Януарските мъничета берат първите кокичета

• 16 643
  • 294
  •   1
Отговори
# 90
Привет от нас!
Днес за първи път от как се е родила Йоана да се събудя наспана в 7ч. Снощи таткото пое изцяло грижите за нея, а каката я пратихме на бабиндом. Така ми е кеф сега, чувствам се толкова бодра и кипяща от енергия. Направо се преродих. Но така е като не съм си разпокъсвала съня.
Весел ден на всички, аз отивам да ви дочета, че тук е доста влажно и дъждовно в Бургас явно няма да ходим днес на разходка.

# 91
Здравейте, недоспали красавици Simple Smile Така е- будувахме по време на бременността, а сега мрем за сън. Вие поне лягате през деня- аз като сложа каката да спи следобед и започвам да правя други неща и няма време за сън.
Какво е това повиване- цяло ли повивате бебето?  Сещам се, че ортопеда Драганов беше казал, че не е хубаво да се увиват крачетата на бебето- ако има проблем със ставите можело да се задълбочи- за това да са разтворени от памперса като на жабче. Между другото- някоя водила ли е бебчо при него тази година и трябва ли да се носи направление? Преди 2 години носех, но сега не знам дали не е станало  платено Rolling Eyes
Алекс, аз давам Нутрилон 1- Габи си го яде.

# 92
Привет и от нас  Hug - ох, оживяхме след вчерашните рекордни за столетия температури от 46.5С  и пожари.. #Crazy Днес паднаха с 25, та се диша...
За храната на кърмещите мамчета - и на нас ни позволяват всичко, дори кафе ни предлагаха още в родилното... Само за чилито и чесъна казаха в по-умерени количества...
За повиването - и ние го практикуваме нощем и спим добре между кърменията.. Аз използвам голяма тензухена пелена, която сгъвам на две като триъгълник. Загъвам единия горен край около бебето и под него, като стягам ръчичките, после долния край нагоре и накрая последния го омотавам около бебето...става като каделка..., но крачетата са свободни да риткат вътре...
За косопада-аз досега не смеех да ви се оплача,да не кажете че ми е от възрастта...  hahaha Но сега се престрашавам, след като и други се оплакват.. При мен започна месец преди да родя и е един ужас- само мои коси из къщи, не смогвам да ги събера  Tired Колко ще продължи, някой знае  ли??? Аз досега такова чудо ме съм имала  newsm78
И също да попитам, дали е нормално да има слуз в лохиите  newsm78  Embarassed
Спокоен и усмихнат ден с малките големи съкровища!  Hug

# 93
  • София
Здравейте и от мен!
И аз тази нощ не можах да спя- запуши ми се едния канал е ме боля адски Tired
Слагах топли кърпи, цедих, днес сутринта пак усещах болката, да видим дали ще мине, ако не, трябва да се обаждам на лекарката, да не стане още по-зле положението Rolling Eyes
Иначе вчера купихме количката на нашата госпожица и направихме първата й разходка, много се зарадвах, че най-накрая и ние имаме количка Grinning

# 94
Лорини - ами плажа ни е близо, това само ни остава, че моите всички мацки, дето са вече и майки, избягаха от Варна за зимата и нямам с кого да ходя по разходки - вие в Софето поне се уговаряте за навън.

аз бебата не я увивам нощем, ама като знам когато излизаме и ако ръчичките не са като на боксьор пред лицето, как опищява улицата, та не мисля че ще работи при нас, но иначе спим с ръкавички, щото дерем де що има по лицето.

Дивна вече комуникира с мен, наближава звуци подобни на гукане и голямо усмихване, влюбена съм за вечни времена в нея, хихи

# 95
Момичета, дупето ни е подсечено до кръв.  Cry Мажа с крема на Бюбхен против подсичане... И снощи мазах с олиото на Бюбхен телцето ама се бели целия. Помагайте.

# 96
Алекс,
за дупето Бочко - действа безотказно.
Яна също е с белеща се кожа - мажа след баня с преварен зехтин и има ефект.

# 97
Здравейте мами Hug
Само аз ли съм спала тази нощ Simple Smile като го окъпахме снощи и папка в 21:00 часа и заспа, събуди се гладен в 03:00 и пак заспа,после се събуди в06:00 да папа поспинка пак до 09:00 папка и досега големи "игри" мятяне на ръце и крачета, гучене и мрънкане
Бременноста не ми липсва изобщо,ката се сетя само за киселините които ми бяхя нонстоп Sick,другото що годе се ядваше,и един майтап ходих до колежка да си занеса болничня и срещнах познат и той а какви бузи си направила и колко си пухкава и бебо кого ще излиза и аз Shocked Shocked Shocked викам му че родих Embarassed Embarassed Embarassed,да се затапля това време да има повече разходки и движение
Колкото за кърмещите мами не, че съм от тях де не трябва да се яде мед,цитроси,фъстъци,шоколад,мъхести плодове,бобови храни и да не се пие газирано,а за кафето може, но да не е по малко от половин час преди кърмене,това поне четох преди из нета когато бях твърдо решена, че ще кърмя и ще стимулирам кърмата на всяка цена.........е не се получи въпреки огромното ми желание ,какво ли не ядох,пих и няма и няма едвам по 20мл и то от двете гърди,а то горкото има такова огромно желание да суче още си го слагам преди всяко хранене да издърпа каквото има макар и да е малко,все е нещо
За косопада нямам проблем,даже имам обратния ефект Grinning
Хайде лек ден от мен и много Hug

# 98
 Simple SmileЗдравейте и от нас Hug Hug Hug
моите сладурковци заспаха и веднага използвам момента да  надникна тук-много сте изписали моми4ета.
Момичета, дупето ни е подсечено до кръв.  Cry Мажа с крема на Бюбхен против подсичане... И снощи мазах с олиото на Бюбхен телцето ама се бели целия. Помагайте.
отиди до някоя аптека-там приготвят специални медицински кремчета против подсичане.За съжаление име не мога да ти кажа. Иначе на нас ни помага Бочко

# 99
Здравейте и от мен!

Ох, аз да ви се оплача не издържам вече с тоя моя ревльо. По цял ден не спира. Наяде се, заспи за 15-20 мин. и след това се почва пак рееееев. И пак зяпа и иска да яде. Не стига че суче по 45 мин. ами и след 20 мин пак. И ако му удовлетворя желанията то напълно ни се сливат храненията. То направо е ужас  smile3514 smile3511. Вчера в 9 часа вечерта ходихме на разходка, че само навън спи, иначе...ц. Незнам кърмата ли не му достига. Яде по около 120 гр. на ядене (понякога повече или по-малко) ама въобще незнам по колко трбва да яде. Аз още не съм си възстановила напълно кърмата. Сега съм на Рицинус комунис 5 СН от вчера. Ще видим ефекта, ама май е по-добре положението. 
Копривке, явно сме в лактационна криза, ама дано да отмине по-бързо. Аз ставам в 3 часа през нощта да се изцеждам и после го додавам през деня ако не ни стига. Ако пък ми остане го замразявам. На упътването на моята помпа пише, че кърмата се съхранява 3-5 дни в хладилник. Значи може да се събира от няколко дни.

Относно храната - прочетете това http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=188569.0 според мен е абсолютно вярно. Пробвах всичко да ям и по никакъв начин не му се отразява на малкия (вкл. шоколад и кафе), но в умерени количества естествено.

Хайде засега чао от мен  Hug  bouquet

# 100
 Е-е-е-е като ви чета и се чудя, да пиша ли да не пиша ли - няма какво да се оплача. Освен коликите може би. Тия правила на д-р Карп, много много не ги прилагам. Всъщност едно само съм приложила до сега, това с шумовете, но няма ефект. Био Гайа, люлката, гушкане и да му дрънкам с любимата дрънкалка  му е цаката. Нестандратни сме и нека всички знаят, нестандартни сме  Mr. Green !

Във вторник ще го водим на докторката, да видим дали е наддал достатъчно и да му правят ваксина някаква. Със сигурност се е удължил, вчера му пазарихме дрешки от Джъмбо. Много са някак си стандартни и друшките и цветовете, то вярно, че другате няма от къде да се купи кащеризонче за 10 лева, ама все пак - бива да са по-изобретателни в китайската им фабричка.

Да се похваля - най-накрая си харесах ново лаптопче! Време беше, това съвсем сдаде багажа. Много съм доволна от себе си!

Последна редакция: нд, 08 фев 2009, 13:46 от Иники

# 101
sladur4esta може да му е малко 120мл.Аз бях на същото положение,докът не питак колко трябва да изяжда горе-долу  и като ми казаха,че около 130мл на нашата възраст(а вие сте по-големи) и като й давам сега и АМ всичко стана супер

# 102
  • София
Здравейте красавици,
ама че много сте изписали:)-нормално е за днес-времето не е много подходящо за разходки, макар че ние се помотахме с малчо по магазините. Беше забавно-в столчето за колата в ръчичка и направихме един пазар-мама, тати и Преслав Hug
Не ви се похвалих, вече имам 2 кърмения в кола и едно в парка-хубаво е така, храната да ти е под ръка LaughingНяма проблеми с папането-яде по всяко време и на всяко място LaughingДаже беше много смешно, кърмя го аз в колата и сме със сестра ми и нейното лапе, което е на 2 годинки, а в багажника сме сложили количката и куче-ротвайлер-пълна картинка. Естествено за късмет ни спира полицай-фаравете не били пуснати. Поглежда той тази потресаваща гледка, не стига тая детска градина, ама и кучето отзад........Само успя смутено да попита:"Светлините разботят ли?" Последва бърз утвърдителен отговор, след което полицаят се полу-усмихна и махна с ръка PeaceТака, че поуката от тази история е:hahaha"Кърмете в кола, за да си нямате проблеми с властите", е има и друга:"Карайте с включени светлини" #Crazy newsm78
С повиването- и аз не се справям и затова само му мятам едно одеалце и колкото спи-толкова Hug
Чудих се какво мислите, ама аз смятам, че скоро ще има нужда от едно подстригване малчо. Мисля  да му кръцна малко косичка, че много се поти по вратлето отзад и са му излезли едни червени петънца-пъпчици ли са, не знам и аз, ама се надявам това да помогне.
Много целувки и слънчев ден, майчета  bouquet

# 103
Здравейте момичета, нямам време да ви чета ,може би по късно ще опитам, но само влизам да ви почерпя че днес ставаме на 1 месец, да ви е сладко.

п.п. За малко да забравя да честитя на малкия Алекс на мама Натали  , той също навършва 1 месец днес.Нека радва мама и тати и расте здраво и щастливо дете с много късмет.Да ви е жив и здрав.
Също така поздравления и за Рая на мама Muci79
малкия мъж  на мама  Соня 82
Милан на мама inlove  Нека всички те бъдат много лъчезарни и обичани деца

Последна редакция: нд, 08 фев 2009, 18:25 от suny4

# 104
  • София
Опала ме и мен. Чааветата спят блажено, за разлика от майка им, на която и се размина следобедната дрямка, че се е разготвила, пък и едно седене му ударих-сбирам за утре манджичка, че трябва да ида до офиса...Чудя се 80 гр. малко ли ще са му?!? Все пак е на 11 дни. То ако успея повече да изцедя ще е добре, ама знам ли.
Лилетка, аз от нашата педиатърка знам, че формулата е следната -
на 1м - 110 мл
на 2м - 120 мл
на 3м - 130мл и тн....Но за АМтата си има на опаковките кога колко, мисля че...
Моя манекен днес е с 4-ти тоалет...Снощи се къпахме и облякохме, в 3 се оакал до главата, пак нов. В 7 сменям аз памперса, а нашия се изпишка върху дрехите...и в 12 наакан, сменяме памперса и той мац-бутна ръкава и л...та...Дай му дрехи ти на него hahaha

P.S. Тъй като този пост го пиша от 15.10...Сега 4 часа по-късно....

Вие по кое време къпете бебетата? Днес изкъпах Георги в 18.30, че 3 дни под ред един сън му удря - яде в 17 часа  и се буди чак към 23...
Моник, той човека сигурно си е плюл в пазвата след като ви е пуснал Simple Smile Как ми се излиза ако знаете. Днес бяхме на вън, но в двора, че задуха вятър. А за далечна разходка съм вързана за мъж ми, че в моята кола само лятна количка влиза Sad И скоро май няма да ни огрее...
Тия дни имахме спор с моята свекърва - как аджаба да се обръщаме към Георги - аз съм за Гого, тя за Жорко - Гого и било много селско...Викам и, че аз съм си от село и не ме притеснява...Но всички около мен като че ли предпочитат обръщението Жорко...Аз затова в знак на протест му казвам цяло името...А и някак си не мога да свикна да се обръщам с име към него-то и с Хриси беше така Rolling Eyes Embarassed
И да не забравя да честитя месечинките на Алекс, Виллиан, Милан и Рая. Да са живи и здрави !!!
Нещо Мини ми се губи от както сме в родените - да не е сърдите нещо newsm78 Или няма време от девойките...Миниии, яви се бързо на отчет и още си чакам снимка с кафявата рокля.
И който не е пратил снимка на бебока, да се отчете, че мисля да направя един колаж от всички снимки Hug Нещо бутона редактирай го има само за ден...та по-трудна ще става редакцията за съжаление Sad

Общи условия

Активация на акаунт