Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Вредно ли е за бебетата да гледат телевизия за кратко време?
Какви са основните причини за вредното въздействие на гледането на телевизия?
Какви са мненията за каналите, насочени към бебета, като Baby TV?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Вредно ли е за бебетата да гледат телевизия за кратко време?
-
Какви са основните причини за вредното въздействие на гледането на телевизия?
Вредното въздействие на гледането на телевизия произтича от две основни причини. Първо, бързо сменящите се изображения върху екрана затрудняват мозъка на детето да обработва статична информация, като например карти или книги. Второ, самото излъчване от телевизора може да има отрицателно въздействие върху здравето на детето, включително потенциални ефекти от електромагнитно лъчение.
-
Какви са мненията за каналите, насочени към бебета, като Baby TV?
Много родители смятат, че каналите, насочени към бебета, предлагат по-малко вредно съдържание в сравнение с тези за по-големи деца. Въпреки че те предлагат образователни програми, все пак експертите подчертават, че дори и тези канали не са напълно безопасни и родителите трябва да ги използват с мярка.
-
Какви са констатациите от проучванията за въздействието на телевизията върху развитието на деца под 3 години?
-
Кога е подходящо бебетата да гледат телевизия?
Никой не е казал,че съм забранила на детето си да гледа телевизия,или съм се карала.
Казвам, че навика го няма.Не съм и пускала ТВ за да си свърша това онова.Намирам начини да правим нещата заедно,а не да е захвърлена пред ТВто за да си сготвя,изпуша цигарата,или друго.И на нея и е интерестно,и на мен ми е доволно.Всеки сам си намира езика с детето си.Аз смятам,че така е правилно,не убеждавам никой в противното,не искам и не мога.Но никъде не съм написала че резултата от ТВ е късно проговаряне.Писах един от факторите е за отключване на аутизъм,което пък не значи че не може да се отключи ако изобщо не е гледало ТВ.Както и проблеми със зрението,което пък не значи че не може да има такива,ако не е гледало такива.......Има деца който по цял ден висят пред ТВ или компа и пак са си здрави,за щастие.Има и такива който не са,за нещастие.