Да научим и Италиански!

• 136 340
  • 735
  •   1
Отговори
# 645
Wonder woman, много ти благодарим! ^_^   bouquet Hug Иначе найстина... ентусиасти много, подготовка никаква Simple Smile

# 646
записвам се тук да следя.прочетох само първите две страници от темата,защото нямам толкова време да я прочета цялата и намерих сайта,който сте пуснали http://livemocha.com/?lang=it мисля да го пробвам. аз имам някакво ниво на италиански,но немога да определя какво.мъжа ми е италианец,детето ми говори предимно италиански (български разбира перфектно,но говори малко трудно),аз говоря с девер,свекърва и приятели на мъжа ми на италиански....но продължавам да го уча.

# 647
Момичета,започваме ли от понеделник с итал.език?
Желаещи?
Като за начало,ако искате по учебника на К.Катеринов.

# 648
  • Вила Великула
Здравейте, записвам се и аз при вас. Аз уча с учител от 2 години, но никак не съм сериозна, не пиша домашни, само каквото направим по време на урока, просто за друго не ми остава време. Иначе е прекрасен език, оказва се, че има доста трудна граматика.

# 649
Записче и от мен ...
последнта година 2 пъти се записвам на курсове , отивам по 3 пъти и ме завърта делника Sad
Сега като излизам в майчинство се надявам да имам време Simple Smile

# 650
Здравейте и от мен,сега намерих тази тема и ми стана интересно и на мен. Живея от почти 11 години в Италия и ако мога да ви бъда полезна с нещо пишете Simple Smile Въпреки,че говоря и пиша отлично езика,мисля че всеки чужденец ще се учи винаги на един чужд език..

# 651
  • In transit
Иха събра се групичка. Аз не обещавам да съм стрикна, че съм хванала няколко дини под една мишница и едвам смогвам, но ще ви наглеждам и помагам или питам.

Онзи ден ми подадна една думичка и се замислих за интересното образуване на думи в италианският. Например глагола asciugare - суша, подсушавам [ашугаре] От него произлизат думи като: asciugamani - кърпи, хавлии (asciuga -подсушавам mani - ръце) и asciugatutto - хартиени кърпи за подушаване (asciuga -подсушавам tutto- всичко); asciugatrice - сушилня; asciugacapelli - сешоар (суша коси) и т.н

Ще се радвам ако и вие споделите за такива думи, знам, че има доста, но в момента не се сещам за нищо.  Embarassed

# 652
  • Italia
Иха събра се групичка. Аз не обещавам да съм стрикна, че съм хванала няколко дини под една мишница и едвам смогвам, но ще ви наглеждам и помагам или питам.

Онзи ден ми подадна една думичка и се замислих за интересното образуване на думи в италианският. Например глагола asciugare - суша, подсушавам [ашугаре] От него произлизат думи като: asciugamani - кърпи, хавлии (asciuga -подсушавам mani - ръце) и asciugatutto - хартиени кърпи за подушаване (asciuga -подсушавам tutto- всичко); asciugatrice - сушилня; asciugacapelli - сешоар (суша коси) и т.н

Ще се радвам ако и вие споделите за такива думи, знам, че има доста, но в момента не се сещам за нищо.  Embarassed

Така се шегувах с едно бивше гадже италианец - как се нарича хавлията, ако искам да си избърша дупето, например, а не ръцете.

Тъй като учех езика в движение, с разговорния нямам затруднения, но не се справям с писането. Спомням си, че бях решила, че думи, които започват със "с" обикновено са отрицателни. В смисъл - fortunato - sfortunato; piacere - spiacere и т.н... Познайте колко време ми отне да разбера какво означава Scaduto Simple Smile

# 653
  • Варна
Ще наглеждам тук, въпреки че нямам много време за учене, но пък знае ли човек...Преди време бях започнала да уча езика, но нищо не стана. Остана ми само желанието.

# 654
  • In transit

Така се шегувах с едно бивше гадже италианец - как се нарича хавлията, ако искам да си избърша дупето, например, а не ръцете.

Тъй като учех езика в движение, с разговорния нямам затруднения, но не се справям с писането. Спомням си, че бях решила, че думи, които започват със "с" обикновено са отрицателни. В смисъл - fortunato - sfortunato; piacere - spiacere и т.н... Познайте колко време ми отне да разбера какво означава Scaduto Simple Smile

Grinning Аз съм така с използването на частицата , винаги ми звучи като нещо отрицателно, отказ.
Ne ho 30 anni. Звучи повече като "не съм на 30", отколкото "На 30 съм".

# 655
 Laughing

Частицата "Ne" не се опитвайте да я превеждате и наистина е подвеждаща с нашето "не"  Simple Smile
С времето ще й свикнете  Hug

Отдавна не съм надниквала в темата, а тя се е оживила  Hug

# 656
и аз се записвам  нищо , че не съм момиче  ще ме вземете ли ?

# 657
  • Варна
Здравейте,
не съм сигурна дали с въпроса си се включвам на място, но тъй като става дума за италиански език... Решила съм да се запиша на курс по италиански , тъй като ми се налага да го науча във връзка с работата ми. Да подчертая, че съм от Варна. Метнала съм око на една школа Италика Варна, но искам някакви мнения. Ако някой може да даде.... Обявиха ми цена от 280 лв. за ниво А1 за двумесечен курс. Това добре ли е  ? Ако пък има други луди като мен от Варна и са ходили някъде, останали са доволни и са научили нещо , моля да споделят името на школата Simple Smile
Благодаря ви предварително Simple Smile

# 658
  • В сърцето на един мъж
Изпуснала съм, че ми е много натоварено,  ще се опитам да вляза в час
И аз се обърквам с Ne

# 659
  • Варна
Някой използвал ли е програмата Интерлекс, за да учи думичките през нея ? Нещо не ми се получава въвеждането на думите на италиански, и не мога да разбера как да оправя проблема...

Общи условия

Активация на акаунт