109 плаката да провесим на стената - Майчунгели в Германия

• 14 446
  • 291
  •   1
Отговори
# 150
Деси, и аз се вайках с Ясмин..ела сега я виж - Защо това, ама защо, ама защо ... Crazy по цял ден може да пита и да те кара да повтаряш Crazy

# 151
  • Германия
Деси, и аз да добавя в общия хор- не се шашкай предварително. Миналата седмица минахме с Фаб тест на слуха точно заради това уж забавено проговаряне. Излишен стрес за детето..и мен, ама нейсе. Нощес бяхме за първи път клиенти на спешното отделение. Псевдо круп, Мартин понесъл геройски прегледа и свещичката..и днес направихме рекорд по чакане при педиатърката Crazy 4 часа! Прогнозирам след макс. 3 дни и двамцата ще се тръшнат болни от всичките вируси дето днес летяха из въздуха.
Хора, не знам каква е хигиената по вашите докторя, но днешното беше..мамма мия. Тоалетната все едно крави са били вътре; в детската чакалня по пода мръсно и навсякъде разхвърляни книжки и кубчета..как пък един родител не се наведе да вдигне книжката захвърлена от детето му. Аз посъбрах, което успях..и малко оставаше да питам, дали нямат метла там.

# 152
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Пепе, стискам палци да не сте си донесли нещо от праксиса Hug
аз ходя при моят личен лекар, защото е разбран и не изписва веднага антибиотици.
праксисът е старомодно обзаведен, но е чисто.
е виж сестрите или каквито са там са ужас и безумия... кръвно не могат да мерят и са много пипкави...

въпрос: има ли при вас огромни и драстични разпродажби?
тук имам чувството, че продават всичко за нищожни пари Thinking
дънки - 2 до 10 Е Shocked, якета по 5-10 Е, палта по 15-20 Shocked
мъжки ризи по 5-10Е....
супер странно newsm78

# 153
  • Германия
Разпродажби - бол. Но имам чувството, че не са литнали да купуват Thinking Или аз не излизам в натовареното време ..

# 154
  • Germany
При нас разпродажби няма  Thinking

Пепе, вие наистина сте ударили рекорд - моя рекорд е 1, 40мин при условие, че имам термин!!! и в тази чакалня е толкова изнервяща, че ми идва да крещя, направо не се понася  #Cussing out Та тогава - отидох при девойката на рецепцията и й казвам, че преди час и половина ми е бил часа, до кога ще чакам с дете на ръце, ама ми идеше да й крещя, не знам как се сдържах, и след 10мин ни извикаха и док. се извини и че имало много болни и се не можел с толкова болни да си спази графика и нещо, което още повече ме раздразни - завърши - аз разбирам, че сте частно застраховани, но това не означава, че сте с предимство  ooooh! ooooh! при, което мъжа ми вече му обясни, че ние си имаме час и няма нищо общо с вида застраховане, и той - Е да де, да де   ooooh! ooooh! направо как съм му вдигнала мерника на нашия док да го сменя, но мъжа ми все много го защитава  Confused А в чакалнята е  ooooh! ooooh! вирус до вируса, всички бухат един срещу друг, сополи висят, деца пищят реват майките неебават, четат си списанията  ooooh! ooooh!децата вземат от земята лапат....кво да ви кажа, но мисля, че при висчки е така. Намерих в един сайт мнения на пациенти за лекари и за нашия имаше 2 мнения, но и двете съвпадаха с моето - супер специалнист, но изключително груб и унфройндлих, и винаги изнервящо чакане  Confused

Виж, при гинеколожката ми - кабинета е супер модернистичен, почти всяка година сменят интериора, много любезни, но и да имаш и да нямаш термин 1ч. чакане ти е гарантирано, няма мърдане  Mr. Green поне съм на чисто и тихо  Sunglasses

Абе аз не се шашкам многго много за говоренето, но като се роди ми казаха, че има къса ципичка под езичето - но понеже той сучеше супер - препоръчаха да изчакаме с цепването - то било много елементарна манипулация  Confused, сега си пие от чаша и дъвче всичко без проблем - и док каза, че щом се храни и пие нямало проблем, ако до 3г. нищо не казвал тогава да сме се притеснявали и да сме мислеле за цепване  Thinking А в Бг още в родилното ги правят тия неща....сестра ми и тя има такова нещо, но никога не е имала проблем, дано и на нас не ни се наложи, че аман от манипулацийки  ooooh!

# 155
  • Германия
.....А в чакалнята е  ooooh! ooooh! вирус до вируса, всички бухат един срещу друг, сополи висят, деца пищят реват майките неебават, четат си списанията  ooooh! ooooh!децата вземат от земята лапат....кво да ви кажа, но мисля, че при висчки е така. ....
Именно това беше ситуацията днес при нас. Аз нарочно се разтакавах в кафетерията, после успях да задържа моите в чакалнята за възрастните, само и само да не се навират при вирусите..но на тях им интересно там, където са играчките ooooh! 
Педиатърката е нова и ми се вижда добра специалистка, но сестрите ... ooooh! ooooh! ooooh!

# 156
Ами нормално е като 4акате при някой лекар, да се сблъсквате с бацили и вируси. Не се сърдете на болните, 4е ходят на лекар  Laughing Вярно 4е когато сте zа У или ваксина, е тъпо, но няма как, то не е детски клуб, ами лекарски кабинет  Wink
Аz съм доволна в това отноШение, много рядко ми се налага да вляzа в 4акалнята, където 4акам не пове4е от 10 минути. В пове4ето слу4аи влиzам директно в една от стаите. Ли4но аz съм доволна от доки, но имам и една дилема. Никога не е открил ниЩо при Милена, вярно 4е не се е слу4ило той да не открие ниЩо а да е имало неЩо (поне не ми е иzвестно), та се 4удя дали наистина не е било ниЩо, или дали той е лоШ диагностик. Една мама от муzикалното ме хвърли съвсем в ШаШ, така го оплю, но като ми раzкаzа как се бил държал с нея и какво й е каzал, 2 пъти питах дали говорим zа съЩия (не 4е имаме само него и една педка тук  Laughing ), все оЩе не мога да повярвам. Като й каzах 4е няма ниЩо обЩо с впе4атлението ми от него, тя ме попита дали съм приват и 4е с една нейна приятелка, приват, съЩо се държал много любеzно  #Crazy Не zнам, не мога да го повярвам.  Thinking 
В Ханновер ходих при един, където винаги беШе лудница, а хем бяха двама. Слу4ило ми се е с новородено да 4акам 4ас и полувина  Crazy Но бил добър диагностик  Crazy
При наШия педьо си е много 4исто, но игра4ките в 4акалнята са...една огромна кукла то4но от 70те години, и един голям ме4ок, не по млад от нея, и все се 4удя как да спирам детето да ги целува и прегръЩа  Sick  Ина4е има Дупло и няколко Монтесори игра4ки, но така или ина4е не се 4ака  Wink

# 157
  • Germany
Татяна, направо ви завиждам за това, че не чакате - наистина е изнервящо час и половина в едно малко помещение затворен с хиляди болни и пищяши деца и бебета  Peace Аз виждам и другите родители как се изнервят, но няма начин.
Да, нашият се води добър диагностик,и винаги когато сме имали някакъв проблем, който не е за него - обажда се по телефона и хората ни очакват и ни приемат веднаг - това му го признавам  Peace Но поне малко да се усмихваше тоя човек, цена нямаше да има  Whistling

# 158
Ами то и хубавото не е само хубаво.....аz се 4удя да не би да не е добър и zа това да не се 4ака  Crazy Макар, 4е хора винаги има, просто една сестра има zлатна органиzация  Wink

# 159
Аз май съм случила и на педи и на гинчо, като ви чета разказите. ooooh!
При гинчо не съм чакала повече от 40 мин и то без час, а с час не повече от 20 мин.
При педьо има разлика - ако ида в понеделник сутрин е ад! Но в следващите дни е много спокойно и без час макс чакам по 20 мин.
Виж при домашния ми лекар е фраш винаги. С час чакам по 1 ч, а понякога без час съм минавала за 40 мин.
Лени е с жесток конюнктивит и сутринта са чакали с баща си около 40 мин без час. Мъжът ми беше ужасно изнервен като си дойде, особено от нелюбезното отношение на аптекарката за финал.
Сега не знам как ще опазя малкия да не се зарази от баткото  Crazy

# 160
Любима тема- детски педиатър.
Да ви кажа един трик. Питам ги колко хора има преди нас. Имат едни картони за чакащите,колкото и да им е златна организацията и те не работят на сляпо  Wink . Оглеждам се по картоните, имам супер зрение/ на времето преписвах от колежка отдалечена на 10 метра/ , ако мога прочитам имената на децата и ако кажат едно име , което не е било преди нас, става скандал. Като ще ме мислят в ежедневието за циганка, поне да имам някакъв позитив от цялата работа. ЩЕ се учудите колко "свои" хора пререждат обикновения чакащ.Освен това питам , ако има да се чака повече от половин час, изчезвам за дадения половин час. По принцип чакам половин час, последния път изпусках пара, понеже чаках един час. Лекарят ми се извинява, ние не сме приват.
4 часа не са за скандал, те са за оплакване във вестника.  

# 161
Не съм съгласна, Риенски. Винаги може да има слу4аи, които са по спеШни и които съответно ги пускат пред вас.

При селската лекарка, тук в наШето село, се 4ака ужасно дълг. Една сутрин бях там с 4ас само zа да ми вzемат кръв (една от сестрите). 4аках 4ас и полувина  Shocked и имаШе една онкоболна, която 4акаШе zа съЩото и 4ак след 4с се осмели да каже неЩо, тя милата се притесняваШе от вирусите в 4акалнята. А мъжът ми веднъж отиде там с настинка и Т, и искаШе 3 дена болни4ни. От както се поzнаваме (8 години), само веднъж е отсъствал по болест с гастро вирус, та това беШе 2рия път. Лекарката му каzала, 4е можел да работи, но Щом настоявал.....  Rolling Eyes  #2gunfire Пове4е не стъпваме там  Naughty
В обЩината освен нея има друго ДжиПи, сега ходя при нея. Не ми е мн. симпати4на, но мен не ми и трябва много, поне не се 4ака там  Mr. Green Макс. 15 минути съм 4акала, пък имат и актуални списания.....направо жалко 4е ме иzвикаха, можех да 4ета оЩе  Wink

# 162
Любимата ми тема..педиатрия и отношение на някои лекари към чужденците...чудничко. Аз съм ги признала, мнозинството са предимно нелюбезни.

При нашата педиатърка не се чака много. Проблема е че и консултациите и болните са на едно място, а не би трябвало да е така.

# 163
  • в сърцето на един мъж...
В нашия праксис са разделени - взеха два срещуположни апартамента и в единия са само здрави деца, в другия - болни. Така по-бива. Ама за качеството и отношението мога да говоря много Close

# 164
  • Germany
Не, нашия си е просто грубиян с всички - той никога не се радва на дете или бебе - просто действа по работа, докато има лекари, които биха се порадвали малко на бебе примерно  Flutter А и другото, веднъж когато ни беше изпратил в УниКлиник след като се обади и ни каза точно при кого да отиваме, отидохме и направо влязохме - това за УК е направооо  Shocked, и след няколко дни се обади в нас, на домашния телефон да попита как е Александър  Shocked Shocked Аз бях ей така на слушалката, като го знам как само бучи и никога не се усмихва и изведнъж се загрижил - това ми говори, че не е груб заради чужденци, ами той си е такъв - и други майки от градината не го харесват заради това  Peace

А как вика по персонала  ooooh! ooooh! това е друга тема, тия само седят и си гледат върха на обувките и тоя ги навиква за някакви глупости  ooooh!

Гея, и аз бих искала да бъде разделено на болни и здрави, ама не е  Confused Как е госпожицата?  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт