Раждане вкъщи - 3

• 46 508
  • 715
  •   1
Отговори
# 165
Ами на мен ми се слива времето на последното раждане, обаче и аз откарах към 2 ч с напъни. Обаче слушах много акушерката, защото не бях с пълно разкритие (т.е. имах, но след спукване на мехура се сви обратно на 8см) и тя не ми даваше да напъвам, за да не се разкъсам, та аз тогава само виех, просто нямах друг начин за понасяне на болката, освен вокализирането и. Когато малкия съвсем се смъкна и главата слезе в родилния канал, тогава пак напъвах, но под нейно управление и човечето излезе след 3 напъна и без никакви наранявания при мен.

# 166
О, не питай Simple Smile Голям купон беше Simple Smile

А контракциите (и то доста интензивни), бяха започнали преди поне 15 часа, придружени с повръщане и невъзможност дори да пия вода Simple Smile Но в такива моменти човек разбира, че няма граница Wink

Все пак раждаш дете, не може да кажеш - ами изморих се, чакай да си почина малко Simple Smile Всъщност особено накрая си мислех - добре, че съм толкова силна и мога да го издържа. Стараех се да си представям как мусклите се съкращават при напъването, също да стягам и други мускули по тялото (irradiation - рзпростаняващо се мускулно напрежение), за да подобря контракциите, да се съсредоточа... Не знам дали е имало полза от всички тези усилия, но имах нужда да мисля, че правя нещо... А самият напън, с който излезе главата ме хвана насред опит да сменя позата, та от моя страна напъването не беше ефективно (опитвах от на колене да мина в клекнала поза), ама главата пак си излезе и после със следващата контракция - и тялото... Та така - няма как да не ти стигнат силите...  Hug

# 167
  • Italia
Рикк,името на малкия бебко с голямата 4аровна усмивка е 4удно,комплименти ! Hug  bouquet

# 168
А мен пък изобщо не ме болеше по време на напъването (или ненапъването в моя случай  Grinning)  Когато ми казаха, че имам пълно разкритие, болката беше вече поизчезнала.  Та затова не ми беше трудно, че тази фаза продължи около 2 часа.  Но пустия му страх много ме тормозеше.  Само повтарях, че няма да мога да родя и това си е...

Рикк, страхотно име, наистина.  Да си го носи гордо малкия човек.

# 169
И аз напъвах 2 часа с първата. Въобще не разбрах кога минаха, аз можех да си се напъвам още толкова ако трябваше. Лощото беше че бяха насилсвени и си докарах хемороиди тогава.

Рикк, хубаво ви е името.

Сипируми, увиването на връвта не е проблем. Бебоците не "дишат" през носа, а и тя си е разтеглива, природата го е измислила. Намери ли си акушерка?

# 170
  • WA, USA
Намерила съм две практики с по две акушерки. Наблюдава те една през бременността, а после идват двете за раждането да си помагат. И четирите ми харесват и имат страхотни препоръки, така че ще трябва да избирам и си мисля че ще го усетя като се видим, засега само имейли и телефони сме разменяли. Не съм бременна още затова не бързам с реална среща, но поне имам опции между които да избирам.
Аз никога не съм напъвала. Стигнах само до 6 см, затова все казвам че не съм раждала Laughing Изкарах 24 часа с контракции и накрая нищо. Мисля си и дула да наема за това раждане, защото ако е пак дълго ще имам нужда от масаж и подкрепа. Мъжът ми е изцяло безпомощен в това отношение, ужасно се спича и не може да ме гледа с болки. Той ще се занимава с малкия и ще снима.

# 171
Един полезен сайт - http://www.birthintobeing.com/, който открих, понеже ще ходя да гледам един, надявам се, интересен филм - Birth as we know it. Ако някой го е гледал, да сподели впечатления Simple Smile

# 172
  • WA, USA
Чудесен сайт и снимки, и статии. Ще потърся филма. Жалко че няма да идва никъде около нас за да отида на срещите.

# 173
sipirumi, можеш спокойно да започнеш да работиш върху страховете си - сама или с малко помощ отвън. Страхът за бебето е много особен, понеже ние не определяма съдбата на други хора, а само своята. Можеш наистина да попречиш на някой друг да живее, но от това следват тежки кармични последствия. Ако някой друг е решил да не живее и ти го спреш в този момент, той ще намери друг, за да осъществи намерението си. Когато решението да не живее е взето от бебе или малко дете, няма как да не е правилно за него. Ако можеш да приемеш, че детето само преценя и определя дали да живее и колко дълго, а ти можеш само да дадеш най-доброто от себе си и да го подкрепиш, страхът ти да не умре бебето ще изчезне спонтанно. Тази гледна точка не е масова, но спестява масовите страхове, самообвинения и пр.

# 174
Един полезен сайт - http://www.birthintobeing.com/, който открих, понеже ще ходя да гледам един, надявам се, интересен филм - Birth as we know it. Ако някой го е гледал, да сподели впечатления Simple Smile

Страхотно, благодаря  Hug. Търся всякакви информации за раждането с делфини, но на този сайт не бях попадала. Ужасно много съжалявам, че няма да има уъркшоп около нас...най-близкият е в Аризона  Sad .

# 175
  • ул. "Мечтание"
Страхотен сайт!  Heart Eyes
Благодаря!   bouquet

# 176
  • Italia
Побутвам съвсем леки4ко ....  Rolling Eyes

# 177
Побутвам съвсем леки4ко ....  Rolling Eyes

Ами чакаме Мая да си оправи документите на бебето и да се появи да разкаже. Засега знам само, че е било в "две действия" като при мен  Simple Smile

Голяма сензация е нейното раждане, няма друг такъв случай в БГ, а и в световен мащаб сигурно са еденици!!!
Напук на всички ПРЕДразсъдъци, тя доказа, че единственото, което има значение е добрата подготовка. За всеки това включва различни неща, но е ключовият фактор за успех. А мотивът за добра подготовка е силата на желанието  Heart Eyes

# 178
Аз много се радвам за Мая и чакам с нетърпение разказа и. Това наистина е събитие, което се надявам да отвори очите на мнозина акушер-гинеколози в България. За съжаление първата част на професията си не я оправдават.

Кюбит, все забравям да ти пиша, колко много се радвам за теб! Познавам те от други две места и ми е много драго за тази новина. Да не е коледна изненада като моето пате?

# 179
Куче в чекмедже, аз не те познавам или поне не се сещам,  Embarassed но благодаря.  Grinning
Не е Коледна изненада, следновогодишна е, но подготовката започна на Коледа.  Wink

Вчера ги видяхме за първи път и ги "чухме". 2 са.

Общи условия

Активация на акаунт