33 канадски феи с влюбени сърца очакват деня на любовта!

• 22 231
  • 293
  •   1
Отговори
# 150
  • Vaudreuil Canada
ми е по-удобно така заради кърменето

Шеметке, още го кърмиш  Simple Smile ? Хубаво  Simple Smile

Заслугата е на Калида, Poupon и Гаргамелчо   bouquet  първите две много липсват на темата така че да вземат да ни зарадват с присъствието си - добре поне че Гаргамелчо се вясва чат пат пък и в други теми я засичам.

# 151
denzul, как беше в Сиатъл? Мечта ми е този град. Колко време сме тук и визи взехме само заради него и още не сме отишли. Ако не успеем да останем тук ще трябва поне до там да отидем, че да си изпълня една мечта.

# 152
  • на път
          Здравейте май4ета.
 Та по-повод билетите до Бг и ние си купихме,преди 1 седмица някъде.
 Ще летим с чехите на 12май и ще се върнем на 2 октомври  smile3534
 Цената беше супер $ 985 за възрастен.Купихме ги от Весна .....

Момичета дайте моля съвет откъде/ на кой адрес да купя самолетни билети (София - Ванкувър - София) за края на август.
Благодаря предварително
 Hug

# 153
Шеметке Hug
много ми стана мило от поста ти, радвам се че още сте щастливо кърмещи  bouquet

# 154
  • Монреал
TarikMom честити билети  Laughing Simple Smile, за кога е тази цена ?

А тел. доколкото разбирам е този  на Ева Асланян.
Мерси  Laughing Ще летим на 15 май и ще стоим там 3 седмици. Да, наистина има и Ева там, но май тя една от жените, които работят във агенцията.
Кивито, браво на вас за дългата ваканция  Hug

# 155
D_Iva,
Аз като проверявах за билети за пътуването ни до Ванкувър преди около година и малко повече и пратих запитвания на тези агенции: Мираж, Lidiatours, Tourins, Bohemia, www.poleti.com, Интеграл, usit colours,  www.posoka.com, Астрал Холидейз, Алма тур, Онтравел, Демо тур, също така и на сайтовете на Бритиш еъруейс, КЛМ и Луфтханза. Координатите на всички тези агенции можеш да откриеш в гугъл. Най-изгодна цена ни предложиха Мираж (за КЛМ) и от тях си купихме билетите.

Ние все още не знаем със сигурност датата на нашето пътуване до България и точно заради това не съм изпращала никакви запитвания до агенции тук.

Поздрави на всички!

# 156
  • на път
..... Мираж (за КЛМ) и от тях си купихме билетите.
....

Благодаря много  Hug Всички освен тези "прослушах" вече ...

# 157
Здравейте на всички вас, които сте усетили липсата ни Hug То е липса откъм писане само, иначе чета почти постоянно. Флоранс е добре, още си се кефи на шейната, само дето скоро не сме я водили на градина с нея, защото много бързо изчистват пътя от снега, а нямаме тротоари на всички улици. Пък и понякога (както днес) използваме тръгването на тати за работа и ни хвърля до там с колата, че да не се занимаваме пак с ботуши, панталони и т.н. Имаме си баба на гости (свекърва ми), която ще остане поне до август, пък ако й хареса, може и да удължим визата й. Първия път като се видяха с дребната, баба й я взе, а Флоранс като ревна, ама рев ви казвам. Не можа да я познае. И хем се радваше, че тати се е върнал от Бг, хем пък изведнъж непозната за нея жена я взима да й се радва. Ама докато излязохме от градината (бяхме отишли всички заедно да я вземем), подаде ръка на баба си и сключиха мир Peace Единствения проблем, който имаме напоследък, е че Флоранс не иска да спи в нейната стая, а когато все пак я склоня, трябва да съм там докато заспи (разбирайте легнала на килима). През нощта се буди и като види, че ме няма, започва да плаче много силно, докато не отида да я взема. Всички ме убеждават, че може би е някакъв период на страх или просто инат, но за мен си е най-вече страх, и то панически страх. Опитвах да й пея песнички, да разказвам приказки, питах я от какво я е страх, къде е страшното. Уж ми показа прозореца, после ъгъла зад вратата, гонихме заедно страшното, но нищо не помогна. Иначе следобяд си спеше в нейното си легло без проблем, само вечер не искаше. В събота отказа и следобяд да си спи в леглото, пак истеричен рев с уплашен поглед. Вчера пък следобяд си заспа без проблем. Не мога да разбера вече какво става. От 2 вечери се преместихме да спим в нейната стая на един матрак, за да разберем какво толкова я плаши. Първата вечер се будеше доста често и проверяваше дали сме край нея. Като ни види, пак ляга да спи. Снощи не се е будила. Но дори и като сме в нейната стая, пак иска да спи при нас, но с малко уговорки успявам да я накарам да си легне в нейното си легло и като заспи ставам да я завия.
Абе малка лудница, ама ще се надяваме всичко да отмине бързо Praynig

November Rain, Флоранс напоследък доста се разбърбори, може би като стана на 1г9м някъде. Изведнъж започна всеки ден да употребява нови думи. Засега са 50/50 български и френски, даже може би френските са малко повече. Опитвам се да я уча на българските еквиваленти на френските думи, които тя използва. Например тя казва "pomme", а аз й повтарям "ябълка", което тя започна да произнася като "абъка". Но определено си избира по-лесната за произнасяне дума измежду двата езика. Доста животни знае как правят, но самите имена на животните още й са трудни, знае само няколко като например: canard, pingouin, ъф (лъв), сло (слон), муну (маймуна), тако (зайко). Сравнително лесно й разбирам какво иска да ми каже, макар че има и моменти, когато никой не може да й преведе Crazy По принцип знам, че децата които растат в двуезична среда по-късно проговарят, но си зависи от детето все пак. Според мен Флоранс сравнително рано се отпусна да говори. Имам чувството, че на градината се опитва да използва по-скоро френските думи, а вкъщи българските. Напр: вкъщи казва "боку" (боклук), а в градината "dégât"; вкъщи казва "тати", а в градината "papa".

Това е в общи линии от нас. Извинете ме за дългото писане, ама наистина много съм притеснена заради уплахата на Флоранс и някак си ми олеква като го излея, било то и във форума само Hug

# 158
  • Vaudreuil Canada
Пчеличке за уплахата на Фло пробвай да я придумаш, че ще оставиш вратата отворена - дори май им е по-лесно да заспят като чуват гласовете на мама и тати. Друга тактика е да и кажеш че отиваш до тоалетната и че след малко ще дойдеш пак докато започене да заспива преди да си се върнала Simple Smile Не се знае кое ще сработи при вас така че пробвай. Аз съм на мнение че колкото повече разбира детето толкова по-лесно ще го придумаш така че с времето трябва да стане по-добре Simple Smile

# 159
  • Монреал
Аз мисля, че може и да не е уплаха, а просто иска да е с мама и тати и е видяла, че рева действа. Нашия младеж ни го прилага този принцип постоянно, даже в продължение на месец някъде заспивахме двамата на спалнята и после го местех в кошарата. Дано наистина да са инатчета, а не истинска уплаха. Ако се страхува от тъмното, може да оставяте нощна лампа да свети  Thinking
Как се чувства бабата в Канадско? За първи път ли й е? Ако докарам нашите тука посред зима, те ще изпаднат в шок сигурно  Joy

# 160
Пробвахме с лампата, не минава номера. В друга стая заспива на тъмно, няма проблем. А още като ме види, че ще излизам от стаята, започва да плаче, личи си, че е от страх. Тя винаги е заспивала сама, не мисля, че придава инати заради това. Пробвах едната вечер да я оставя да реве. Рева 2 часа без да спре, това никога не е било. Друг път го е правила, но реве 2-3 минути и отнася, а сега въпреки, че много й се спеше, се правеше че иска да играе, само и само да не я слагам да спи.
Бабата - още й е трудно. За първи път й е и това че идва посред зима, определено не е най-лесното за преживяване. Шок си е да видиш повече от 5см сняг Crazy да не говорим за купчините, дето се стопяват към края на април Whistling Пък и къде да излизаме в това време, само по магазини да ходим не става. Засега й е скучно, нали и Флоранс е на градината по цял ден.

# 161
опитай да оставиш запалена лампичка-контакт (може от Доларамата) + залепете заедно с нея фосфорни звезди, луни и планети около леглото й
намери смешни-страшни приказки от библиотеката и ги четете преди да заспи
Може да й пускаш приказки на СД преди да заспи - като Страшни смешки, смешни страшки от Недялко Йорданов и пр.
Ако започва да се страхува - значи расте  Hug

# 162
  • Canada
И аз вече купих билети, тази година за първи път от Весна. Ще пътуваме заедно с една приятелка, с двете й деца - купона ще бъде пълен. Нямам търпение да дойде средата на юни.

С голямо закъснение да се отчета - получих (още преди 2 седмици) 20$ от Софи. Благодаря ти Hug
Вчера закупих 5 кутии крем против подсичане на стойност 17$. Така наличната сума в мен е 296$
Смятам да купя поне още 15 кутии крем против подсичане, комплекти нокторезачки, несесери, моливи, химикалки и т.н. Периодично ще давам отчет за всичко.

Шеметната, беше питала за гърнето. Моите и двете щерки гърне не са ползвали, само детска седалка за тоалетна. И при двете махнах памперса около 2-та годинка - дневния от раз, нощния месец по-късно. С Деси съм нямала нито един фал, със Слава - 3, в началото като се заиграеше, все отлагаше пишкането и стигаше в тоалетна в последния момент - в резултат правеше локвичка на пода в банята. При Слава използвах за стимул дребнички бинбончета и стикери - щом се изпишка в тоалетна получава едно от двете (стикерите ги лепях на блузката й).
Пчеличка и на мен Слава отказва да заспива сама, поради тази причина все още е в нашата спалня. Слагам я в нейното легло и аз лягам на спалнята с книжка в ръка. Като бебе нямаше проблем, но след като навърши годинка, започна да пищи и да повръща от рев. След трета поредна вечер смяна на всички чаршафи и завивки и къпане втори път, се предадох и сега стоя при нея докато заспи. На мен това не ми е проблем, лошото е, че почти всяка нощ се буди поне по веднъж със страшен рев, направо изпада в истерия и постоянно повтаря "Махни го този, не го искам! Страх ме е, той е лош" и сочи в долната част на леглото. Понякога е толкова изплашена, че дори и мен не ме иска, докато осъзнае, че я гушкам аз и че няма нищо страшно. Направо съм се видяла в чудо.
Деси също имаше период от около година, когато плачеше всяка нощ и тя така изпадаше в истерия и трепереше. Бях стигнала до там, че периодично ръсех из къщи със светена вода. Ревовете спряха веднага след като я кръстихме, не знам съвпадение ли е. Това лято смятам да кръстя и Слава, пък ако при нея няма същия ефект, поне няма да навреди.

# 163
  • Калгари, Канада
Момичета, чакаме момче, тъй че лудницата ще е пълна с двама палавници. Надявам се поне да си играят после заедно и да имат сходни интереси. Сега започва великото мислене на име.

# 164
ох като ви чета и ми става на мен страшно..  като бях малка и мен много ме беше страх, дори сега понякога като гледам нещо страшно и после ме преследват страхотии цяла нощ.. затова и никога не ми е било проблем да спим трите заедно Crazy
Когато са готови и имат желание ще се преместят да си спят отделно, но не мисля да правя местенето като нещо задължително.
Виктория много се открива и се събужда като и стане студено.. после така или иначе се мести при мен и дори е разсънена и сърдита.. няма смисъл
Моят съвет е да не се прави голяма работа от това, ако не ти пречи остави детето да спи при вас, ако много ти пречи ти се премести при нея, така ще е известно време докато се почувства сигурна и после пак ще може да си спи в нейната стая сама, на отворена врата разбира се..

mamamia, да ти честитя и тук stork-boy

Общи условия

Активация на акаунт