Раждане вкъщи - 3

• 47 070
  • 715
  •   1
Отговори
# 345
  • ул. "Мечтание"
Сега ще имам 2 летви, които да прескоча: VBAC и то да бъде у дома. Направо се чудя от къде да започна.

Самия факт, че си решила това, означава, че вече си започнала!  Wink

Съдейки по себе си - погрижи се за раните от секциото. И душевните и реалните!

# 346
Мнозина, както и аз харесват филмчетата на Дискавъри. Но както знаете, те се правят с много пари. И по правило, който плаща парите, той поръчва какво да се покаже на зрителите. А медиите са могъща сила.
Забелязал съм как във филмите на Дискавъри и ВВС поръчителите твърдо прокарват атеистична и материалистична линия. Ако направят филм за магията, хомеопатията или за НЛО, то винаги е с цел да осмеят и опорочат тези неща.

Не прави изключение и раждането. Ето ви пример:http://ludmil.multiply.com/video/item/16/16

Откъс от филм на Дискавъри "The Human Body".
Глас зад кадър ни говори убедително:

"Защо всичките стадии на бременността са изпълнени с опасности и несъвършенства?
Отговорът е - телата ни НЕ са създадени, а са плод на случайности и грешки в процеса на еволюция.
Затова са несъвършени. Бременността и раждането са опасно нещо..."

Разбира се, целта е много по-прозаична -- убедят ли веднъж жената, че е несъвършена и раждането е опасност, като дойде време да ражда тя доброволно ще се предаде в ръцете на институциите. И ще търси сигурност в болницата вместо в дома, в машините и химикалите, вместо в природната си интуицията, в лекарите вместо в любимия си. И те ще я "пазят" от мнимите опасности, както си знаят - с машини, с химикали, със скалпел и... срещу солидно заплащане, разбира се. Но това са подробности...

Последна редакция: ср, 01 апр 2009, 12:16 от Людмил

# 347
  • ул. "Мечтание"
И аз съм забелязала тази насока в научнопопулярните филми. Но аз лично се научих да пресявам информацията.

# 348
И аз съм забелязала тази насока в научнопопулярните филми. Но аз лично се научих да пресявам информацията.
За щастие, това го няма в руските филми.
Лично аз смятам за гадно и подло да използват научно-популярните филми за да промиват мозъци и да си осигуряват още и още клиенти.

Ще ви разкажа какво открих преди години. Попаднах на учебник по медицина, писан преди 100 години. И там методите бяха доста по-различни от сегашните. Използвали са за лечение ПРИРОДНИТЕ сили - вода, въздух, слънце. Не са се стремели да лекуват някакви конкретни болести, а стремежа е бил повече да помогнат на тялото да се справи само.

Първата стъпка, независимо дали става дума за рак или настинка, е било да изчистят тялото отвътре с вода. Да махнат токсини, отрови, които ще пречат на процеса на лекуване. После са предписвали слънчеви бани, въздушни бани, правилно хранене. Редом с това се е прилагало билколечение. И АКО НЯМА ЕФЕКТ ЧАК ТОГАВА са прилагали някаква фармацевтика.

Но какво става после? Идва "щедрият" Рокфелер. И построява със свои средства медицински училища, в които безплатно да се образова цвета на нацията. НО с едно условие - там ще се учи по НЕГОВИ учебници. И познайте какво премахва от учебниците - всичко природно: билколечение, клизма, слънцелечение, въздушни бани изчезват завинаги от официалната медицина. На тяхно място идва фармацевтика, скалпели и нов подход към болестта - като към нашественик с който се воюва, независимо на каква цена.

И така до ден днешен. А със същата "щедрост" Рокфелер построява фармацевтични заводи и им осигурява клиенти за стотици години напред...

Последна редакция: ср, 01 апр 2009, 13:34 от Людмил

# 349
Перличке  Hug
Нали видя разказа на Мая за нейното домашно раждане след секцио?!
Убедена съм, че всяка жена е напълно способна да роди сам-сама - въпрос на вяра и жление е. Вяра, че няма невъзможни неща и единствените ограничения, които съществуват са тези в главата ни. И желанеие, такова кеото не се поддава на манипулации и страхове. Точно затова много харесвам разказа на Мая - показва точно как с вяра и желание човек може много да промени и да постигне мечтите си Heart Eyes

Людмил, тя линията на мас-медиите е известна и едва ли бихме могли да промени нещо  Tired Обаче надявам се си мернал репортажът за естественото раждане, който направи една бъдеща мама и беше излъчен по ТВ7 преди 2 седмици (тук в темата има линк). Ето с такива материали нещата могата да се променят!
Искам да те помоля също да копираш преведените от Били материали за естественото, активно раждане на по-предните страници и да ги качиш на страничката за раждането - според мен са строхотни и е чудесно, че вече са достъпни и на български.

Зозима, благодаря за линка  Hug Много хубав разказ  Heart Eyes

# 350
Чудесно предаване!
Има ли някъде описано раждането на Миглена, искам да ги събера всичките на страничката http://homebirth.beinsa.info

Последна редакция: ср, 01 апр 2009, 15:43 от Людмил

# 351
Людмил, Роберт Уинстон прави чудесни документални филми и съм чела няколко от неговите книги и ми стана много неприятно как си му изавъртял думите по такъв ужасен начин.

Това е доста груб превод, но много по верен от това което ти си направил

"Нашите тела не са създадени, но ние сме еволюирали. Недостатъците ни са просто проблеми които сме наследили от прадедите си. Големият триумф обаче е, че ние също сме наследили отговори за тези проблеми. Така че въпреки че бремеността е най-сложният процес който тялото поема, в същото време го прави да изглежда много лесен...

(Следва домашно раждане)

"Може би на раждането не трябва да се гледа като на процес при който нещата могат да се усложнят, а като магическо преживяване когато всичко мине по вода. Така става при повечето раждания."

____

А като цяло медията показва раждането като нещо ужасно и нещо от което трябва да се плашим, да. В повечето случаи това е защото е по драматично да се говори/показва една крещяща жена и болнична обстановка, отколкото спокойно домашно раждане. Драма продава филми и списания, за съжаление.

# 352
Чудесно предаване!
Има ли някъде описано раждането на Миглена, искам да ги събера всичките на страничката http://homebirth.beinsa.info

Е, ми аз ти го пратих още тогава и Е на страницата  Grinning Това е най-малкото детенце от всичките истории на сайта. Сега остава да питаме и Мая дали не иска да сложиш и нейния разказ понеже е неастисрано домашно раждане след секцио - уникално просто  Heart Eyes
Дъщеря й сега е на малко над 40 дни!

# 353
Благодаря ви. Чета аз всичко, което сте сложили на първа страничка. С Мая ще си поговорим на живо надявам се, познавам я. Пиша си с една жена, минала по този път, Клер ме свърза с нея. Обаче съм още толкова в началото на цялото това море от информация.  ooooh!  И просто съм сигурна, че трябва първо да изчистя случилото се в миналото, за да се справя с каквото трябва в бъдещето. И това ми е засега по-важната и трудна задача  Tired

# 354
Людмил, Роберт Уинстон прави чудесни документални филми и съм чела няколко от неговите книги и ми стана много неприятно как си му изавъртял думите по такъв ужасен начин.

Това е доста груб превод, но много по верен от това което ти си направил

"Нашите тела не са създадени, но ние сме еволюирали. Недостатъците ни са просто проблеми които сме наследили от прадедите си. Големият триумф обаче е, че ние също сме наследили отговори за тези проблеми. Така че въпреки че бремеността е най-сложният процес който тялото поема, в същото време го прави да изглежда много лесен...

(Следва домашно раждане)

"Може би на раждането не трябва да се гледа като на процес при който нещата могат да се усложнят, а като магическо преживяване когато всичко мине по вода. Така става при повечето раждания."

СЛушам отново:
SO, why has it been so tough to get this far? The easy answer is that our bodies are riddled with imperfections right from the start. Sperms are weak, eggs are so fragile, the only live for a day.
But the bigger question is: why are we like that? Why are our bodies designed to make each stage of pregnancy so difficult and so dangerous? And of course that's the whole point - our bodies aren't designed at all! Instead we have evolved. Our imperfections are simply problems inherited from our ancestors. The great triumph though is that we also inherited solutions.
So although our body makes the pregnancy the most complicated task it ever faces, at the same time it makes it look so very easy...

Превеждам дословно:
И така, защо е толкова трудно да стигнем до тук? Простият отговор е, че от самото начало телата ни са изпълнени с несъвършенство - спермата е с безпомощна, а яйцата са толкова крехки, че живеят само един ден.
Но големият въпрос е: защо сме устроени така? Защо телата ни са създадени, че да правят всеки етап от бременността толкова труден и опасен? И точно тук е отговора - телата ни изобщо НЕ СА създавани. Всъщност ние сме плод на еволюция. И несъвършенствата ни са проблеми наследени от прадедите. Големият триумф обаче, е че сме наследили и решения. Въпреки, че тялото ни прави бременността най-трудната задача в живота, в същото време го прави да изглежда толкова лесно...

Хм  newsm78 Бременността е нещо трудно и опасно в едно тяло обременено с грешки на еволюцията и несъвършените ни прадеди. Няма създател (Бог), но сляпа игра на еволюция. Триумфа е, че сме наследили решения. Какви - никой не знае (... освен лекарите вероятно).

Запитай се какво се какво става в съзнанието, на което, горните неща да казват афирмативно (неподлежащо на съмнение), а после други с форми внушаващи несигурност, като "може би" и "повечето"?

Защо не е казал - в гените на тялото ни са закодирани милиони УСПЕШНИ раждания на нашите прадеди. То знае всичките етапи, през които минава бременността и я прави възможно най-безопасна и лека. Тялото ни е съвършен инструмент, и интелегентно се справя с всички трудности. Лъжа ли ще е това?

Последна редакция: ср, 01 апр 2009, 21:50 от Людмил

# 355

Тялото ни е съвършен инструмент, и интелегентно се справя с всички трудности. Лъжа ли ще е това?

Според мен това е лъжа. Почти всички да, или по-скоро почти винаги всички, но не и всички. В гените на тялото ни са закодирани и някои неуспешни раждания на нашите прадеди.

# 356
# 357
Всъщност манипулацията е точно в интерпретацията  Simple Smile На думи, събития, факти...

Статистиките /колкото и да са манипулирани/ сочат друго:
http://en.wikipedia.org/wiki/Maternal_death

Превеждам само най-важното:
In 2000, the United Nations estimated global maternal mortality at 529,000, of which less than 1% occurred in the developed world. However, most of these deaths have been medically preventable for decades, because treatments to avoid such deaths have been well known since the 1950s.
През 2000-та година, според данни на ООН 529 000 жени са починали в следствие на бременност и раждане, като по-малко от 1 процент от тези случаи са в развитите страни. Медицината е в състояние от десетилетия да предотврати повечето от тези смъртни случаи, защото начини за предотвратяването им са добре известни от началото на 50-те години на миналия век.

Значи точно там, където има най-много лекарска намеса умират най-малко родилки. А в Африка, където всички раждат у дома, мрат като мухи... Телата им не са ли същите?
И моето тяло ме предаде в края на раждането. Ще кажете, защото двойната бременност е все пак необичайна. И все пак се случи. Затова винаги виждам и другата страна на медала.  Peace

Иначе ми се искаше да поговорим за оргазменото раждане след онази статия, която пусна Зозима. Вярвате ли? Прекрасно преживяване, невероятно усещане, но чак физическо усещане за оргазъм???
Аз имам един много хубав спомен като от прекрасен сън. Чувствах се като "надрусана", това е най-точното определение, което мога да дам. Леко замаяна, гласовете накакси кънтяха в ушите ми, все едно се намирах в друго измерение. И да, усещането как животът извира от теб два пъти е неописуемо. Първо главичката и после телцето, което се изхлузва....
Но чак оргазъм?

# 358
Ето няколко мита за живота в миналото, които съм проверил:

• Учебниците и филмите на Дискавъри ни учат, че биологичната продължителност на живота на хората в древността е била 40-50 години. И че днес, благодарение "чудесата на медицината" живеем повече. Не знам как пък го разбраха, след като никой не е водил статистики преди 1000 години, но когато проверих 30-на човека от онова време, разбрах че е лъжа. Те са живеели повече от нас. За пример - Платон (4 век П.Х) - 80 години, Леонардо (14 век) - 67, Сократ (4 век П.Х.) - 70, Лао Дзъ (6 век П.Х.)- 80, Морихей Уешиба (18 век) - 86, Хилдегард фон Бинген (10-ти век) - 81 и т.н. Мога да изредя още 100-на, заминали си на преклонна вързраст.
  • На филмите, отразяващи средните векове ни показват селяни с развалени черни зъби. Истината е, че техните зъби са били перфектни. Това го потвърждава мащабно изследване на д-р. Уестън Прайс, който издирва и изследва селски общности в цял свят, живеещи в примитивни условия. Установява, че при тях кариеса е 0.5-0.7%, с други думи ТЕ ИМАТ идеални зъби до края на живота си.

Не съм ровил за смъртността при раждане в древността, но съм почти сигурен, че и там всичко ще се окаже мит и лъжа...

Последна редакция: чт, 02 апр 2009, 04:58 от Людмил

# 359
Людмил, няма нужда да ровя в древността. Достатъчно ми е че знам че баба ми е останала сираче при раждането си... Тя е родена в самото начало на миналия век, вкъщи и без лекарска намеса.

Общи условия

Активация на акаунт