Здрави, весели, засмяни- това са Габровските малчугани.

• 15 241
  • 295
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте Габровски мами, затрупани от големия сняг! Не ми се мисли какви дни предстоят за нас и мъниците /особено тези, които са свикнали все да са навън #Crazy

Petiana! и аз като някои мами тук смятам, че трябва да имш ангажиран екип. За секциото не съм съгласна. Аз преносих с 5 дни и наблюдаващият ме лекар ми постави таблетка. Родих нормално.
Мога да разкажа и една гадна историйка за това какво се случва в нашето АГ, ако нямаш лекар, но никой от майките на които им предстои раждане нямат нужда от това! За това ви пожелавам леко бременеене!  bouquet

# 121
Ето ме, жива съм, в добро здраве и почти перфектно състоние на духа.  Hug

Чета ви кротичко, без много да се обаждам, защото нямам нищо за казване.

Мотам се из темите за захранване, понеже дадох старт на това начинание, но или аз нещо не вниквам в сложността на проблема, или другите хора са истерясали. То са планове, схеми и разчети, имам чувството, че ми трябва висше образование по проблема, за да се справя с хаоса от пюрета и каши, поредности, глутени, алергени и т.н. Та ако детето ми пооранжавее между пръстите, да знаете, че е от каротина в морковите, щото караше само на тях, докато изчета тоноветете глупости и реша какво да дам след това... Ама на него му харесват. Всъщност вече се отказах да чета и следвам своите си виждания. Мисля, че сами си правим живота сложен.

Моето гардже става на половин годинка в събота и явно това е някакъв преломен момент за майките, щото и аз го ударих на тежки мисли. Хванах се да подреждам огромния снимков и филмов материал, който е събрал синът ми за своя кратък живот и направо се изумих. Малко, кльощаво, мътен поглед, некоординирани движения... А сега... Вчера се мъчеше почти успешно да хване с две пръстчета едно конче, което висеше от ръбчето на завивката му. Днес ме изуми, с това че следеше с поглед някаква кой знае от къде появила се муха, хвъркаща си в средата на стаята. 

Растат ни дечицата...

Да се изкажа и за родилното в Габрово. Не че съм раждала на други места, но като сравнявам разказите на мои приятелки със собственото си преживяване, много по-добре е.  Нямах предварително уговорен екип и не съжалявам. Обърнаха ми внимание хората, грижиха се за мен, родих нормално, всичко мина благополучно. Преносих с 10 дни. Няма страшно. Peace

# 122
 ooooh! А всъщност влязох във форума, за да кажа на ала-бала, че видях едно фото да се хвали със снимка на дечицата й на витрината си.
Което си е чист комплимент Grinning.

# 123
.  Нямах предварително уговорен екип и не съжалявам. Обърнаха ми внимание хората, грижиха се за мен, родих нормално, всичко мина благополучно. Преносих с 10 дни. Няма страшно. Peace

и аз така - 10 дена преносване и си родих без таблетки системи и т.н.. Лично за мен плащането на екип при една нормална бременост без усложнения са си грешно дадени пари - ако има нещо да става и господ да слезе да ти помага пак ще е зор. А и не вярвам че няма да обърнат внимание на някоя родилка защото не си е платила  Peace

# 124
Хайде на пързалкитеее.  Grinning
Аз също съм раждала без предварително избран доктор, този който водеше бремеността ми отказа, защото не беше в града по това време и реших, каквото- такова. Еми останах доволна, и от лекар и от акушерка, имах трудно раждане , през цялото време хорат си бяха до мен, държаха ми ръката, слушаха викове, успокояваха ме, нито някой ми се кара, нито ме е упреквал. Абе останах със страхотни впечатления, въпреки очакванията. Айде стига хвалби.

# 125
 Общо взето , всичко е много индивидуално, колкото майки, толкова и мнения Grinning , аз си ангажирах доктор, стана така, че една мацка ме посрещна в предродилна зала, стенейки.След 9  часа родих , а тя продължаваше да е там. Само и се казваше , че има време. Никой дори не  я погледна. Моя герой не излизаше, доки ме понатисна по корема и стана работата. Това , което разбрах, е че малкия е с къса пъпна връв, без външна помощ няма да стане. Доктора миказа, че единия вариянт е било да ме оставят да се помъча още и накрая да ме срежат, а другия, да ме понатиснат по корема. В повечето случай прибягват направо към първия вариянт Simple Smile Grinning

# 126
Ей голям сняг днес в Габрово smile3555, колата ми е толкова затрупана че немога да помисля да я извадя Whistling

Добре дошла на новата мама, както е писала kallii
колкото майки, толкова и мнения Grinning

Аз съм раждала два пъти без никаква уговорка и нямам никакви забележки, грижеха се добре за мен и преди и след ражданията, желая ти успех  bouquet

# 127
  • У дома... някъде
И аз се присъединявам към раждалите без предварителна уговорка от лекар и съм много доволна.Преносих 8 дена,поставиха ме на система и оттам нататък всичко беше ок,бяха внимателни с мен,даже ме похвалиха че изобщо не викам и се държа много културно,дори се усмихвах. LaughingТо е ясно че не ме болеше кой знае колко много.Не ми се даваха грешни пари за лекар,при положение че нищо не прави(поне според мен),повече си заслужава на акушерката да се плати някой лев.
Хайде лек ден от мен и много усмивки! Heart Eyes

Последна редакция: пт, 20 фев 2009, 11:04 от valeria81

# 128
Честит Рожден Ден на Георги на Remisteri! Бъди здраво, щастливо и умно момче!

За мама

# 129
Честит рожден ден на Георги newsm59

# 130
  ura Честит рожден ден на Георги на Remisteri!
Нека да е честит твоят празник, много весел, пълен с прекрасни изненади и усмивки!
Пожелавам ти да бъдеш слънчево дете, да имаш истински приятели,
 с много фантазия и детски мечти да гледаш на света.
Бъди жив и здрав и много усмихнат!

# 131
 nbirthday  ura Честит Рожден Ден на Георги! nbirthday Пожелавм му щастливо и безгрижно детство!

# 132
Drugoselec, ако искаш хвърли едно око и на темите за педагогическото захранване, аз по този начин карах и съм доволна. Това захранване е приложимо за всички бебета, които са само на кърма, на поискване, ако родителите се хранят здравословно разбира се (без пържено и пр.).

# 133
Честит рожден ден на Георги!Да е жив и здрав и много да го слушкат мама и тате! Mr. Green
Момичета,това за секциото го казах с оглед на следната ситуация-лежах за преносване в болницата заедно с една позната,която беше със същият термин като моя.Тя имаше уговорка за раждането лекар(няма да споменавам имена).Още на третия ден от преносването нейната лекарка започна да води преговори със завеждащият отделението да направят планово секцио.Тогава беше Анчев и понеже той винаги настоява за нормално раждане,преговорите продължиха няколко дни.Но в крайна сметка момичето роди секцио няколко дни преди мен.
Не съм искала да нападам някой който има желание да си наеме екип или да роди секцио,просто споделих позиция,нали затова са форумите?!Не ме разбирайте погрешно Peace

# 134
Щях да забравя да се похваля-днес ни изби първото зъбче Heart Eyes Grinning

Общи условия

Активация на акаунт