12-та финска тема за приятелството и любовта

• 18 131
  • 276
  •   1
Отговори
# 120

Момичета, ще ви бъда благодарна, когато споменавате нещо на фински, и стига да не ви затруднява, да пишете в скоби и превода,  Crazy че аз съм доста начинаеща.

В предишния пост Рали нещо спомена, че е "телефон", доколкото разбрах ... ама другото не го разбрах какво е  Joy

"Телефон"?! Аз пак някъде съм спала, че не видях нищо за телефони.... newsm78

Ако нещо не можеш да си преведеш, използвай преводача http://translate.google.com/translate_t?hl=bg#bg
Не е много добър, но за простички неща - върши работа.

Малеее, наистина съм много заспала! Сигурно имаш предвид това - "Olen pahoillani" и "Olen paholainen" ?
Първото значи "Съжалявам", а второто и аз не го знам, но ми го преведе като "Аз съм на дявола"....Ама никъде не видях този телефон, де....
телефон - puhelin

Последна редакция: пт, 20 фев 2009, 23:50 от margihr

# 121
Moikka, Rouva Mehiläinen!  Hug

От къде ги вадиш тези готини картинки, да светнеш кака.... Flutter
Уши ли костюма на Покемон или още се бориш с него?  Wink

# 122
Леле, това го разбрах, без гугъл транслейтър  Shocked Laughing

# 123
Нали си знаеш, че си нашата гордост?! Wink

# 124

В предишния пост Рали нещо спомена, че е "телефон", доколкото разбрах ... ама другото не го разбрах какво е  Joy

Да нямаш предвид "kiireinen"? Означава зает (busy). Аз не съм ти изпратила всички уроци още, но сега започвам пак да пращам. Можех да ги форматирам в MP4,за да е по-лесно и бързо изпращането, но незнаех дали ще е удобно за всички , на които ги изпращам.

# 125
Olen pahoillani означава Съжалявам, а Olen paholainen e Аз съм дявол или Дявол съм. Преведено на български шегата няма никакъв смисъл, но приликата на финските думички може да доведе до грешка, и оттам идва "смешното". Ама след толкова обяснения май се загуби смисъла на шегата  Mr. Green Иначе puhelin е телефон.

# 126
Ще си го запиша  Twisted Evil

# 127
Аз досега бях при мамчетата кулинарки,за акъл каква лесна торта да правим за Рожденния ден..Разбира се,за детската градина винаги купувам от готовите,но винаги X2,защото ги знаете първо какви са мънички и за кой по..напред,но за самото парти винаги правим заедно тортата

# 128
С Пикачу ще се размине малкия CrazyМъжо ме праща на лекар,вика ми,че съм луднала ..Ма вика тва жените сте пълни кукута /обобщително #Cussing out/заради онлайн магазина,Пикачу костюмите дето бяха продадени и само пижама Пикачу беше останала ThinkingВсе пак не мога да пусна малкия по пижама да посреща гостите си,кво от туй,че е Пикачу LaughingПоне халати да им бяха останали,можех и да взема..да е като Хю Хефнър с халат на парти...хахаха  Joy
Представяте ли си Хю Хефнър с халат Пикачу????? newsm65

# 129
# 130
Добро утро!

Хайде красавици,още ли не са ви целунали?От мен  Hugи приятен съботен ден!

# 131
Девойки мили,ако знаете какъв сняг на парцали вали тук!Пристигнахме на гости на свеки за уикенда и мисля тук утре да правим тортата.. HugМи тъй де,ако нещо се обърка-насреща веднага имам помощ!

# 132
Здравейте момичета,

Прави сте ... вчера видях нещо започващо с „P” и си го преведох телефон.
Ще си проверявам първо в речника, преди да започна да говоря глупости. А и гледам голяма суматоха настана след „точния” ми превод.

Благодаря ви, че сте толкова мили  Hug

Bee, eдно време правих често торти вкъщи, когато бях ученичка.
След това вече промених приоритетите си и не си спомням рецептите. Имам ги някъде вкъщи. 
Но леля ми прави много хубава торта и то супер лесно. Прави си блатовете (макар че вече и в магазина можеш да си ги намериш готови), разбива сметана, слага някакво сладко отгоре и плодове и става великолепна.

# 133
A аз правя торти така:
свеки купува блатове и други
свеки разбива сметаната
свеки вади компотите
аз слагам върху блата сок от компот и аз мажа сметаната
и отгоре слагам плодове.

Страшни торти стават  Laughing
И после всички мен хвалят  Shocked А аз все се червя и викам, че не ги правя аз  Joy
Пчеличке, кажи колко струва детската градина  Whistling
Човек трябва всичко да знае, преди да се помъкне нанякъде Thinking

А, да, тук валя много сняг и сега всичко е беличко. И аз си плета шапка по този повод.

# 134
Eхоооо здравейте мили снежинки  Hug
Гледам аз Пчеличка станала рано, зарано и се развъртяла и закуска и кафе и красоти безчет  Hug Пчеличко  Hug
За тортата, идеята която дава Ео е напрово 6  Party това много ми хареса, свеки купува, прави, Ео маже и после кой направил тортата - Ео  Joy  bouquet
Момичета и аз ще съм ви благодарна ако превеждате какво си пишете на фински, че думичка не схващам, както се казва може да ме напсувате и няма да разбера  hahaha
Хайде красавици тук съм и ще надничам цял ден  Flutter  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт