Отговори
# 165
  • София, Борово
Привет от мен!
Веси, радвам се че си доволна от френските новини и вярвам, че всичко щ мине добре!
Честит празник на всчики! С пожелания винаги да сте пияни от любов, ама умерено все пак Heart Eyes
Честити месечинки на дечицата.
За клеевата тинктура - ако е за хрема се прави 10 мл. физиологичен разтвор и 6 капки тинктура (аз правя 3 капки тинктура в 5 мл. ф. разтвор - това е една ампулка), а за пиене е 2 пъти на ден по 1-2 капки в млякото на детето. Дозата за пиене е 1-2 капки на годинка 2 пъти дневно.

# 166
  • Sofia
desi.a  аз давам бисквити, солети, коричка хляб и ябълка на парчета отдавна. Не се давят. Обаче от храните с лъжица само попара ядат намачкана. Всичко друго - най-малкото парченце да има се давят и повръщат. Явно са свикнали, че като е с лъжица гълтат като патки. А другите понеже сами си ги гризкат и дъвчат.

# 167
Честита празник на всички , с пожелания за много любов
И сега да ви се похваля, във Вторник си прибирам детенцето в къщи, толкова съм щастлива

# 168
   Браво Нефертити.     Hug   Прекрасна новина. Бързо ще се изтърколят тези няколко дни и ще сте тримата заедно.

# 169
Здравейте!  Grinning
Честити месечинки на бебоците!
Честит Трифон Зарезан и Празник на влюбените!
Нефертити, много хубава новина!  Heart Eyes

# 170
  • София
Веси, много се радвам за удовлетворяващите новини. Желая ви успех и всичко да минава леко и неусетно.  Hug

Ох, да драсна набързо някой ред, че напоследък изобщо не мога да се включа... Видях, че сте засягали темата за РД и цената му... При нас по мои груби сметки, ще излезе ок. 400 лева при положение, че ще сме си вкъщи. Ще имаме гости на обяд-нашите родители и братя, моя с жена си и бабата на мъжа ми-8 човека, и за вечеря -кумовете и приятели-пак 8 човека. Имаме украса и торта за 100 лева (тортата е 64 лева от Неделя), алкохол (уиски и водка) и бира за 100 лева, сухи мезета и ядки за 100 лева и 100 лева за салати и основно ядене за обяд/вечеря.  Всичко си е много скъпо просто и дори у дома не излиза никак евтино... Ние в крайна сметка се спряхме на този вариант, защото нямаме приятели с деца, с които да направим детско парти. Само кумовете ми имат дететнце, но да идем в детски клуб 2 дечица и 18 възрасни някак не вървеше, въпреки, че такова беше първоначалното ми намерение, преди да почн да го мисля в детайли. После мислех за заведение, защото хич не ми се щеше да се ангажирам с приготовления, обаче на обяд не мога да ги поканя хората, защото в 12.30 трябва да ги "изгоня", че да се прибираме за яденето и спането на Шушка, за вечеря-същата работа, трябваше да е до 7.30-8. И някак не можах да го измисля като време. После евето ми даде идея за следобедно събиране, което беше много добра идея от към времето на събиране, обаче като се размислих...Какво ще прави детето 2-3 часа в заведение-нито може да седи на 1 стол, нито има къде да лази, да играе... И в крайна сметка ще сме си у дома, за да е най-удобно на нея, пък аз съм впрегнала бабите за чистене и готвене, за да не се сдухвам аз... Ми...това е по организацията при нас. Всичко сме напазрували, тортата е поръчана, гостите-поканени, задачите за бабите-разпределени. Бе като организатор и "разпределител-задачи" се спрявам блестящо  Mr. Green

За детските кухни...До нас има една, от миналия месец е в ремонт и дори не записват. Само ме мотаят и ме връщат 100 пъти, на всичкото отгоре после ще чакам сума ти време да ми дойде ред. От март ще я записвам на ОЗИ като съм решила да поръчвам само супа+основно, през ден, и да давам на единия ден на обяд едното, другия ден на обяд-другото. Пък следобяда да си давам както досега-плодово пюре с нещо-редувам с йогурт, с извара или чисто, като ппосле давам и бискивата (давам Закуска). Има още неща, с които да захранвам-свинско, яйце, червените плодове-ягоди, малини, къпини... Иначе мляко съм давала в някои пюрета-срещала съм и пълномаслено и обезмаслено...Но не знам дали е краве или АМ, та ще трябва да я захранвам и с кисело и прясно мляко...

Ми да спирам, че пак стана досадно дълго  Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 14 фев 2009, 18:46 от desitka*

# 171
Здравейте, мамчета.
От доста време не съм писала - все поради липса на време. Аз ли не мога да се организирам, с много неща ли се захванах?... Както и да е.
Но тук ме посрещна една от най-прекрасните новини, които някога съм чувала.

ЧЕСТИТО НА НЕФЕРТИТИ. ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ МАЛКИЯТ ДИМИТЪР. ДА ПОРАСНЕ ГОЛЯМ, СИЛЕН И ДОБЪР МЪЖ. МАЙКА МУ ЗАСЛУЖАВА ТОВА СЛЕД ВСИЧКИ МЪКИ, КОИТО ПРЕЖИВЯ, ЗА ДА ГО ИМА.

Гледам, че коментирате подготовките за рождените дни. До рождения ден на Поли има близо 2 месеца, но аз вече се оглеждам за подходящо местенце. Решили сме да бъде в детски клуб, защото ще поканим и други дечица. Едното семейство е с две момченца, другото е с три деца и плюс нашите ще стане цял волейболен отбор с резервите.  Joy В къщи просто няма да има място.
А в детския клуб ще има къде да лази Поли, къде да лудуват по-големите и къде да се скрият най-големите. "Какичките" ще ги наглеждат, а родителите ще можем да се видим.
  Mr. Green

Вече две седмици вземам на Поли храна от детска кухня. Много съм доволна. Тя я харесва и си изяжда почти всичко: на обяд основното ядене; след обяд - десерта, а вечер - супичката, сгъстена с малко каша. Храната е пригодена за деца, които ходят на ясла, т.е. не е пасирана, а е надробена на ситно. Аз не й я пасирам и тя се учи да дъвче. Макар, че все още има само две зъбчета отдолу. Heart Eyes Освен това слагат по мъничко сол и Поли явно повече я харесва така, защото като й дам от готовите пюрета, вече не е толкова очарована. Но понякога се налага да яде от тях, защото в някои дни храната не е подходяща за нея (според мен). Там дават например боб яхния, леща или риба с картофена салата, а аз такова нещо още не съм й давала. И скоро не мисля да й давам. Та в тези дни - пюренце от магазина.

# 172
Здравейте и от мен!
Аз също се загубих напоследък! Много работа в моя офис, много нещо. В момента работя по 5 проекта едновременно и направо не знам къде се намирам.Работния ден не ми стига и ве4ер доработвам ,Виктор след като заспи.
Нефертити - честита радост! Да ти е жив и здрав малкия Димитър.Много, ама много се радвам за тебе Hug
Веси - радвам се , 4е си полу4ила добри  новини. Ще стискам  палци вси4ко да мине както трябва.
Рони - много се смях на това с гърнето Simple Smile
Зори - с малко закъснение - добре дошла Hug
За рождения ден реших - на самия ден да бъдем в къщи с родителите ми и някалко приятелки, а в съботата - на заведение с кръстниците на Виктор, девер ми  и други приятели.

Скоро бяхме на детски рожден ден, в едно заведение в Борово- един Ирландски пъб с детски салон - родителите платиха 3000 лв. Shocked

# 173
Хей здравейте
Честит празник на влюбените пияници Drunk.Хайде днес пияни от любов,а утре ще видим кой е бил влюбен в пиенето Mr. Green.
Рони,чакаме снимки Simple Smile,и защо плака милото Али Sad.
  Ох ние така се подредихме снощи с едни приятели,че днес чакам с нетърпение да си легнем,май забравих какво е да си недоспал.
Деситка и ние сме с горе-долу същата програма за РД,но аз съм доволна.Нещо ми е трудно с тортата,ние нямаме любими играчки или животно и нещо немога да намеря това което искам,пък и две торти ще ни трябват newsm78,еднатамай ще я спретна от Лагуна,но се оказа,че на тази която харесах не правят никакви промяни.Ще ги измислим,но не ми се правят торти Laughing

# 174
  • София
Веси, на Неделя разгледа ли ги http://www.nedelya.com/cakes.php# ? Имат доста сполучливи според мен...

Нашата е тази:

Има си всякакви животни  Mr. Green
Поръчахме я обаче с друг пълнеж, че тези детските са все еднакви и хич не ми харесват като цяло. Та срещу такса от 6 лв. за смяна на пълнежа, сега вътре ще е с плънката на "Фантазия", която е една от любимите ни торти... Направо ще се гръмна, че съм на диета и няма да ям  Confused Иначе на нас 1 торта ще  ни стигне, защото тази е за 24 парчета, 58 лв.

# 175
Диди или Зори, кажете ми за уолкъра със сменяеми батерии ли е и ако да, какви батерии трябват ?

# 176
Здравейте мили мартенки и извинявайте че така ви нахлувам в темата Blush Много са ви хубави дечицата, много да ви радват и обичат!  bouquet
Аз съм от тазгодишните мартенки и вече нямам търпение бебчо да излиза Heart Eyes, а докато го чакам правя нашите отчетни теми и бих искала малко помощ и обяснения(ако може, разбира се)относно колажа, който имате на 1 стр.с вашите дечица! PraynigМного ми харесва, а много място се спестява!Ще се радвам,ако някой от вас бъде така любезен да ми обясни!  bouquet

# 177
здравейте дружина....!  bouquet
 моята хлебарка така се усъвършенства че аз не мога да го стигна...само по бързите от мен успяват... и да кажа че мен не ме притесняват шкафовете ..той не може да ги отвори защото баща ми  още за мен е монтирал едни магнити ..и ако  щете вярвайте след 25 год.. те са още много силни 4е понякога и аз виждам зор.. повече ме е страх от печката която имаме че детенце хич не му пука ..и настъхвам от мисълта как някой ден може да се изгори...(дано не се случва)
Нефертити много се радвам .....нека по бързо да минат тези дни ...
честити месечинки.........
 аз на Оги давам всичко което ми хрумне -- дори вече ядем кисело зеле и праз.......хляб давам мек ,по твърд,солети ,сухари,бисквити каквито има без значение....4е понякога и малко шоколад,,,но той просто иска от всичко и тва е.... пожелавам спокойна нощ на всички....
Болните -бързо да оздравяват......
от днес имаме вече 7 зъба 2 пробиха наведнъж...

извинете хаотичния ми пост но имам малко грижи и сам притеснена
             Рони бързо ни  покажи ..госпожицата....

край ...

# 178
Момичета, много искам да ви покажа мадамата, обаче нещо не мога да качвам снимки от известно време на компа. Изписва ми USB Error и това е  #Cussing out Трябва да го оправя, обаче не знам какъв точно е проблема. Иначе Али често гризка кабела, може и това да е. А напоследък дори не мога да я снимам, постоянно мърда, движи се и не застава за снимка. За самото пробиване на ушите - Али започна да плаче още докато й почистваха ушичките със спирт. Отне доста време, докато козметичката успее да отбележи къде точно да пробие ухото, защото Али постоянно се мърдаше. Не й сложиха лидокаин, защото бил за деца над 1 год. и явно я болеше при самото пробиване. При първото ухо беше изненада за нея и бързо го пробиха, обаче за второто си отне доста време, докато успеем да я успокоим и задържим да не мърда. Абе много ми беше мъчно, но след 2 мин. тя изобщо не си спомняше, че се е случило нещо.

# 179
 Май отдавна не съм се разписвала, ама... не остава кога. Заровила съм се в тортените теми на готварския форум и съм запретнала ръкави  chef Първото творение вече е налице, за първи опит е добре:) сега трябва да измисля как точно искам да изглежда тортата за рд и да се опитам да я докарам максимално близо до идеята.  Аз съм си решила,че купона ще е у дома и ще си приготвям повечето неща сама, доколкото смогна, останалото го има в магазина:) Чудя се дали да не направя две партита newsm78 че много приятели искам да каня и не знам дали няма да са много накуп.

Рони, не така, оправяй кабелите и пускай снимки и клипчета,моля:)) Цунки на малката геройка:)

В нашата кухня наистина готвят само пилешко и свинско... Питах лелите- нямат условия за съхранение на риба,а телешко не готвели още от времето на лудата крава  Shocked За заешко май беше излишно да питам. Тях ще трябва да ги давам събота и неделя от бурканче. Постен ден явно няма да има засега.

Цвети ме питаше как ще почиствам зъбите на Бела, евентуално когато проима такива:) Сега ще ви кажа, няма да ми се смеете, ама съм малко професионално изкривена:) Ние зъби може да нямаме, но имаме ритуал- на края след банята й разтривам венците със силиконовия накрайник, като преди това го мажа с гелчето за венци. На детето му е много приятно,даже като види накрайника и си отваря устата:) Така създаваме навици... Тия накрайници са много удобни. Има пасти за зъби за много малки деца- които са с такива съставки, че не е опасно поглъщането.  Наскоро ги разглеждах в Ремедиума- на тях си пише за каква възраст са. Когато й пораснат зъби, ще купя паста. Не знам дали ще го правя това с кислородната вода. Ще реша в движение,ако преценя за необходимо.
 Ето нагледно как чешем венците:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=330976&pid=10565012
 Прочетох, че Яна на Експетка и тя нямала зъби. Пък аз имах спомен,че тя беше първото мартенче със зъбче Mr. Green

Вижте мойто маймунче какъв номер ми скрои оня ден след третата лъжичка на обяда Mr. Green
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=330976&pid=10564999

Виза, ти успя ли да прехвърлиш майчинството на бабата на Вики? Аз съм решила да прехвърлям моето на баща ми,ако успеем да се доредим до програмата.

Ама и аз нямам спирка в писането. Няма да досаждам повече Mr. Green

Само едно питане- някой знае ли как се сменя името на албум в снимка.бг???

Общи условия

Активация на акаунт