по-бърз растеж на косата????

• 390 696
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
Боядисвам се на месец и половина, тъй като русото ми не е чак толкова светло русо и корените ми не са толкова пораснали. Според фризьорката ми косата ми е много хубава и здрава. Сешоар ползвам 2 пъти в седмицата, преса за коса и маша не ползвам, предполагам че увреждат косъма. Иначе косата ми е с тънък косъм и права, и след сешоар си стои права, не ми е необходима преса.

# 631
Иля някои наричат русо това
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTnpQfuTyvZ8zI76YeimWnaU … xm3aZ1KT_AAx5C6iw
други това
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSBCrcR73EzKY8aq6tzRp8Jz … 89SFr5XR_J7E0BbyA

Аз имам приятелка която е с по-мазна коса и на нея например изрусяването и се отразява страхотно. Косата и изглежда по-обемна и гъста. Факт.

# 632
Аз имам приятелка която е с по-мазна коса и на нея например изрусяването и се отразява страхотно. Косата и изглежда по-обемна и гъста. Факт.
И при мен е така. Моята коса е малко по-светла от втората снимка. Ще взема да я снимам накрая.

# 633
Ами щом си говорим за проблемни коси, да се включа и аз. Преди 3 години спрях да се боядисвам. Тъмната боя се отразяваше добре на косата ми- косъмът изглеждаше по-дебел и здрав, разбира се, само крайщата ми продължаваха да имат собствено мнение и да се носят в пространството. После си направих цвят като този на втората снимка и си съсипах косата. Започнах да оплешивявам. Купувах си скъпа козметика на Лореал от фризьорския салон. Болеше ме сърцето като плащах по 30 лв за някакви шишенца, но бях отчаяна. Изобщо не ми помогна. Започнах с домашните маски и от тях не видях кой знае какъв ефект. След като спрях да се боядисвам и я отрязох, положението се подобри. Сега използвам обикновени шампоани и маски, но косата ми изглежда добре само защото се храня добре.
Единственият ми проблем в момента е, че косата ми твърдо отказва да порасне и това е! Стига най-много до рамената, а имам уникални екстеншъни, които не мога да нося Tired

# 634
  • София
Bibi85, я дай бързо снимка.  Wink

Имаме огромна разлика в типа/цвета/боядисване, във всичко.
Аз съм с бялото русо от първата снимка, гъста и дълга коса до кръста. Боядисвам се на 20 дена.
И благодарение на дългите години употреба на професионални продукти имам такава коса.

# 635
Ще се снимам и ще покажа снимки малко по-късно, че сега съм с мокра коса Grinning
Моята не е толкова дълга, а ми се иска. Всеки път фризьорката ми подстригва повече отколкото искам Rolling Eyes

# 636
Абе аз искам да кажа, че наистина основното в случая си е типа коса, но козметиката със сигурност допринася, моята коса е дълга под раменете, боядисвам я от 8 год. някъде всеки месец, расте ужасно бързо и е много лъскава, за съжаление е с тънък косъм и не изглежда гъста (колкото и да ми се иска). В същото време не използвам някаква безбожно скъпа козметика, даже напротив, шампоанът е  Head&Shoulders, маската обикновено ми е хубава и професионална (защото без маска не мога да си разреша косата никога), ползвам един много хубав серум унгарски с протеини за разресване и блясък и си ходя редовно на фризьор - за подстригване и по-често за прически. Редовно я третирам със сешоар и преси, след къпане понякога ползвам хининова вода (много съм доволна, а е някакъв съвсем обикновен продукт) и общо взето май е това. Сега след толкова четене тук се замислям дали да не пробвам този прословут тривитаминол, за да ми стане по-гъста, че на мен единствено това ми е драмата - винаги съм искала обемна коса Simple Smile

# 637
  • в Кошера
По-гъста с Тривитаминол няма как да стане.  Peace Да се засили растежа, да се добави блясък - да, но гъстота....

Защо не пробваш да уплътниш с ботокс терапията?

# 638
Аз преди когато правех маската с тривитаминола,забелязвах появяването на доста нови косъмчета,а и косъма ставаше някак по плътен.

# 639
pingvincheтук новолуние е дала добри съветчета
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=424952

ina-mina опитай някакви ампули или спрей за стимулиране на  растежа и заздравяване на корените. Има голямо предлагане и аз мисля ,че ще има ефект . Купи си хранителни добавки с биотин.

# 640
  • в Кошера
Гъстотата, както и други неща (плътност на косъма, структура), са генетично заложени.  Peace Нови косъмчета никнат постоянно, но на мястото на вече падналите им 'колеги'.  Laughing И аз съм перманентно с бебешка коса, не само отпред, а по цялата глава.  Mr. Green

# 641
  • в 1001-та нощ
това, което е генетично заложено - се променя във времето - например с диети, хормонални колебания и т.н. - косъмът може да изтънява, да расте по-бавно, да живее по-кратко .....

при решаване на проблемите и с доп. помощ - може тези ефекти и да се ускорят/подсилят, но не до безкрайност  Peace

# 642
Ами щом си говорим за проблемни коси, да се включа и аз. Преди 3 години спрях да се боядисвам. Тъмната боя се отразяваше добре на косата ми- косъмът изглеждаше по-дебел и здрав, разбира се, само крайщата ми продължаваха да имат собствено мнение и да се носят в пространството. После си направих цвят като този на втората снимка и си съсипах косата. Започнах да оплешивявам. Купувах си скъпа козметика на Лореал от фризьорския салон. Болеше ме сърцето като плащах по 30 лв за някакви шишенца, но бях отчаяна. Изобщо не ми помогна. Започнах с домашните маски и от тях не видях кой знае какъв ефект. След като спрях да се боядисвам и я отрязох, положението се подобри. Сега използвам обикновени шампоани и маски, но косата ми изглежда добре само защото се храня добре.
Единственият ми проблем в момента е, че косата ми твърдо отказва да порасне и това е! Стига най-много до рамената, а имам уникални екстеншъни, които не мога да нося Tired

Боядисването не предизвиква косопад. Почти всеки има такъв период, аз имах също следствие на сериозен стрес, но отмина. Положението в много случаи се подобрява от само себе си, не винаги.

Последна редакция: пт, 18 яну 2013, 12:21 от Виолетова

# 643
Tyra,при мен така се получи,никнеха ми нови косъмчета там където имах видимо по малко коса,а не на мястото на други,косъмът ми определено беше доста по плътен,при мен това лесно се забелязва тъи като съм с тънка коса и се вижда.Не мисля че каквото е заложено в гена не може да се промени, с много усилия,постоянство и правилните продукти всичко се постига,Все пак момичето попита специално за тривитаминола и затова споделих опита си с него.Иначе пия Макси Хеър и биотин Peace

# 644
Явно тривитаминолът помага на всички други, а моята коса я прави твърда, но не в положителен смисъл- прилича на метла. Сигурно от две години ползвам хининова вода, но ефект няма. Уж съм се оборудвала с всякакъв вид козметика за коса-маска, кристали, балсам под формата на спрей, спрей за блясък, и непрекъснато се цапотя с всякакви неща, а особено подобрение няма. Сега като го написах и се замислих, че е възможно с всичката тази химия да й взимам здравето  newsm78 Все пак  сериозно се замислям да започна да пия биотин или цинк (заради зимата ноктите ми станаха като хартийки и за тях търся лек  Laughing  )

Последна редакция: пт, 18 яну 2013, 11:49 от ina-mina

Общи условия

Активация на акаунт