Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се съхранява кърмата?
Какво да прави майката, ако бебето се закача за гърдата и не спира да суче?
Как да съхранявам кърмата, ако не мога да я изцедя наведнъж в големи количества?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се съхранява кърмата?
Изцедената кърма трябва да се съхранява в чист контейнер в хладилника и да се смесва с охладена нова кърма, преди да се замрази на порции. Препоръчително е да съхранявате кърмата в хладилник и да я замразявате веднъж за оптимално качество. Кърмата може да се съхранява в хладилник до 24 часа, а във фризер - от 6 до 12 месеца. Важно е да следвате препоръките за съхранение, за да запазите качеството на кърмата и да предотвратите бактериологично или друго замърсяване. За съхранение на кърма можете да използвате стъклени бутилки с пластмасови капачки или стерилн контейнери за урина, които се продават в аптеките. Това ще ви спести разходи и ще осигури стерилно съхранение.
-
Какво да прави майката, ако бебето се закача за гърдата и не спира да суче?
-
Как да съхранявам кърмата, ако не мога да я изцедя наведнъж в големи количества?
-
Как се произвежда кърма след раждането?
-
Как да се справим с депресията след раждането?

И така..всичко стана много бързо.Нямаше нито страх,нито притеснения,нито клизми,нито катетри /за мое огромно щастие/.Операцията ми е траела около един час.Излязох от упойка без никакъв проблем и много бързо.Бях си абсолютно адекватна.Упойката ми беше пълна и мога да кажа на всички,които се страхуват от нея,че няма нищо,ама нищо страшно.Даже последното,което успях да кажа беше,ако могат и да ми направят една липосукция на корема
На сутрешната визитация доктора просто ми натисна зърната и изхвърча кърма,при което той каза да започна веднага да се цедя,за да не получа мастит.Това беше на третия ден сутринта.Оттогава се изцеждам на всеки 3 часа.Реших да си направя нещо като график и да се цедя така,все едно кърмя бебетата си.Не съжалявам,че го направих.Сега нямам никакъв проблем и от ден на ден кърмата ми се увеличава.Вече имам замразена за няколко дни напред. Между другото дори и цеденето хич не ме мъчи.Хората ми чудят на акъла как може зорлен да ставам през три часа и да се цедя,но аз все си казвам,че е мое добро и продължавам
Дори дадох за племенницата ми,защото на снаха ми вече й спирала,а аз изцеждам количество,колкото за едно тримесечно бебе...

всякакви. Днес временцето е страхотно и ще взема да дръпна една разходка! Много
на всички и един хубав бебевалеж тази седмица!
чак съм се подула от спане.
Колкото до козметика питам защото още не съм купувала нищо но съм хвърлила око на Бюбхен има един лосион от глава до пети + крем за дупето и сапунче това е май на първо време ако пропускам нещо свиркайте.