Раждане вкъщи - 3

• 46 729
  • 715
  •   1
Отговори
# 495
Ами, Кюбит, няма как да го сбъркаш (освен ако не е много течно) - слузеста маса, жилава, с прозрачно-жълтеникав цвят, но може и розова и кафява да е - следи от кръв, но това е съвсем нормално. Може да пада на части, а може и "на куп".

# 496
Котката Марта, и все пак малката фонтанела на какво се дължи, че нещо не ми става ясно от поста ти? На пиенето на витамини ли? Аз например не пиех витамини и много следях храненето си заради двойната бременност. При мен едната се роди с определено по-голяма фонтанела от другата. Просто и формата на главичките им е различна - на едната и досега е кръгла, на другата малко по-овална, изтеглена назад. Мисля си, че е просто и строго индивидуално.

Не. Напоследък се раждат много повече деца с малки фонтанели, това прави впечатление на всички педиатри и го отдават на витамините. Естествено, има и други фактори, но в сравнение с преди 20 години има значителна разлика в размера на фонтанелите на бебетата.

# 497
Мерси за обяснението, сега разбрах   bouquet

# 498
  • Варна
С последната ми бременност не съм пила витамини, само доста магнезий и наистина всички лекари се чудеха, колко малка е фонтанелата на сина ми.

Другите фактори за малка фонтанела кои са?

# 499
С последната ми бременност не съм пила витамини, само доста магнезий и наистина всички лекари се чудеха, колко малка е фонтанелата на сина ми.

Другите фактори за малка фонтанела кои са?

Неизяснени. Няма добри проучвания по въпроса. Environmental, вероятно, защото качеството на живот и храненето ни е доста по-добро отпреди няколко десетилетия само дори.

Майка ми разказваше, че на единия ми брат фонтанелата му е била огромна, на другите двама са ни били "нормални" според тогавашните критерии - т.е. 2,5 на 2,5 см и затварящи се някъде към годинката.

# 500
  • Варна
Мерси за бързия отговор!

Възможно ли е многото млечни продукти, които консумираме, да оказват влияние?

# 501
Eх, Коте, завидях ти за тримата братя! Simple Smile

Аз пък си мислех, че на моят му е малка фонтанелата, беше около 2,5 на 2 (не съм я мерила естествено, само я опипах с пръсти и това ми впечатлението). А си мислех така именно защото бабите около мен обясняваха кокло хубаво било, че фонтанелата му е по-малка, а не "половината глава". В момента е около 1,5 на 1 (пак по мои "пръстови" месрки  hahaha), педиатърат никога не я коментирал...

Знам, че двама души са делеч от всякаква представителна извадка, но поне може да споделим, аз и Ескориал, за неяденето на млечни продукти, ако има и други, и те могат да споделят наблюдения върху себе си.
Аз драстично намалих млечните, до степен 200 гр кисело мляко на седмица и някое резенче кашкавал или сирене веднъж в месеца (от любопитство, не от нужда) около година преди да забременея и през бременността може и по-рядко да съм яла млечни - идваха ми в повече.

# 502
Меги, двама са, ама аз нещо не съм се изразила правилно. Аз съм им кака Wink
Точно, на единия ми брат фонтанелата му е била "половината глава" Wink

В какъв смисъл ти идваха в повече млечните? Имаше усещането, че ти натоварват организма ли?
(Аз без месо мога преспокойно, но без млечни - не! Като основно разбирай мляко, кашкавал и сирене ям от дъжд на вятър.)

# 503
(Аз без месо мога преспокойно, но без млечни - не!
И аз така казвах. Сега ме питай дали мога без млечни. Изобщо не се сещам за тях и често се смея на себе си. Simple Smile

# 504
На мен проблемът ми е, че доста от зеленчуците не ги обичам особено и съвсем няма да остане какво да ям.
Положих искрени усилия да заобичам спанак, лапад и подобни, обаче тц. Малко злояда си падам.
Както и да е, отидохме офф-топик. Поне на детето ще се опитам да създам свестни хранителни навици.

# 505
  • Варна
Не ям никакви млечни продукти от почти две години и се оказа, че не ми липсват. Макар че отначало се чудех как ще оцелея без тях. Simple Smile Четох, че в млякото се съдържа привикваща субстанция, затова човек се пристрастява. Дъщеря ми е абсолютен cheese addict - на всяко  хранене си сяда с чинийката сиренце отстрани.

Меги, Ескориал, знам, че децата ви са здрави, но пак да питам - имаше ли някакъв проблем от неяденето на млечни продукти?

# 506
Лилибон, не виждам как неяденето на млечни може да създаде проблеми, при едно здравословно хранене. Млечните съдържат нужни на организма елементи, но пък и много трудносмилаеми и затлачващи. А въпросните нужни елементи могат чудесно да се набавят от растителни източници. Обаче ако рязко се отрежат млечните без да се заместят с други източници, тялото ще усети липсата. Аз забелязах, че когато започнах да включвам сурови ядки, престанаха да ми се ядат млечни и яйца.

Коте, да, просто не ми се ядяха такива, както и сега рядко ми се прияжда.
За да върнем дискусията от Офф-а  Wink ти като лекар, знаеш ли за някаква връзка между консумация на млечни храни и бременност, деско здраве и пр.
Единственото, което аз знам е, че не е добре да се прекалява с млечните, особено в периода на кърмене, но под прекаляване се визират литър мляко на ден или паниран кашкавали или сирене всеки ден.

# 507
  • София
Меги, голями количества млечни през бременността се свързват със сенсибилизиране на организма на бебето и от там по-голям риск от алергии. Някои акушерки псоделят, че наблюдават по-едри бебета при майки, които консумират много млечни. От друга страна приемът на повече калций се свързва с понижен риск от прекслампсия и високо кръвно налягъне през бременността, т.е важно е бременната да си го набавя.

# 508
Знам, че двама души са делеч от всякаква представителна извадка, но поне може да споделим, аз и Ескориал, за неяденето на млечни продукти, ако има и други, и те могат да споделят наблюдения върху себе си.
Аз драстично намалих млечните, до степен 200 гр кисело мляко на седмица и някое резенче кашкавал или сирене веднъж в месеца (от любопитство, не от нужда) около година преди да забременея и през бременността може и по-рядко да съм яла млечни - идваха ми в повече.

Имах много дълъг период без млечни. Отскоро започнах да ям пак, и то защото си намерих източник на сурово прясно мляко (непастьоризирано) от ферма. Правя си кефир и разни други неща. Пастьоризираните млечни продукти, които се предлагат в магазинната мрежа, са кофти. За мен те са в категория "джънк фууд". Пастьоризирано, хомогенизирано, обезмаслено или пък с добавена масленост мляко + някои и друг химикал за сгъстяване, стабилизиране и консервиране... Мерси. Малко е далече от представата ми за естествено хранене. През бременността специално ги избягвах. Фонтанелата на сина ми (не съм я мерила, но така на опипване) беше нещо като 2х1см

# 509
Млечни продукти не ям от повече от две години насам.
И аз бях голям любител на всякакви миризливи сирена. Хляб със сирене ми беше любима закуска и сигурно всеки ден съм яла млечен продукт под някаква форма.
В интерес на истината откакто спрях да ги ям - не са ми се и прияждали.
Единствено когато забременях сега с Карина - в началото ми се прияде сирене и реших да си взема малко. Резултата беше ужасни подкожни пъпки по цялото лице, потта ми миришеше ужасно и сърцето ми запозна да прескача, дори като си лежах на дивана! (А сиренето беше от местна био-ферма).
Естествено - веднага си прекратих експериментите и според мен ефекта от неяденето на млечни продукти е прекрасна кожа за мен и много спокойно бебе Simple Smile
Фонтанелата й е по-голяма отколкото на другите ми деца. Наскоро си мислех дали е нормално да е толкова голяма. Със сигурност като се роди е била по-голяма от 2.5 на 2.5 см.
Не знам дали големината на фонтанелата има връзка с млечните продукти. Но знам и че се опитвам максимално да си набавям калции от други немлечни източници. Даже по време на бременността по едно време пиех добавка калций.

Общи условия

Активация на акаунт