Тайната на перфектната кожа - 2

• 91 975
  • 400
  •   1
Отговори
# 255
 В медецински център ходя дерматолог ми прави всички процедури не се доверявам на козметички.

# 256
Mojito , разчистих   bouquet

Dai4eto
, биопродуктите си ги взех от Белгия  Peace Ако ще ти свърши работа, мога да ти дам точния адрес на магазинчето (малко магазинче за био - храни/-козметика и литература е, не е някаква верига).  Peace Някои от нещата оттам ми допаднаха  и ако реша да продължа с тях занапред ще потърся онлайн магазини, в които се предлагат, и ако намеря нещо - ще пиша   bouquet

# 257

Пак не става. Нищо аз ще те питам тук - преди време беше писала за един крем на Авен, от който са ти изчезнали петънцата от пъпки. Би ли ми казала кой беше, че на търсачката нищо не излиза.

Благодаря.

# 258
# 259
Май е този. Благодаря.

# 260
Iguanka, Myriad, производител /или вносител/ на жълтата и други цветове хума, които преди намирах в някои козметични магазини, но вече не, е Kalla Cosmetic Хасково. Не знам защо изчезнаха от магазините. Много ги харесвах. Моля, ако някой ги открие, да пише!
По някаква случайност едно празно бурканче от зелена хума е останало в шкафа. Част от написаното на етикета: „Хумата е с различен цвят, защото е от различни местонахождения и съдържа различни микроелементи. Основното действие на всички цветове хума е еднакво, но отделните хуми имат различна „сила” и подхранват кожата и косата с различни микроелементи. Препоръчва се при използването й да се редуват различни по цвят хуми.”
Ето минералният състав на зелената хума на Кала:
ISO2 – 65,8%; Al2O3 – 15,56%; Fe2O3 – 5,51%; MEGO – 1,38%; CAI – 0,80%; Ito2 – 0,71%; Mon – 0,02%; Na2O – 0,68%; K2O – 2,54%; SO3 – 0,43%; P2O5 – 0,17%.
В състава на бялата хумата на Балотирам са дали само химичната формула на каолина Al2O3 2ISO2 Н2O и са написали алуминиев силикат с малък примес на калциев и магнезиев силикат.  Не знам дали това значи, че няма следи от другите микроелементи. Чела съм, че по принцип и в бялата има.

Реших да се поразровя в нета за дерматологичното действие на хумата и много се учудих, че не намерих нищо сериозно. Ако на някой му е любопитно, ето най-същественото, което изрових.
Приема се, че тя е напълно безопасна. Стига да не бъде вдишана. Тогава каолинът е канцерогенен, както много добре знаят работещите в Идеал Стандарт-Видима.  Mr. Green /поздрави за Севлиевци!/

Основното й действие според прочетеното е почистващо. Премахва мастната секреция, нечистотиите и токсините от кожата. Подходяща при акне и мазна кожа. Има я в много лифтинг маски поради стягащото й действие. Но според инфото в блога на Dr.David / http://www.truthinskincare.com/2008/02/kaolin-clay-on-our-faces- … d-everywhere.html/ този ефект е измамен и стягащото усещане, което дава, всъщност се дължи на опъването в следствие на изсушаването на кожата. Била изсмуквала влагата от кожата.

Нямах много време и се разрових само за основните съединения в хумата и тяхното приложение в козметиката:
 - Силициевата киселина реструктурира и укрепва косъма. Има я в доста шампоани. Според Петър Дънов, с хума, побелялата коса може да се възвърне естествения цвят. Силициевата киселина, свързвайки се с и задържайки вода, поддържа кожата еластична и стегната. Силицият присъства в „разкрасяващите” хранителните добавки за кожата, косата и ноктите. С напредването на възрастта, нивото на силиций намалява. В резултат, кожата губи еластичност, става по-суха, сбръчкана и податлива към образуването на стрии. Косата и ноктите стават чупливи.
 - Aлуминиевият оксид има антибактериално действие. По принцип алуминият е про-оксидант и може да причини окислителни увреждания на епидермиса. Обаче, поради кристалната му структура не можел да бъде абсорбиран от кожата и тя не реагирала химически с него. Заради абразивните му свойства се използва в микродермабразиото и пастите за зъби.
 - Железният диоксид се използва като естествен пигмент в декоративната козметика и като естествен слънцезащитен фактор. Смята се за безвреден. Да не се ползва в продукти за устни /имат се предвид червилата/. Железният диоксид се използва в продуктите за розацея, дерматити /екзема/, псориазис, акне.
 - Магнезиевият оксид има избелващи свойства. Подобно на алуминиевият, също се използва в микродермабразиото. Използва се в козметиката за коса, лице и „баня”, и в декоративната /по-специално пудри, фдт, коректори/. Има свойството да абсорбира течности. PH регулатор е.
 - Калциевият оксид се използва широко в козметиката, в почистващите продукти, в подхранващите косата, в лаковете за нокти. Също балансира PH-то /основа е/.

Зелена хума - Подходяща е за нормална и мазна кожа. Регулира мастната секреция на клетките и е подходяща за справяне с мазната коса.
Зелената хума има и най-широко действие. Дълбоко почиства кожата, подхранва я с необходимите минерали, заздравява наранените зони и ревитализира. Както бях писала, един лекар я препоръча като най-лековита.

Бяла хума (каолин) - Подходяща е за суха и нежна кожа. Като маска за коса придава жизненост и блясък. Бяла хума съдържат и бебешките пудри. Богата е на силиций и помага за унищожаване на токсините.

Червена хума - С нея се правят маски за нормална и суха кожа. Червеният й цвят е заради съдържанието на железен оксид. Съдържа по-малко минерали от зелената. Като цяло стимулира кръвообращението.Детоксикира и укрепва кръвоносните съдове. Мисля ще е много подходяща за проблеми с капилярите.
Богата е на олиго-елементи и връща блясъка на кожата. Помага и за подобряване на кръвообращението.

Жълта хума - Ексфолира, тонизира, насища с кислород клетките. Подходяща е нормална и мазна кожа. Подхранва нормалните и чупливи коси. Отнема болката.

Розова хума - Омекотява кожата и връща блясъка й. Подходяща е за деликатни, чувствителни лица. Съдържа много олиго-елементи. Четох, че розовата хума всъщност е смес от  бяла и червена. Някъде пишеше, че е подходяща за суха кожа, понеже не извличала влагата.

Синя хума - Обогатява кожата с кислород, може да се използва за всички видове кожа. За нея нещо не намирам информация Мисля си, че синият й цвят  е възможно да се дължи на кобалт.

# 261
какъв тоник за почистване ползвате Hug

# 262
  • София
Bioderma Sebium H20  Heart Eyes

# 263

Аз ползвам тоника на Авен и съм много доволна. Някой ми беше казал по-напред,че с този на Биодерма много си приличали. Ти ползвала ли си този на Авен (един зелен) и наистина ли са подобни?  newsm78

# 264
  • София
Авен съм ползвала преди години- поне 3-4 и не помня добре, но мисля че този на Биодерма е по-нежен някак. Дано се включи някой, който може да направи по-обективно сравнение. Rolling Eyes

# 265
  • София
Момичета, препоръчайте ми тоалетно мляко  Praynig кожата ми е нормална с леко сухи бузки (понякога) Искам да е нещо леко, не гъсто и не мазно. Имате ли такива предложения?

# 266
Mojito , точно Cicalfate е  Peace  Мерси,  igualnka    bouquet

letsgo, предлагам постът ти да влезе в началния в следващата тема - много полезна и добре синтеирана информация  thumbsup newsm24

Вивиан
, ти за какво ползваш тоалетно мляко - за отстраняване на грим ли? Питам, защото и при мен кожата е нормална към суха, а не съм ползвала досега  Blush

maria132, водите от всички серии на Биодерма ( и Сенсибио, и Хидрабио, и Себиум) са хубави и нежни, ползвала съм ги и трите. Ползвах също и тази от бебешката им серия  Heart Eyes , заедно с едно спрейче (което май вече не се поизвежда/внася) за бързо заздравяване на ранички, пак от бебешките продукти. Беше просто вълшебен, защо го няма вече по аптеките така и не ми стана ясно Tired Някой да го е виждал случайно? Изглежда ето така: http://parapharmacie.quivendlemoinscher.com/catalog/images/produ … 3401577538144.jpg

bouquet

# 267

Аз ползвах този крем и това е единственият продукт на Авен,който (поне при мен) нямаше никакво действие.
Ползвала съм и други продукти на тази марка и винаги съм била доволна,не знам защо този нямаше действие... newsm78

# 268
КОЛКО СТРУВА ТОНИКА НА БИОДИРМА

# 269
Неприятно наистина... ти за какво го ползва, Frig, - за стари или за нови белези ?

При мен положителният ефект се изразяваше в  успокояване,  бързо намаляване на червенината и изравняване на цвета на участъка с раничката и околната кожа, по-бързо формиране на коричка върху раничката, която после много бързо пада, и отдолу кожата е съвсем здрава  Peace Ползвах го месеци наред и вярвам, че без него щеше да ми трябва пилинг, за да се избавя от белезите... Най-добре и най-бързо ми помагаше, когато го прилагах върху в момента заздравяващите ранички, за старите белези трябваше повече упоритост, но и те си заминаха  Peace Естествено, ползвала съм го в съчетание с други продукти, но имаше огромна разлика, когато ползах другите неща с и без кремчето.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт