От напълнели Дюкан ни превръща във фотомодели - 153

• 29 682
  • 609
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
 Hug Ей, много хубва тема, пълна със снимки!!! Чудни сте ми, моето голямо дюканско братство!!!

Много ми е мъчно, че не видях надписани снимки от срещата - толкова много муцунки, половината - непознати...  Cry Ако някой е надписал снимките си, да свирка и да дава линк, моля ви!!!

Иначе, чакам разказа на Креми с нетърпение.  Heart Eyes Колежке, голямо миткало си ми ти, бре!  Hug

# 346
мм,аз редувам 1/1 и съм доволна.Мисля,че и за теб ще е добре.

# 347
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в Lloret de Mar (Costa Brava) - España
Ето тук качих някоя друга снимка , та даже и коментар им турнах.  Mr. Green
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=339575&pid=10447393

Зарибената , Честит Рожден Ден!

# 348
  • София
Здравейте!

В общи линии съм запозната с режима,но нямам възможност да изчета цялата тема.Имам конкретно питане.
Имам 3-4 кг за сваляне,натрупани през зимния период.Каква схема бихте ми препоръчали?
Може би 2-3 дни на ударен режим и след това....?Или да се водя по това как свалям килограмите?
Предварително благодаря!

# 349
Али и Мели, за 3-4 килограма бих ти препоръчала да си приложих за известно време два протеинови дни , като запазиш в другите дни в седмицата нормалното си хранене. Този режим е за хора с наднормено тегло = 10, 20, 30 кг . Колко килограма искаш да станеш?
Лабело, засилих се да ти отговарям за желатина. 500 гр. Аз не бих се засилила да желирам по/голямо количество. Сухите млека според мен са пълномаслени.
Нелсън, не е смешно, къде ти е табелката? Party Абе и на мен ми се видя Лусито млада да ти е майка, но приликата е толкова поразителна на няколко снимки.
Гулбенур, незнам дали си била на срещата, но не те познавам,нямаше те надписана никъде. Peace
Жабо, ще умра от смях с коментарите  Joy  Joy
VK, защо си мисля, че имаше друга крайна цел в Дюкан или се лъжа. Браво за запазените килограми.
Зеленко, коментар ми е ясно, че мога да добавя,но тема как да отворя ? защото това си е тема за инсулина и неговото действие? Давам откъс казала го е cinnamony>
"От доста време известните подсладители /захарин,цикламати и аспартам/ и тяхното въздействие върху организма са обект на научни спорове.Най-много резерви са изказани относно захарина,за който дълго време се е смятало,че е канцерогенен.Впоследствие е доказано,че дневна доза от 2.5мг. на ден телесно тегло не е токсичен.Въпреки това в някои страни, като Канада,употребата му е забранена.През 1969г. САЩ забраняват цикламатите.Оптималната дневна доза подсладители е 2мг. на кг. телесно тегло.Въпреки,че това количество не е токсично,те могат задълго да разстроят храносмилането,защото организма усеща сладкия вкус,приготвя се да усвоява въглехидрати,но остава излъган.
Когато човек вземе подсладител в който и да е час на деня,всякакви истински  въглехидрати предизвикват повишаване на кръвната захар и прекалена секреция на инсулин.Редовната  употреба на подсладители рискува да привикне организма още повече към захарите.Затова е добре да се използват само като начин изобщо да се отвикне от вкуса на захарта." Мишел Монтиняк
За ролята на инсулина и поносимостта към захарите:Дали ще се натрупат мастни депа-това зависи от секрецията на инсулин.Той се произвежда в панкреаса и въвежда кръвната захар в тъканите.Тя се употребява или за непосредствените енергиини нужди на тялото ,или ако е в по-големи количества-за създаването на мастни депа.
Верно подсладителите нямат калории-това не оспорвам.

При дебелият човек  панкреаса е разстроен и при най -малкото количество  храна отделя огромни количества инсулин/който е виновен за натрупване на мастни депа/.За това режима на Дюкан  ни лишава от въглехидрати,за да се регулира панкреаса-да отделя колкото е нужно инсулин- за да не дебелеем впоследствие.А и затова захранващият период е достатъчно дълъг и вкарва постепенно въглехидратите в менюто.Друго- ако изобщо се яде въглехидрат /дори плод/ или нещо с подсладител-както казах на гладно и 3 часа след това нищо. Това се отнася за 3 та фаза а и е добър принцип за изобщо.Именно затова кексчета,сладоледчета и други такива не ни лекуват от лошите навици които впоследствие може да ни докарат йо-йо ефекта./хипогликемия или диабет/.
Дюкан ги разрешава само за закуска и то за хора които не могат без сладко или хляб.
Тези които са минавали по пътя на неуспешните диети ще разберат какво имам впредвид

"Аз например смятам за прегрешения всякакви видове кексчета,палачинки,торти ,крем карамели и сладоледи.Не съм и помисляла да ги правя.И като споделя,че съм прегрешила с едно парченце нещо си- да не става такава олелия.
Диетични или не,макар и с подсладители-самите тези гореописани дюкански кулинарни произведения са по състав 60% въглехидрати,мазнини от прясното мляко или  ако има и капка мазнина,което си е една ежедневно поемана въглехидратно-мастна комбинация-т.е. по нищо различаваща се от шоколад или вафли.
Според някои диетолози организма  разпознава подсладителите чрез рецепторите на езика-т.е. сладкият вкус  се изпраща до мозъка и автоматично задейства отделянето на инсулин от панкреаса.С две думи ние не правим нищо с подсладителите-просто те нямат калории.но за нашата цел да се свали прага на поносимост към захарите-нищо.Организмът не може да бъде заблуден."

Ето нещо, което е станало дискусия  в темата "Кантарът е голяма гад, но в Дюканството не ни е враг" на 4та страница  и според мен е доста интересно
Звездопад
Замисляли ли сте се как се отразяват на двигателната и мозъчната дейност процесите на обилно циркулиране, горене и отделяне на токсини, мазнини в организма по време на диета.
Забелязвали ли сте моментни слабости от тези видове, кога и как са протичали?

Отговор от cinnamony :
Звездопад-Дюкан го е казал в книгата си ,че при това активно горене на мастните депа ,кръвта се сгъстява и насища с мазнини и токсини.Освен много вода аз пия половин разтворим аспирин с вит.С следобед или вечер след ядене.Добавките като ленено олио или рибено масло помагат за подобряване пропускливостта на капилярите.Аз си  представям визуално картинката с пакетчета масло.1 изгорен килограм  е 8 пакетчета масло от 125г. ,които циркулират в кръвта ми.Страшно е !Тази картинка ми помага да съм стриктна.А и винаги си държа едно пакетче масло в хладилника за онагледяване като противоапетитно хапче.   
Възможно е организмът да се самоинтоксикира.Отпадналост  чувствах в началото на режима  в дните П,но като че ли  организмът си свикна и сега съм ОК.
Аз попитах и другите дюканки за подобни добавки,тъй като пия едни и същи вече 2 месеца незнам дали им се губи ефекта ,а и искам да разнообразя.
Ще се радвам на съвети! 

Ако е твърде дълъг и безсмислен този пост, ще го изтрия, ако до довечера се появи зеленкото и си каже думата.

Последна редакция: нд, 08 фев 2009, 12:32 от rien

# 350
Стелксен, бузките намаляват драстично! А снимките ти в цял ръст –  голямо БРАВО за постигнатото!
Цоци, честит рожден ден на патеричка! Бъди все така готин и лъчезарен човек, гледащ на живота винаги от хубавата му и забавна страна! Аз “протеинчета” няма да ти пускам, че сигурно си имаш още доста от вчера
Сузана 63, честит рожденик и на теб!
Малко Ангелче, добре дошла при нас! Съблюдавай стриктно режима и съм сигурна, че скоро ще се похвалиш с още 5 свалени кг!
Фея на цветята, честита месечинка!
Бабо Жабке, страхотни резултати! Толкова се радвам за теб! Аз задържах и спрях да се меря! Каквото такова! Няма да се отказвам само, защото Кантарев ми е вдигнал мерника. Продължавам смело напред и може и да се измеря след 1 седмица примерно...
А за снимките трябва да отделя тези, които не желаят да се виждат и довечера ще ги пусна!

Последна редакция: нд, 08 фев 2009, 18:52 от Флучия

# 351
Добро утро / ден  Crazy
 newsm44  след 5ПЗ (които свършиха вчера) и непрестанно дебнене на кантара .. най -накраяяяя -1 Simple Smile супер, супер!! много съм доволна... пу,пу Simple Smile вчера бях на гости и с всички хубави неща,които бяха на масата аз останах непреклонна Simple Smile седнах до морковчетата с лим. сок и си хрупах сладко сладко .. умишлено стоях и далеч от виното Simple Smile и съм много горда със себе си ..
дайте ми съвет- как отговаряте на "Айде де,опитай,нищо няма да ти стане" ?  Laughing
И друг въпрос- не мога да си определя крайната цел  Sad на 174-5 височина какви килограми "стоят добре" ? Знам че е относително,но дайте ориентировъчни кг Simple Smile

# 352
  • София
ето ги пак снимките, но този път надписани, че снощи нямах време..

Предварително се извинявам, ако някъде има грешка! Ако откриете такава - свиркайте!

http://www.album.bg/nelsun/albums/69395/#

Риен, табелката ми си остана на масата... Sad и от клюкарстване забравих да си я лепна  Embarassed

# 353
  • София
Браво , момичета и момчета! Личи си, че сте изкарали хубаво Simple Smile

# 354
  • в сърцето на моето Слънце
Жабка, бравос! Супер си ти казвам!  smile3501 smile3501 smile3501 Ша станем мацки с тебе, да знаеш!  newsm53

# 355
  • София
Зарибената  Hug baloni bdbaloni baloni
Нелсън  newsm10
Сузана  Hug много да те радва момъка! newsm51
Стелксен  Hug вече започваш да имаш форми  smile3501 smile3525 В лице най-бързо си проличава, и при теб забелязам избистряне на тена! Давай все така и скоро вместо на се натъжаваш, ще се радваш, чудиш и маеш на дебелите снимки преди! smile3521
Викито, утрепа ме, не знам откъде ще сваляш 16 кг! Crazy Видях те лично, според мен наистина има за какво да се постараеш, но не са чак 16 кг, според мен макс 6-8 кг. PeaceПродължавай, ще видиш дали няма да се харесаш и по-рано, не забравяй, че с Дюкан при едни и същи кг размерите са по-малки. Аз например много чаках да обуя едни панталони и когато стигнах кг, на които преди съм ги носила, се оказаха големи  #Crazy
Жабке Hug, голяма си сладурка  Joy запази тези дрехи и пак да се фотнеш след 6 месеца! (Предчуствам, че ще си сериозна и ще продължиш дълго време да си дневния бодигард на темата  hahaha)
ДесиВал Hug Hug Hug  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed
Горда Hug вървят ти и очилата, и деколтето! smile3525
МиркаБирка  Hug така е, след срещи винаги има намаление! Честито! smile3525
Паталинка, утре и ти да се похвалиш! smile3525

# 356
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в Lloret de Mar (Costa Brava) - España
Кри , аз дрехи не Фърлям.  Blush
Свеки е шивачка и преправя всичко.  Peace
Но , тез ще ги пазя и лятото ще се изфотЪм с тЕх.  Laughing
Ти съмняваш ли се в мен.... толкова съм сериозна , че повече от тва накъде.  Hug
А с БОДИ , без БОДИ , ГАРД съм дневна смяна , та до към 22ч. Joy

Stelxen , лЕтото нЕма ни познаят , залинели , окльощавели ....  Mr. Green

Флучия , ще тръгнеш с килцата , то все минуси неможе.  Hug

rien    bouquet

Малееее , тук така трещи и такава градушка се изсипа , че не е истина.  ooooh!

# 357
  • София :(
 Здравейте  Hug

Зарибената

Хайде и по една кафенце, за вас следобедно, за мен "сутрешно", голям сън му ударих днес

И да се отчета, след срещата и многото забавления снощи, днес кантара показва 97 кг, т.е. -1 килце, но нещо никак не му вярвам вече, чакам края на месеца, че да го сменя с нещо по-читаво.
 Приятен неделен ден на всички  Hug

# 358
  • София
Али и Мели, за 3-4 килограма бих ти препоръчала да си приложих за известно време два протеинови дни , като запазиш в другите дни в седмицата нормалното си хранене. Този режим е за хора с наднормено тегло = 10, 20, 30 кг . Колко килограма искаш да станеш?
и каже думата.

rien благодаря за отговора.В момента съм 53 и искам да се върна на 50.Е ако станат 49 още по-добре.
А тези два протеинови дни,всъщно са от ударния режим,нали?

# 359

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН И ОТ МЕН НА ЗАРИБЕНАТА!
Желая ти най-вече здраве и минуси !   bouquet

Последна редакция: нд, 08 фев 2009, 17:07 от ВИКИТО

Общи условия

Активация на акаунт