (да не напиша почти всички) линкове към учебници и учебни материали са недостъпни. Ако някой все още пази материали (все пак темата е от много време) ще помоля да качи отново линкове.
Започнах да уча италиански през февруари с частен преподавател, защото според мен в един курс няма как да се обърне внимание на нуждите и потребностите на отделните курсисти. При индивидуалните уроци се работи много по-сериозно.
Проблема са ми глаголите, през годините когато съм посещавала Италия свикнах да говоря с прости изречения и сега се оказва, че изобщо съм изпускала глагола от речта. Ако някой е имал същия проблем и го е преодолял ще бъда благодарна да сподели как.   bouquet

# 666
Здравейте! Поздравявам ви с една задачка - закачка за по-начинаещите, а именно думата ficodindia  Hug

# 667
Здравейте! Поздравявам ви с една задачка - закачка за по-начинаещите, а именно думата ficodindia  Hug
  Peace fico d'india

# 668
Здравейте,
не съм сигурна дали с въпроса си се включвам на място, но тъй като става дума за италиански език... Решила съм да се запиша на курс по италиански , тъй като ми се налага да го науча във връзка с работата ми. Да подчертая, че съм от Варна. Метнала съм око на една школа Италика Варна, но искам някакви мнения. Ако някой може да даде.... Обявиха ми цена от 280 лв. за ниво А1 за двумесечен курс. Това добре ли е  ? Ако пък има други луди като мен от Варна и са ходили някъде, останали са доволни и са научили нещо , моля да споделят името на школата Simple Smile
Благодаря ви предварително Simple Smile
Здравей аз също съм от Варна ,много доволна останах от индивидуалните уроци ,които посещавах при Детелина Богданова.Уникален преподавател ,много е добра наистина .
Ходете и в Buongiornocaffe до жп.гарата италянско малко кафе с ресторант,собственичката е българка женена за италянец,много са мили и ходят много италянци...ще упражнявате езика,ще ви помогне много.

# 669
  • София
Здравейте,

може би по-назад в темата има информация, но не попаднах на актуална такава, затова да попитам към днешна дата - къде в София се провежда обучение по италиански език, курсове за начинаещи напр. два пъти седмично?

# 670
Здравейте,

може би по-назад в темата има информация, но не попаднах на актуална такава, затова да попитам към днешна дата - къде в София се провежда обучение по италиански език, курсове за начинаещи напр. два пъти седмично?

В Италианския културен институт  Peace

http://www.iicsofia.esteri.it/IIC_Sofia

# 671
  • София
Здравейте,

В Италианския културен институт  Peace

http://www.iicsofia.esteri.it/IIC_Sofia

bouquet

# 672
zdr az i moqt priqtel jiveem ot godini v italiq.istanata e 4e tova koeto se u4i v bulgariq ne suvpada napulno.su6testvuvat dumi koito  ne se u4at no vuv italiq zna4at razli4ni ne6ta.
naprimer pro4etoh v predi6nite komentari 4e udarenieto padalo vurhu poslednata sri4ka ne e taka.vuv absolutno vs dumi udarenieto pada vurhu purvata glasna.nai lesniq i burz na4in za nau4avane na italiqnski e v nau4avaneto na glagolite.za6to.6te dam nqkolko primera
lavare-miq,lavandino-mivka,lavatrice-peralnq,lavastovigla-miqlna ma6ina i t.n.
ili nau4avaneto na glagolite igrae vajna rolq v nau4avaneto na su6testvitelnite i po su6tiq na4in s prilagatelnite ,kato
lavabile-mie6t
izvinqvam se 4e ne pi6a na kirilica dano tova ne e problem.
ako nqkoi iska ga me popita ne6to az sum na sre6ta.kazvam se Desi 24 god pozdravi ot Pescara Italia

# 673
Slu6aite pesni su6to.italiqnskite pesni sa naistina hubavi.ako nemojete da namerite nqkoq duma ili nemojete da prevedete nqkoq fraza mi pi6ete.ili
son disposta a rispondere ad ogni tipo di domanda
hahh

# 674
Desi Dimitrova_475180, това, за което говориш се нарича famiglia di parole. Полезно е наистина. Друг лесен метод е заучаването на думи-антоними по двойки. пр: scendere - salire; freddo - caldo, ecc.

Общи условия

Активация на акаунт