по-бърз растеж на косата????

• 390 931
  • 743
  •   1
Отговори
# 240
ако тривитаминолът се разглежда, като комплекс витамини, то косъмът няма нужда от тях (поемат се от скалпа - през кожаата към кръвта и т.н.)

ако се разглежда, като масло - защото е маслен разтвор, то всяка коса има нужда от възстановяване на липидния слой - друг въпрос е кой е най-удачният начин  Peace - особено - преди шампоана - защото той "всичко измива"  newsm78

ако не се препоръчва - то е за боядисвани коси (вкл. руси), защото маслата свалят боята  Peace

При мен няма никакво отмиване на боята... не съм чувала да се казва,че не се препоръчва за боядиса ни коси особено за руси... но както и да е аз съм доволна...

# 241
Четейки темата ми се прииска да ви споделя и моя опит за по-дълга коса и същевременно да ви попитам нещо....
Аз винаги съм искала да имам дълга до кръста коса, но за жалост това никога не стана - косата ми от инат ли от какво ли все си стоеше на едно положение, независимо колко неща и слагах по нея. Бях омръзнала на майка ми да я карам да ми мери косата докъде е стигнала....И накрая взех, че се отказах да й правя каквото и да било - стана ми все тая дали ще расте или не. И това преди две години, до един момент в който майка ми случайно забеляза, че косата ми е пораснала. Да, беше пораснала доста без дори да я забележа - беше станала от дължина над закопчалката на сутиена, до дължина около 4 пръста над кръста. И това за много кратко време - да не кажа за около 2 месеца! ЕВРИКА - и моята коса стана "разстяща". Бях невероятно щастлива и започнах да се "грижа" за косата си отново...Изобщо не разбрах какво й беше въздействало, за да порасне толкова много (никога в живота си нямах толкова дълга коса!) - дали причината беше пост-резултата от многото маски, с които я третирах преди, дали беше че просто я бях оставила намира, дали беше нещо друго незнам, но единственото нещо което правех докато "тайно" ми е расяла косата беше, че всеки ден ядех овесени ядки
За жалост не се порадвах дълго на косата си и не можах да я видя как пораства до кръста, защото една некадърна и нагла фризйорка ме направи драм-парам като ми изгори косата с боя и се наложи да я пострижа(за нещастията си с това бях писала тук във форума преди).
Сега съм пак с коса малко под раменете....Опитвам какво ли не - домашни маски, травитаминол, витамини, Биотин, хининови води и всичко което прочета или науча....И нищо не се случва - косата ми е хубава, но не мърда на дължина вече в продължение на една година...
Въпросът ми към вас, момичета, е - някой чувал ли е за растеж на косата чрез ядене на овесени ядки? Дали именно те са ми помогнали преди за така бързото растене на косата ми или си въобразявам?

# 242
  • в 1001-та нощ
ако си имала недостиг на минерали и микроелементи, които съдържат - е възможно

но по-скоро - можеш да подбереш и хр. добавки за коса  защото са по-пълноценни (само от ядките)

за растежа е важен прием (с храна или добавки) на опр. АК, ензими, микроелементи и минерали, витамини ..... както и синтеза на други в последствие  Peace

# 243
Именно за това се чудя дали да рискувам и да прежаля един шапоан?! Но тук или в "Продавалник" някой се хвалеше много и ми е чудно  smile3538

# 244
И аз имах проблем с растежа на косата ми след изрусяването ми преди 2 години...
Обезцветиха я 3 пъти едно след друго, за да ми стане руса, защото преди това беше червена.
След това се боядисвах през 2 седмици в продължение на 5-6 месеца и ми подстригаха косата по-късо от раменете от толкова изтощаване, отделно, че я изправях с преса.. Беше някакъв ужас, къса, безформена, като слама и така не ми растеше цяла година-- даже по-къса ставаше, само се размъкваше! Пробвах с хининова вода, тривитаминол, бадемово масло, ампули на рефан за растеж и подхранване и за сгъстяване и никакъв резултат... И реших да попитам най-добрата фризьорка тук и тя ми каза за маска с костен мозък и плацента.. и че трябва като подхранвам косата да спра с изправянията и къдренията, за да има време да се възстанови.. Тогава тъкмо се бях боядисала с черна коса, правих си маската около 3 месеца и не си тормозех изобщо косата, беше все вързана или нищо - 3 месеца.. И за тези три месеца косата ми живна,  след това спрях с маската но косата ми продължи да расте, и сега за 9-10 месеца  ми е станала почти до кръста, а беше до раменете първоначално!

# 245
И аз имах проблем с растежа на косата ми след изрусяването ми преди 2 години...
Обезцветиха я 3 пъти едно след друго, за да ми стане руса, защото преди това беше червена.
След това се боядисвах през 2 седмици в продължение на 5-6 месеца и ми подстригаха косата по-късо от раменете от толкова изтощаване, отделно, че я изправях с преса.. Беше някакъв ужас, къса, безформена, като слама и така не ми растеше цяла година-- даже по-къса ставаше, само се размъкваше! Пробвах с хининова вода, тривитаминол, бадемово масло, ампули на рефан за растеж и подхранване и за сгъстяване и никакъв резултат... И реших да попитам най-добрата фризьорка тук и тя ми каза за маска с костен мозък и плацента.. и че трябва като подхранвам косата да спра с изправянията и къдренията, за да има време да се възстанови.. Тогава тъкмо се бях боядисала с черна коса, правих си маската около 3 месеца и не си тормозех изобщо косата, беше все вързана или нищо - 3 месеца.. И за тези три месеца косата ми живна,  след това спрях с маската но косата ми продължи да расте, и сега за 9-10 месеца  ми е станала почти до кръста, а беше до раменете първоначално!

Повече е повлияло според мен,че си я оставила на мира..аз така направих и после почнах тривитаминола...и от това как се отнасяш към косата си има значение не само от маските аз близо 2г не правя нищо по косата си само си я къдря с пяна навита на небрежен кок и става мн добре.. Simple Smile

# 246
И аз искам да ми расте косата  Praynig

# 247
чувала съм, че комбинацията от хининова вода с бадемово масло има този ефект

# 248
Ще отида да погледна някакъв вид ампули и с интерес ще сладя темата  Peace

# 249
На мен пък ми стана много любопитно каква е тази маска с костен мозък и плацента  Thinking
 http://www.bgdrogeria.com/index.php?main_page=popup_image&pI … 9ae0cd293b88e2570
 Тази ли?
   И много ми се иска да науча някакви хранителни добавки , които подпомагат косата "отвътре".

# 250
  • София
От прием на MSM се усилва растежа на космите.

# 251

Извинявай ,ако те карам да повтаряш, явно съм пропуснала какво е  MSM ?

# 252

Извинявай ,ако те карам да повтаряш, явно съм пропуснала какво е  MSM ?

И аз  Embarassed

# 253
  • София
Това е вещество, съдържащо сяра. Може да се приема като хранителна добавка, под формата на прах или таблетки.

# 254
Поръчах си го този Биотин. Нямам търпение да пристигне!
Искам да те питам ти колко време си го пила преди да усетиш някаква разлика? В сайта пише 1-2 таблетки на ден, ти как го приемаш?
Също така съчетаваш ли го с някакви други продукти за разтеж?
Аз се боядисвам и мисля, че от боята ми се изтощава косата и расте по-бавно от обикновено...

http://www.iherb.com/Now-Foods-Biotin-5-000-mcg-60-Vcaps/447?at=0

Това е биотина,който пия.Поръчвам го от сайта.Има и доставка до Бг за заинтересованите.
За да има ефект,трябва да се приема минимум 2000 мг биотин.
Ако вземате 300 мг,то по-добре въобще не го пийте.Няма да има никакъв резултат.

Общи условия

Активация на акаунт