по-бърз растеж на косата????

• 390 766
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
blue_angel имам настойката с лука но е направена от 01,09 , после имах лишей розея от едни дрехи от ларедут и докато го махна мина месец .Вече съм ок

Та въпроса ми е искам тази вечер да си намажа косата пречи ли че толкова време е престояла настойката ?

# 496
  • до най-прекрасния мъж
Според мен няма значение, ползвай си я. Алкохолът не се разваля, така че нищо й няма.

# 497
За ускоряване на растежа на косата при мен определено действа рициновото масло правя го много често по една стара рецепта : рициново масло /1 шишенце/ , витамин А /10 капки/, 1 с.л.алкохол / да се има предвид , че изсушава косата/ и 1 жълтък/ аз лично не го слагам , защото много ми мирише / . Мажа на току-що измита коса и се завивам с шапка за баня и отгоре кърпа. Стоя 2,3 часа. Измивам пак със шампоан.

# 498
За ускоряване на растежа на косата при мен определено действа рициновото масло правя го много често по една стара рецепта : рициново масло /1 шишенце/ , витамин А /10 капки/, 1 с.л.алкохол / да се има предвид , че изсушава косата/ и 1 жълтък/ аз лично не го слагам , защото много ми мирише / . Мажа на току-що измита коса и се завивам с шапка за баня и отгоре кърпа. Стоя 2,3 часа. Измивам пак със шампоан.
два въроса :
1. от къде се купува рициновото масло
2. може ли без алкохол , косатат ми е достатъчно много суха  Mr. Green

# 499
два въроса :

Рициново масло от аптеката. Мисля, че е добре да има алкохол защото той загрява и съм чувала, че е добре да се втрива.....

# 500
Ето какво намериь в нета

Картофи и мед срещу косопад.
Ако ви капе косата, трябва да си направите маска с пресен сок от картофи.
Обелете 1 голям картоф, настържете го на рендето и изстискайте сока. Смесете 2 супени лъжици от този сок с 2 супени лъжици сок от алое и 20 г мед. Втрийте получената смес в корените на косата чрез леко масажиране с пръстите. После си сложете полиетиленовата шапка за баня, завийте главата с хавлиена кърпа.
След 2 часа измийте косата с топла вода и подходящ шампоан.
Правете тази маска 2 пъти седмично, докато настъпи подобрение в състоянието на косата и тя спре да капе.

Най-бързата е с жълтък.
Смесете 1 жълтък с 3 с.л. коняк (за къса коса), разбъркайте добре. След това нанесете сместа върху косата и измийте след 20 минути.

Зеле и магданоз за подхранване.
Красива коса ще имате, ако подхранвате корените и със зеле. Пригответе си лосион, като смесите равни части семена от зеле и от магданоз, отделите 2 чаени лъжички от сместа, сипете ги в термоса и ги залеете с 300 мл вряща вода. Оставете настойката да престои 6 часа.
След това я прецедете, смесете я с 1/2 чаена чаша пресен сок от зеле и съхранявайте в хладилника.
Втривайте този лосион в кожата на главата 30 минути преди миене.

Кисело мляко за еластичност.
Боядисаната и направената на студено къдрене коса е много изтощена.
Затова веднъж седмично трябва да я подложите на възстановителна процедура. За целта използвайте млечни продукти, чиито протеини и ферменти ще възвърнат еластичността на косъма.
Отделете 150 г кисело мляко, намажете с него косата и завийте главата с топла хавлиена кърпа.
След 20 мин изплакнете косата.

Брезови листа и коприва за блясък.
Косата ви ще стане нежна като коприна и ще блести с отвара от брезови листа.
Наситнете 200 г брезови листа, залейте ги с 1 л вряща вода и оставете сместа да ври 10 минути под похлупак на тих огън. След това махнете от котлона и поставете съда на топло място за 4-5 часа. После прецедете отварата и сипете 200 мл от нея в 2 л вода.
С получената течност изплакнете измитата коса.

Копривата заздравява косъма.
 Затова нарежете на ситно 50 г листа от коприва, 50 г корени от репей и ги залейте с 400 мл вряща вода. Варете сместа 20 мин, махнете я от огъня, охладете, прецедете и я сипете във водата за изплакване.
Всеки ден можете да втривате това средство в корените на косата.

# 501
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Преди време ползвах хининова вода за стимулиране на растежо, но незнам как ще действа пир косопад.
Скоро си правих и маска с бадемово масло

# 502
ДейзиГ  ще споделиш ли каква е маската

# 503
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Съвсем елементарна е
Едно шишене бадемово масло и се завива косата за 2 часа

# 504
1.Рициново масло  от аптеката
2.Може ,щом косата ти е суха не слагай алкохол

П.С . И аз много обичам бадемовото масло ,попива и се отмива лесно и има страхотно положително въздействие върху косата .

# 505
два въроса :
От всяка аптека,много е евтино  50мл струва около 1.40  Peace А в крайна сметка ако има някой по-запознат моля да ми изясни защо се добавя и алкохол към маски с масла. По мои спомени уж за по-доброто усвояване от кожата,но така ли е, не е ли  newsm78

# 506
  • до най-прекрасния мъж
Алкохолът се добавя, за да се затопли мястото, да се активизира кръвообращението и съставките да се усвоят по-добре от скалпа.

# 507
Алкохолът се добавя, за да се затопли мястото, да се активизира кръвообращението и съставките да се усвоят по-добре от скалпа.
Благодаря за точния отговор Hug

# 508
Доволна съм много от лука , едно мазане  и косопада видимо намаля. Не си правете илюзии мирише  Sick но по добре 3 часа на лук и да не пада отколкото , с месеци на виолетки и да си я събирам от земята.
Мятам втора дозас лука  и една коприва ме чака хахаха по нова година ще пусна снимки дано е за хвалене работата

# 509
  • до най-прекрасния мъж
Дарина, радвам се, че ти е помогнала маската. Аз от едно 10 години само така се лекувам от косопад и съм страшно доволна. Мирише, да, но е за кратко, после се отмирисва като изсъхне косата.

Общи условия

Активация на акаунт