Разделно хранене-част 33

• 21 969
  • 372
  •   1
Отговори
# 60
aleks благодаря благодаря благодаря  newsm44 newsm44 newsm44
златна си  newsm74

# 61
Ванче, ето още няколко съвета, които ще те ориентират за разпределение на храната през деня:

1. Храни се поне 3 пъти на ден, като храната намалява с напредването на деня. Концентрирай повечето храна в активната част на деня, а не късно вечер.
   2. Приемай повече течности като вода и чай. Нека водата е поне 2 литра, разделени през деня, като една чаша се изпива около половин час преди ядене и час след хранене се изпиват още две.  Изключи соковете и газираните напитки от менюто си. Контролирай кафето- едно на ден.
   3. Избирай храни, богати на белтъчини на всяко хранене. Може да ги комбинираш със зеленчуци.
   4. Ако огладняваш между основните хранения, може да закусиш сурови
      ядки, кисело мляко, зеленчуци.
   5. Изключи всички храни, съдържащи захар, брашно, маргарин, консерванти, подсладители, овкусители.
   6. Не пържи храната.
  7. Според мен е по добре да се консумират пълномаслени продукти, отколкото обезмаслени .
   8.Временно ограничи сладките плодове, за да предотвратиш натрупване на въглехидрати ,които се използват от организма при екстремни натоварвания.
Успех!

# 62
Ванче и още едно нещо в допълнение на казаното ти от Лени и Алекс. Ядките са богати на протеини и заместват напълно месото, така че тях не ги яж между храненията, а като основно, като гледай да са сурови и да не надвишават 100 гр., тъй като са изключително калорични! Подходящи са със салати и зеленчуци приготвени на пара или задушени. Когато ги ядеш дори няма нужда да слагаш мазнина към салатите или зеленчуците, тъй като са богати и на мазнини.

Момичета сега на обяд сготвих, каквото имат в наличност в хладилника. И резултата е яхния със спанак и пачи крак  Joy Ето и рецептата: 4 порции
500 гр спанак
60 гр гъби пачи крак
1 глава лук
4 скилидки чесън
40 гр. овесени ядки
10 гр. сушени листа от червено цвекло
10 гр. ленено семе
75 гр. сурови орехи
30 гр. стафиди
сол на вкус
щипка млян кимион
щипка черен пипер
щипка сух млян джинджифил

В дълбок тиган /тефлон/ се слага спанака, лука, чесъна, пачия крак или друг вид гъби, малко вода за задушаване. След 1-2 мин се добавят овесените ядки, сушените листа от червено цвекло, лененото семе и стафидите, добавя се още около 1 ч.ч вода и се оставя да къкри на бавен огън след 10 мин се добавят подправките и солта. Оставя се още няколко минути да къкри до поемането на аромата от подправките. Сваля се от огъня и се добавят суровите орехи - обърква се и се сервира с голяма порция салата по желание и малко сок от лимон. Да ви е вкусно!

В момента докато ви пиша си хапвам от яхнията и наистина е страхотна  Joy Добър апетит!

# 63
цена нямате момичета  Hug Hug Hug
много ми помагате   bouquet

и аз като Dundy Sladurska си спретнах обяд за бързо с наличностите в хладилника, получиха се кюфтенца в зеленчуков сос, идеята ми дойде от блога на разделничките
доста вкусен обяд се получи с допълнение една зелена салатка

# 64
И аз да добавя още малко съвети в период, когато искате да редуцирате теглото си наблегнете на белите меса /риба, пилешко, пуешко, крехко агнешко, постна шунка/ намалете консумацията на свинско и телешко.
Предпочитайте сурови зеленчуци и салати.
Водата няма алтернатива - но част от нея може да се замени с чай без захар и силно разреден айран.
Не яжте нищо между храненията - ако имате този вреден навик го изкоренете постепенно - можете да хапвате по няколко моркова или да речем резенчета ябълка, но нищо друго.
Вечерята да е възможно най-ранната и след като станете от масата не яжте нищо повече.
Ако се сетя и още ще допълвам.
Алекс хубаво ви е подсетила за суровите ядки / но когато целите да сваляте килограми внимавайте, защото те са и доста калорични/.
Хубав ден   bouquet

# 65
Как сте момичета? Аз докато свалях много кг бях доста стриктна ... е като изключим , че понякога съм хапвала морена или пък сладолед. Сега като задържам е много по - лесно вече , мога да си позволявам един ден в седмицата , който да е неразделен, отделно понякога си хапвам по нещо сладичко , но пък ако съвсем не ям няма от къде да черпя енергия , някой път се усещам , че съм на ръба на силите си от преумора на работа и отделно колелото , което карам почти всеки ден в къщи. Ако не са сладките неща понякога да съм трупясала. Иначе яко наблягам на плодовете , ябълки , киви , портокали , банани абе каквото има според сезона. Адски много ме засищат и ми дават също енергия , но понякога не ме спасяват и те Embarassed. Пробвах оня ден едни сухарчета , много ми харесаха , хем сито ми държаха , хем изобщо не ми стана тежко нещо от тях , а изядох около 6 броя.

# 66
Лени, Елизабет - точно така  Peace  Hug напълно съм съгласна с вас, затова и преди да публикувам рецептата, която днес измайсторих - написах това за ядките:

Ядките са богати на протеини и заместват напълно месото, така че тях не ги яж между храненията, а като основно, като гледай да са сурови и да не надвишават 100 гр., тъй като са изключително калорични! Подходящи са със салати и зеленчуци приготвени на пара или задушени. Когато ги ядеш дори няма нужда да слагаш мазнина към салатите или зеленчуците, тъй като са богати и на мазнини.

особено когато съм била само с 1 кг. отгоре съм ги забравяла ядките изобщо да ги ям    bouquet
Надявам се на всички, които не са в процес на махане на килограми да им се услади рецептата.  Joy

# 67
Ето няколко полезни линка:

http://spidersport.com/calories.php
http://www.tialoto.bg/calculators/sport.php
http://taeboani.spaces.live.com/blog/cns!414A1B2C2978005E!482.entry

Ванче, надявам се да съм ти била от полза. Прочети, изчисли и ще се ориентираш.  Hug

# 68
Dundy Sladurska сърдечно ти благодаря за полезните линкове

bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 69
Здравейте отново и от мен!
Днес излизахме с Антоан да си поиграе,че е страхотно време.
За обяд си поръчахме китайско-зеленчуци в соев сос и бял ориз.А пък вечерята ще я мисля сега.
Dundy Sladurska -по-добре се чувствам вече.Разбрах,че мъжа е пристигнал по предназначение и вече е добре там.
Ками-много е трудно без него да.
Кюбит-първата рецепта на д-р Емилова май е останала в предната тема, виж там за кифлички "Здраве".
Мади-мерси за това ,че харесваш децата ми.Справяме се като си помагаме всички.
alex-но голямата разлика в годините на децата си има и своите предимства,съгласна ли си!?
gospojata-да всичко е в името на семейното добруване и се примирявам,какво да направя.То в тая държава...но както и да е.
  bouquet за всички вас!!!

# 70
  • в страната на чудесата
лелееее, аз докато се накумя, вие докъде сте стигналиии

# 71
  • София
Антоан,ние ще ти правим компания тук,докато го няма мъжа ти Hug.Важното,че е пристигнал,да не го мислиш Wink.
Аз съм голяма паника,когато моя е някъде по пътищата или лети.Докато не стигне,не мога да си намеря място EmbarassedНе съм имала произшествия,но това ми е една от фобиите май,неясно защо newsm78

Тук,в София времето стана изведнъж мрачно и судено.До обяд печеше слънце,после се смрачи за минути.А го дават да става все по-студено Tired.Съвсем ще луднем в къщи Crazy

Относно ядките,мъжа ми яде много сурови ядки.На работа през деня само това хапва,или понякога ги заменя с черни сухари.Не му се отразява не теглото.
Той,обаче,много бързо качва,когато не спазва РХ.Преди НГ,за една седмица смесено хранене/и все по маси Mr. Green/от 87 стана 95 кг. Shocked
Важното е,че вече свали всичко Laughing

В неделя нашите минаха да ни видят за малко и ми донесоха една кокошчица,изпратена от баба ми на село Laughing.Днес я сготвих,след като я варих 3 часа Crazy
Стана много вкусно,направо съм забравила вкуса на домашното ooooh!
Направих супичка със зленчуци и месо със зеленчуци в йенска тенджера Grinning

Сега отивам да метна едно око на блога Grinning

# 72
Дами хубавки , кашкавала каква храна се води  - въглехидрат ли е, белтък ли е newsm78 ?
Ако знаете  как ми се е доял грах , постен естесвено ама пусто много ме боли коремът , след като го ям, ще откача , така е и с боба и за съжаление  много рядко ям , а страшно обичам. За това пък добре, че поне лещата не ми прави проблеми понеже и тя ми е от любимите храни.

# 73
Аз също се присъединявам към вашите редици. Убедена съм,че с разделно хранене и спорт ще загубя излишните 15 кг.

# 74
Elizabett ,миличка ако мога да помогна и да отговоря,че всички сирена,кашкавали и млечни производни и произведения са към белтъчините.Кис и пр мляко образува трудно смилаеми съединения и престоява в храносмил.тракт дълго,а така пречи на храносмилането въобще.А сирената съдържат прекалено много сол и също затормозяват организма и го обезводняват един вид! newsm78

Ками,аз притесняването по време на пътуване не мога да го превъзмогна.МНОГО се притеснявам и изпадам в панически ужас.Много се тормозя и пред очите все страшни гледки ми изплуват.Но това се случи откакто загубих детето си и сега ужасно се страхувам за любимите си хора.Затова така го изживявам.Може би имам нужда и от психолог.Незнам.
Сега да кажа,че 1 седмица не съм нарушавала въобще и с нищо РХ и се чувствам удовлетворена.
 Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт