по-бърз растеж на косата????

• 390 731
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
...

Последна редакция: чт, 17 яну 2013, 10:52 от Си♥си

# 586
Забравих да кажа,че ползвам стрити противозачатъчни в шампоана (прочетох по-горе за тях и се сетих) smile3503

ужас  Sick

# 587
редактирано

Последна редакция: чт, 17 яну 2013, 10:52 от Си♥си

# 588
Забравих да кажа,че ползвам стрити противозачатъчни в шампоана (прочетох по-горе за тях и се сетих) smile3503

ужас  Sick

И аз мисля, че е ужас  Sick

# 589
Ако има ефект от прогестерона или хапчетата върху косопада, това означава, че те навлизат в кръвообращението, което няма как да не се отрази на хормоните, едва ли в положителна насока ... това е да си играеш с огъня...

Не мога да разбера млади момичета да се държат като бабички - то са ракия, то е лук и чесън, сакън да се намери някаква тайна, някаква рецепта, бабина деветина, за да има някакъв много спорен ефект. Толкова ли не можете да излезете от филма на вашите баби и майки, та си мислите, че това, което те са правили е най-доброто. Това са правили, защото не е имало друго, ама не означава, че вие трябва да продължите с простотиите им.

Тези "рецепти" - за коси, за гледане на бебета - те са само по нашите географски ширини, остатък от необразоваността и тъпотията, която я съпътства.

Разбирам почитателите на натуралната козметика и желанието да си по-близо до природата, но да ползваш хормони и токсични витамини умишлено, да се умиришсваш с яйца, чесън и лук - това не го разбирам. По-добре да не ми расте косата, ако ще смърди. Натуралността трябва да има някаква граница, според мен. Едно е да се намажеш с бадемово масло, съвсем друго с лайна и урина  Sick

Много хубава коса само с бабешки рецепти досега не съм видяла ...

Последна редакция: чт, 17 яну 2013, 10:10 от Виолетова

# 590
Виолетова е тук ни разби. Аз лично като се замисля .... съм  съгласна с теб !

# 591
Ако има ефект от прогестерона или хапчетата върху косопада, това означава, че те навлизат в кръвообращението, което няма как да не се отрази на хормоните, едва ли в положителна насока ... това е да си играеш с огъня...
Не мога да разбера млади момичета да се държат като бабички - то са ракия, то е лук и чесън, сакън да се намери някаква тайна, някаква рецепта, бабина деветина, за да има някакъв много спорен ефект. Толкова ли не можете да излезете от филма на вашите баби и майки, та си мислите, че това, което те са правили е най-доброто. Това са правили, защото не е имало друго, ама не означава, че вие трябва да продължите с простотиите им.

Тези "рецепти" - за коси, за гледане на бебета - те са само по нашите географски ширини, остатък от необразоваността и тъпотията, която я съпътства.

Разбирам почитателите на натуралната козметика и желанието да си по-близо до природата, но да ползваш хормони и токсични витамини умишлено, да се умиришсваш с яйца, чесън и лук - това не го разбирам. По-добре да не ми расте косата, ако ще смърди. Натуралността трябва да има някаква граница, според мен. Едно е да се намажеш с бадемово масло, съвсем друго с лайна и урина  Sick

Много хубава коса само с бабешки рецепти досега не съм видяла ...

И аз по-рано в другата тема се опитах да обясня, че нещо намазано на скапла, навлиза в организма, но бях охулена, че искам да ползвам само скъпи продукти, което няма нищо общо в случая. Едно е да се намажеш с ракия и яйце, но да даваш съвети, които биха могли да бъдат опасни за здравословното състояние на човек, това е абсурдно. Всеки самоуважаващ се човек би трябвало да провери всяка информация, преди да пробва нещо ново, но съм сигурна, че има и хора, които се доверяват лесно, а крайният резултат може да бъде далеч не добър.

# 592
  • в 1001-та нощ
оралните контрацептиви не съдържат само  прогестерон, а и естроген и прогестерон  Peace

и да; има лекарства за косопад, които са на естрогенова основа, но към всичко това следва да се подхожда осъзнато и с внимание, контролирано  Peace

опасно е не само какво влиза в кръвообращението, а и дразненето на рецепторите, няма да засягам и темата за туморите, но който иска ще си почете  Peace

# 593
  • до най-прекрасния мъж
Виолетова, моята баба е имала коса до петите, поддържана само с домашен сапун и домашни маски. Здрава, гъста, нецъфтяща и с превъзходен външен вид - лъскава и с хубав плътен косъм. Не съм видяла до сега подобна коса, която химичната индустрия да е успяла да сътвори или поддържа. Всеки си има право на мнение, но за мен всичко е маркетинг и рекламен трик, за да се продаде добре един продукт. Няма чудодейни продукти, сътворени от химичната индустрия. Всичко е пари и жажда за надмощие, завладяване на пазари и печалба на повече пари. Жалко, че някои хора не могат да го проумеят. Природата е сътворила всичко, от което имаме нужда. Много жалко, че има много хора с мислене като твоето, които хрантутят големите фармацевтични фирми, а ефектът е нулев или временен. От чистите природни продукти по-хубаво няма.

# 594
  • Велико Търново
Уф...аз не съм крайна,и не отричам благотворното влияние на натуралните продукти-такива използвам само под формата на масла-кокосово,пшеничен зародиш,бадемово и прочие,но пък и доста ползи виждам върху косата си,ползвайки продукти на "химичната индустрия".Да не забравяме,че и генът е определящ фактор,и ако имаш късметът да притежаваш здрава,лъскава и гъста грива,не винаги видът й се дължи на ползването на природни или химични продукти Confused-моя приятелка/вече на 40 год/ има най-страхотната лъскава и гъста,чуплива коса-така я помня от дете,така си е и сега-нищо друго освен ш-н за най-много 5 лв.не ползва и чат-пат някой път балсам,никога не си е правила маски на косата,нито отвари,нито ампули и т.н.
А за противозачатъчните-аз приемам такива повече от 5 год.-досега  трябваше да съм като Рапунцел Wink

# 595
  • до най-прекрасния мъж
Бисквитка, тя има хубава коса, именно защото не я прави какво ли не. Химикалите дават вид, но малко или много увреждат косата, защото не са с натурален произход. А влезеш ли един път в омагьосания кръг, върви се оправяй.

# 596
Коса до петите за мен е нещо изключително грозно и гнусно  Sick, ще ми извиняваш, но също не го разбирам. Нормалните жени не искат да имат коса до петите и просто се подстригват, защото толкова дълга коса да имаш в съвременното общество е меко казано неадекватно.

Защо химична индустрия да е нещо лошо? Изборът ми е съзнателен, защото обичам лукса и скъпите неща, и мога да си го позволя. Мога да си направя парфюм от розови листчета, но умишлено ще си купя Шанел.

Не разбирам защо такива като теб подценяват хората, които харчат пари доброволно, не си ли се замисляла, че им доставя удоволствие, а не защото горките са неуки и необразовани.

С години съм ползвала домашни маски и тогава косата ми беше като един ходещ храст. Сега с козметичната индустрия косата ми е хипер лъскава, гладка и пленяваща.

Но най-вероятно ти не си ползвала дълго време качествени продукти, та откъде точно ти е базата  за сравнение? Защото някой като каже "това е маркетингов трик" и умниците не спират да го повтарят с десетилетие, просто защото нямат пари.

Нямам нищо против пари, жаждата за надмощие и завладяването на пазари. Та нали и аз го правя, само че в друга област. Аз се чувствам добре и защо мислиш, че всички трябва да мислят като теб? Природните продукти, които съм използвала върху косата и лицето си, не се оказаха достатъчон ефективни, толкова много био неща съм пробвала, но качеството все още им е изключително ниско, шампоаните им са блъскани с алкохол и пресушават скалпа ...

И друго ми е интересно, извини ме за личния въпрос, но ти не работиш ли, не харчиш ли пари, или живееш в гората и се храниш с плодове. Защото човек, който работи или го издържа друг, който работи за нечия друга индустрия да ми обяснява, че парите са не знам какво си, означава само едно единствено нещо - че не му стигат.

blue_angel, за мен не всичко е маркетингов трик, защото мога да сравня натуралното с най-скъпото, произведено от индустрията, и след като съм ги видяла, аз мога да направя своя избор. Ако беше "натуралното" по-добро, щях да избера него. И между другото и водата , и алкохола - и те са химия.

На мен ми омръзна хора, които пишат на компютър, потребяват ток, карат коли, ходят с дрехи и пазаруват да ми обясняват за натуралното и природното. Ти не хрантутиш ли интернет-компанията си, защо не се откажеш от интернета, защото е по-естествено и натурално да общуваш с хората реално. Сигурно и телефон имаш  Laughing

Заблудени са такива като теб, които ги осеня някакво прозрение или четат оттук-оттам за природосъобразен начин на живот и почват да дават акъл на другите колко са заблудени. Аз лично не съм, много си се кефя на живота, който лично съм избрала и нещата, които купувам   bouquet

# 597
много по голям ефект има когато си намажа косата с урина,мен лично не ме е гнус,отколкото с маска от магазина,който не го е пробвал не се е уверил,мажа се с първата урина,сутрин,стоя 30 мин и се измивам,но го правя 2-3 пъти месечно

# 598
# 599
Голяма доза при хубавата коса е ген. Нашите баби са имали хубави коси не само защото са ползвали натурални продукти ,но и защото са живеели  в много по-екологични райони ,хранели са се с много по-качествена храна. Били са не толкова стресирани като нас. Все неща които според мен се отразяват на кожата ,косата и изобщо на здравето ни.
На всяка от нас когато някой фризьор  се направи на голям стилист и се иска да възстанови щетите бързо . И точно ,защото спомените ни са от нашите майки и баби какви коси са имали прибягваме до натуралните продукти. Лошо няма. Не всеки има пари за  качествени козметики. Трудно може да се определи кое ще помогне повече. Човек трябва да е умерен във всичко. Определено обаче продукти като тривитаминол /предназначен за животни с  такава висока доза витамин А/ ,противозачатъчни /които би трябвало да се дават с рецепта,защото игра с хормоните не бива/ и други подобни ,не бива с лека ръка да използваме.
Аз лично съм голям любител на масла и  билкови отвари. Когато имам време обичам да мажа косата си с масла . Виждам добър положителен ефект от тях и ако косата ми не расте по-бързо ,хубавото е че определено е по-здрава.

Последна редакция: чт, 17 яну 2013, 11:52 от Си♥си

Общи условия

Активация на акаунт