Отговори
# 105
Заки честит Зъбльо Hug

Гале ти си моята търсачка Heart Eyes Hug Тенкю баба Hug

Имам питанка - моят син ми открадна възглавницата #Cussing out От 3 дни спи на моята възглавница. Слагам му я в кошарата, той се пльосва отгоре и цяла вечер се борят, но не се буди и аз съм щастлива....доколкото мога да бъда със хвана врат Tired
ВЪПРОСЪТ - дали не  е височка за него? newsm78 От тия със силиконов пух е и е много мекичка и се сплесква  - обаче пък той така сладко си спи на нея, сърце не ми дава да му я взема Confused

П.С. На ушенце да ви кажа - пишкаме на гърне ...понякога newsm47 smile3505

# 106
Здравейте!

Аз имам въпрос, може и да сте го обсъждали  и да съм пропуснала и ако е така се извинявам, но може ли някой да ми обясни въпроса с второто дете, ако все още си по майчинство. Имам предвид ако сега забременея какво ще получавам като пари след като родя?
Казаха ми, че 45 дни преди термина щяли да започнат да ми изплащат 90% отново от заплатата и така до навършване на 1 годинко. Дали обаче е вярно и дали 90% ще са същите 90% като до сега или ще се изчисляват върху друга сума? Не знам дали ме разбрахте, но ако някой е на ясно, моля да ми обясни.

Благодаря!

# 107
  • около Варна
Здравейте!
Днес в лошото време се заех да поизчистя, но и дойде нагорнище и си оставих и за утре забавление Mr. Green

Весела, и мен ме вълнува този въпрос, но така и никой не можа да ме просветли.

За рождените дни, вие ме разбихте с тези суми, да не говорим как така говорената финансова криза, започва вече да се усеща, наоколо масово хората остават без работа, на мъжът ми също в резултат работата доста намалява, чакаме второ дете и започвам сериозно да се притеснявам. Аз за 1000 лв. сватба ще и вдигна на Ева, какъв ти бебешки рожден ден Mr. Green

Илиянка, много сладко е заспала Мимка, направо ти завидях. Изобщо като гледам другите бебета заспали върху играчки, столчета, бънджита и не мога да повярвам, че само моето е такъв таласъм. Имам чувството, че ако я оставя без да я приспивам, може да откара без сън и едно денонощие, готова е за нощен живот. Вади ме от равновесие с това приспиване, дали защото бързам да  я направя самостоятелна, тя напук не ще нито да се научава да заспива, нито да прохожда.

О, Чили, честито, на никой няма да кажа, да не го урчасаме Grinning

# 108
Виви, Веси, днес в Часа на мама коментираха майчинството, но слушах с половин ухо. Ето линкче с днешното предаване: http://www.btv.bg/videos/broadcast_video.pcgi?section_id=209&video_id=11269, мисля че имаше нещо и по вашия въпрос, но сега нямам време да го изгледам наново. Сори

Заки, честито ви зъбче. Да са здрави и бели и да излизат без проблеми
Чили, честито и на вас. Марти също не е постоянен в гърнето, но аз продължавам да си го слагам след сън. На него му е интересно, но често пишка извън гърнето  Whistling. Мъже, кво да ги правиш  Grinning

# 109
Ако сега забременеете и не се връщате на работа,а си използвате и втората година от майчинството ще вземате същите 90% които сте взимали досега.Сумата ще е същата.

# 110
# 111
zaki  
това 100% ли е сигурно? и така ще е до една година на второто дете?

# 112
Веси, нещо ме съмняваш много с тия въпроси Joy Пускай бомбата, не ни дръж в напрежение Mr. Green
Chili, в Хиполенда в Ская има такъв стол, ама не знам голям ли е малък ли е, на мен нормален ми зиглеждаше.
galiushka, щом си резервирала в Таласъмчета, по-добре там. Аз не ти го препоръчвам оня клуб от коледното парти. Там където бяхме възрастните е супер, нямам забележки, но детската част  ooooh! А и голям минус е това, че са две отделни помещения с отделен вход.
Ама и мен ме разбихте с тия "сватби" дето ще правите, че 1000 лв. си е един уикенд в чужбина, а тия ги прибират за 2 часа, егати Crazy
zaki, големи сладури си имаш Hug Малката мацка е истинска красавица с тези очи.

# 113
ането - спокойно! Нищо няма. Проучвам почвата, за да знам как да действам

# 114
Така мисля,то ако не се върнеш на работа сега се взима периода когато си работила това са същите онези 6 или 12 месеца за база, виж за това не съм сигурна.

# 115
  • София
Аз си мисля, че според новите промени в закона ще ви се изчисли 90% от сумата от парите които сте взимали последните 12 месеца, преди деня в които излизаш в 45 дневния болнични. Горе-долу 7 месеца по 240лв плюс 5 месеца на сумата която получаваш сега. Това с 6 месеца вече няма да важи, защото е друго дете и друг болничен, а не с това което те е хванало завареното положение.
Единствениа вариант да не ти смятат 7-8 месеца на 240лв, е фиктивно да се върнеш на работа сега, след като ти изтече 410 ден и да си вземеш първо всичката платена отпуска (аз например имам 28 дни от минали години и сега за тази още 22 - това са почти 3 месеца) и след това болнични. Така ще ти плащат осигуровки на по-висока сума, и следователно после ще взимаш по-високи пари. Само не знам дали ще убедиш работодателя.
Това е аз което досега съм измислила като схема. Но не успях да убедя таткото за второ топче  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 116
Днес много подробно обясниха в "Часът на мама" за втората бременност, ама кой да помни. Аз не си правя планове, защото трябва да се изчистя от всички гадни хапчета, които пия.

Зори, проверихме и казаха, че по време на постите са забранени само венчавките. Мисля, че и от финансова гледна точка ще ни излезе по-изгодно, ако ги съчетаем нещата. Но най-вече го правим, защото всички баби и дядовци са надалеч. А пък и така го чувствам вътрешно.
Заки, честит ти зъбльо. Много са сладки и двамата.

# 117
Здравейте и от мен
Ей това за рожденните дни в клубове е мнооого голямо печалбарство.Наскоро едни познати които държат един новооткрит клуб се похвалиха за рожден ден,който продължил до по-късно от уговореното  и защото много се разпили и разяли гостите не могли да си тръгнат навреме,та за около 30 възрастни и десетина деца им излезнало "само" 1100лв без цената на тортата,сега разбрах,че май навсякъде е толкова Shocked.
   Ние ще правим домашно парти,една вълна от 10-12 човека роднини на обяд и една лавина от приятели с деца (около 20човека) на вечеря.За улеснение,ще поръчваме доста неща от кетъринг,а и тате много го бива в кухнята Mr. Green,така че не мисля да ми идва нанагорно.Украси от Джъмбо,балони с хелий, ще направя детски къд за децата да могат да мажат и рисуват,исмислила съм им и по някоя задачка и това е.Мисля че ще има достатъчно много рожденни дни по клубове,та на първия поне ще може да си полягва ако се умори.

Имах и друго да пиша,ама се улях и забравих Embarassed

# 118
  • София
    OOOO аз слушах много внимателно днес темата в "часът на мама" Заки правилно е разбрала. Ако първото ти дете не е навършило 2 години когато ти започне първият болничен за 45-те дни за раждане на 2-рото ще взимаш 90-те %
И аз съм за среща само кажете дата , час и място. Моите приятелки и двете са бременни и ги чакам до 3 месеца да се обебят , та да има с кой да ходя с Ивайла, че сега съм странна с дете !!!

# 119
Илиянка, много сладко е заспала Мимка, направо ти завидях. Изобщо като гледам другите бебета заспали върху играчки, столчета, бънджита и не мога да повярвам, че само моето е такъв таласъм. Имам чувството, че ако я оставя без да я приспивам, може да откара без сън и едно денонощие, готова е за нощен живот. Вади ме от равновесие с това приспиване, дали защото бързам да  я направя самостоятелна, тя напук не ще нито да се научава да заспива, нито да прохожда.

wiwi спокойно и моето е таласъмче. Днес даже го изпробвах да видя колко ще издържи. Стана в 8.30 сутринта и към 13.00 вече започна да търка очи и да се прозява. Но си казах, а не няма да го приспивам - сложих го в кошарата. Е не - започнаха едни обиколки, едни люляния, махане и слагане на бибата и т.н. Но най-странното е че не мрънкаше. Към 14.00 реших, че няма да заспи и го извадих от кошарата и го сложих на пода. Започна да си играе все едно, че е спал 2 часа. Упражнението със слагането в кошарата го направихме към 15.00 отново и отново никакъв резултат. Към 15.30 реших, че явно няма да стане така както аз искам. Само го взех на ръце и след 2 минути беше заспал и спа 3 часа. Характер голям. Laughing

Иначе за РД още не сме мислили, но като ви слушам за какви суми говорите и ми става зле. То не че тук има детски клуб, ама май не е зле да запълня тази ниша. Явно бизнеса е доста добър. Grinning Най-вероятно ще съберем приятели с деца и без деца. За родата все още се чудя. Те май не се интересуват от моето мнение и са се нагласили за празник, тъй че явно и ние ще празнуваме 3 дни Laughing.

Иначе и Калоян премина в редиците на подстриганите. Снимков материал от преди и след:

Искам да честитя и аз на Нефертити. Макар и по-късно включила се в мартенския отбор, ви чета редовно от самото начало. Искам да й пожелая малкия да е здрав и много да ги радва.

Добре дошла на българска земя на Зори и Жоро. Надявам се бързо да се установите и уредите. Hug

Заразена от вас и аз купих гърне, но засега го ползваме като част от интериора.

Калоян и той най-накрая се отпусна да ходи. Прави по 5-6 крачки, но все още е далеч от истинското прохождане. Къде, къде по-лесно е да се лази Grinning Лошото е, че като излезем на разходка вече не иска да седи в количката. Иска "да ходи" и да лази. Е това второто ме побърква. Та както не исках да прохожда, така сега се надявам да проходи по-бързо, та поне навън да ходи, а не да лази.

Заки, честито зъбче на Деян. Сега само да не започнат да се хапят един друг Grinning Всеки път като видя снимките ви се чудя как се оправяш с двамата. Аз с един не мога да смогна, а с двама не ми се мисли.

Май се поулях с писането, но така е като зачезна и после наваксвам.
Лека и спокойна вечер на всички.

Последна редакция: чт, 28 окт 2021, 11:54 от bubanka

Общи условия

Активация на акаунт