по-бърз растеж на косата????

• 390 941
  • 743
  •   1
Отговори
# 225
  • в 1001-та нощ
до сега съм го използваал само в грижи за косата  Peace

съхранявам в хладилник, да не граняса  Peace

има различни класове качество на кокосовото масло - според това как е извлечено, дали е рафинирано и т.н.  Peace

най-чистото не мирише  Peace

зависи от целите, разбира се  Hug

# 226
до сега съм го използваал само в грижи за косата  Peace

За косата под формата на маска или как?
Аз си намазах веднъж косата с него без отмиване, но стоеше все едно съм се намазала с олио.

# 227
  • в 1001-та нощ
еееееееее  Hug как без отмиване  Hug все едно да я намажеш с краве масло или зехтин  Hug

не - правила съм го преди шампоана - примерно ползвам кокосово масло или смес кокосово и жожоба - по скалпа и дължините, завивам с фолио, нагрявам леко със сешоара - да се затопли и така оставам час и малко  Peace

после отмивам с шампоан и си ползвам обичайните следващи грижи - маска с отмиване и финиши  Peace

за без отмиване на края се ползва арганово масло - но пак е мазно - затова най-удачно е да се ползва с деривти - примерно силикони, защото са неутрални  Peace

те имат свойството да филмират косъма, като така паят кутикулата от външни въздействия, пазят кортекса (дехидратиране), а маслото помага на хидро-липидния слой по повърността на косъма (естествения такъв се нарушава от шампоана - алкален....)

много сложно стана - но за финиш е най-добре да ползваш продукти - според косата и избрания начин на стилизиране, хубаво е да са с ниско ph , за да затворят косъма и да е пригладен, тогава е и лъскав, защото отразява светлината, като гладка повърхност

също да имат катионната система - за да се обира статичното електричество, за да не се привличат положително-заредени частички от въздуа - примерно прах 0 косата да е за миене скоро ....

също да филмират косъма и да го пазят от дехидратиране, при термичнио стилизиране (сешоар, преса) - термозащитни ...

с няколко думи - избери финиш - според обстоятелствата - каква е косата, как стилизираш и т.н.  Peace

# 228
Благодаря!  bouquet

# 229
Вчера даваха по Utilisima за маска с жълтък , зехтин и 1 лимон Simple Smile

# 230
Здравейте! Simple Smile Аз си използвам тривитаминол. И съм доста доволна косата ми почти достига Д-то  Grinning Вече 2г си го използвам. Пробвах с хининова вода вярно косата става мека и гладка,но не расте както при тривитаминола... Simple Smile

# 231
Фитка,как отмиваш тривитаминола?

# 232
Фитка,как отмиваш тривитаминола?

След 30 мин до 2ч. се седи с маската,но първо отмиваш хубаво и после с шампоан се измива. Simple Smile Косата изглежда супер,няма никаква мазнина или темподобни лъскава и хубава Simple Smile

# 233
Значи моя шампоан е слаба ракия.На Лорис ползвам.Мерси Simple Smile

# 234
Тривитаминола е страхотен! Аз слагам в маската и медец - освен, че подхранва, помага и за по-лесното отмиване. Peace

# 235
Ами то и аз съм много доволна от маската с тривитаминол, но нямам време, а често и нерви за нея. Четох, че някои го слагат в шампоана.
Някой да е доволен от тази кобинация? Аз използвам напоследък шампоан на "Билка" и съм повече от очарована, чудя се обаче дали да го изпробвам с тривитаминол (вътре)?! Незнам и какво количество да сложа. От хининовата вода също съм доволна, но си трябва поне през вечер мазане.  Thinking

# 236
Отскоро си правя маска с- тривитаминол, хума, зехтин и кисело мляко.
Преди това слагах тривитаминол в шампоана, но не съм доволна.
Колкото и да отмивах косата ми стоеше мазна.

# 237
  • в Кошера
Ами то и аз съм много доволна от маската с тривитаминол, но нямам време, а често и нерви за нея. Четох, че някои го слагат в шампоана.
Някой да е доволен от тази кобинация? Аз използвам напоследък шампоан на "Билка" и съм повече от очарована, чудя се обаче дали да го изпробвам с тривитаминол (вътре)?! Незнам и какво количество да сложа. От хининовата вода също съм доволна, но си трябва поне през вечер мазане.  Thinking

Rolling Eyes Странно  Rolling Eyes
Чакам отзиви за този метод  Peace

Преди това слагах тривитаминол в шампоана, но не съм доволна.
Колкото и да отмивах косата ми стоеше мазна.

И аз от това се опасявам, а и нали ефект има при положение, че намазвайки се, трябва и да се престои така поне за няколко часа?! С шампоана няма как да стане... Rolling Eyes

# 238
Слагайте по малко алкохол за по-лесно отмиване.

А има ли нещо вярно в това, че тривитаминола не е подходящ за руса (боядисвана) коса или такава на руси кичури?

# 239
  • в 1001-та нощ
ако тривитаминолът се разглежда, като комплекс витамини, то косъмът няма нужда от тях (поемат се от скалпа - през кожаата към кръвта и т.н.)

ако се разглежда, като масло - защото е маслен разтвор, то всяка коса има нужда от възстановяване на липидния слой - друг въпрос е кой е най-удачният начин  Peace - особено - преди шампоана - защото той "всичко измива"  newsm78

ако не се препоръчва - то е за боядисвани коси (вкл. руси), защото маслата свалят боята  Peace

Общи условия

Активация на акаунт