Раждане вкъщи - 3

• 46 564
  • 715
  •   1
Отговори
# 600
Този Янков! Иде ми да го удуша! Как можаха точно него да сложат в МД! Сигурно ЦС ще скочат до небето, нали се плащат по-добре!  #2gunfire
Не мисля, че тези пари ще бъдат използвани да се ремонтират и другите стаи и да се прекрати накрая плащането. Такива популистки идеи на него не му хрумват. Аман от бизнесмени вече!  #Cussing out
Уф, много се ядосах...

# 601
rikk точно си мислех същото да напиша, за племниикът на мъжът ми, и мой де (може ли да е едно и също сладко бузесто човече ? )
Обаче и аз се чудех 2 дена къде да си изкажа мъката. Все едно е моята сестра, а ме боли за бебенцето, което пък 9 месеца е било на топло и сигурно, и изведнъж - даже не чува гласа на мама, да не говорим за миризмата и прегръдката й, които са най-познатото. Персоналът сигурно го преобува, милва го и му се радва междувременно, а мама и татко не могат. Що за правила по тези БГ болници, това дете тяхно ли е, та да забраняват на собствените му родители даже да го вдигнат от легълцето и сега дам все едно е немило недраго, а то е толкова желано и обичано #Cussing out. Колко абсурдно е това .........
А най-жалкото е , че независимо как си родил, в болница, в която бебето не може да е при майката, даже и нормално родено да е, то пак е при бебетата. Извинете за излиянието ми, но знам, че ще ме разберете. И ако образованието на акушерките не се промени, и вече практикуващите не минат опреснителни курсове, все ще е така, независимо от петиции и други граждански инициативи.

В този ред на мисли - това само в БГ ли е? Или и го има и в други държави?

# 602
Не е така. Тук в Монреал. Сама в стая със санитарен възел. Телефон до главата ти. Звънец за връзка с акушерките. Бащата е навсякъде с теб. Бебето е с родителите от първия миг. Доволна съм от грижите на медицинския персонал след като родих. Получих помощ, подкрепа, отговор на всички мои въпроси, изпълняване на всяко мое желание.

В България мъжът ми видя дъщеря ни на изписването т.е. 6-я ден / родих със секцио /. Не го пускаха до стаята ми. Наложи се да снимам с фотото, за да му я покажа. След операцията той е успял някак да се добере до реанимацията, за да ме види и това беше от към влизане в болницата. После аз все слизах в двора, за да се срещнем. Аз родих към 17ч, сряда, а Маги ми я показаха само на следващия ден в 12ч. След като ме преместиха от реанимация в петък, аз ходих да си я търся. Буквално ме изгониха от детското отделение. Дадоха ми я в събота и повече не я взеха. Мен ме изписаха май във вторник.

# 603
Аз влизам да се похваля с една маалка крачка напред-моя приятелка роди в понеделник в болницата в Разлог, съгласили са се да са заедно с бебето в стая! И тя като мен е отишла с пълно разкритие, родила след 30 мин., бебето е било при нея през цялото време Simple Smile Изписали са ги вчера, надявам се днес да се видим Simple Smile
Като попитала докторката (дето трябваше и мен да изражда, но замина на стаж) дали може бебето да е при нея тя казала "може, вече имахме един такъв случай" Simple Smile След това всичко е станало лесно, без да се налага дори да спори с някого Simple Smile
Много се радвам, че поне мъъъничко са се променили нещата тук, дано има повече "такива случаи"!

# 604
Това е прекрасно!  Hug

# 605
Браво, yanast! И на теб, и на лекарката!  Hug

# 606
Ето така се получават нещата, спрямо търсенето е предлагането. Браво Simple Smile

# 607
  • ул. "Мечтание"
Супер!  Party

Имам чувството, че в малките градове такива идеи по-лесно се прокарват. Една приятелка роди през март в родния ми град, който е в категорията малки. Нито системи са й слагали, нито клизма са й правили, нито са я бръснали. Не са й слагали торби с пясък на корема. Не са й правили епизотомия профилактично. Абе приказка! Чак й завидях!  Heart Eyes При това е била единствената родилка в родилното!  Joy
Не съм сигурна, дали са й дали бебето веднага (не съм я питала просто), но са ги изписали доста бързо. Тя през ноща е раждала и са преспали в болницата една нощ и са ги пуснали.

# 608
Ужасно късно пиша, но има проблем с полетите.
Семинарът за ВБАК ще започне в 18:00 днес.

# 609
yanast браво на вас, и лекарката и приятелката ти! Чуденсо е!

Ето така се получават нещата, спрямо търсенето е предлагането. Браво Simple Smile
Май да. Хайде повече така да си искат Simple Smile Аз съм сигурна, че ако раждам в БГ третото, ще си го поискам, както на мен и на таткото ни харесва. Ако не е и в къщи Wink

# 610
  • ул. "Мечтание"
Ох, ох! Толкова хубаво беше вчера! Клер е удивителна! Надявам се и в събота да мога да присъствам.

Меги, тенк ю!  Hug

Зозима, Пърли    action032  remybussi

# 611
Лейди Фрост Simple Smile

и днес беше много интересно, все повече хора се интересуват от естественото раждане (и раждане вкъщи). Радвам се, че нагласите се променят, струва ми се, с месеци.

# 612
Янаст, браво на вас Peace
Много ми се иска и аз да отида с пълно разкритие в болницата. Теб не те ли беше страх да не родиш в колата? Аз от това се притеснявам.

# 613
Една прекрасна жена публикува това във фейсбук. Аз лично се просълзих.

# 614
Много е хубаво видеото - колко малко трябва, а пък как не искат да го правят тук. Sad И за тях ще е по-лесно. Не мога да ги разбера защо толкова се опъват да приемат световния опит. Когато аз раждах, попитах дали болницата е приятел на бебето, а доктора ми каза, че била приятел на майката - като родиш ти вземат бебето да си поспиш и да си починеш. Ми как може да стане това, когато знаеш, че ей-там съвсем наблизо е твоето мъниче самичко и има нужда да се гушне в мама?!

Общи условия

Активация на акаунт