Отговори
# 255
# 256
  Честит рожден ден на Мария!Да бъде здраво и весело дете!

Честити месечинки!

Аз изпратих писмено запитване да НОИ за второто дете по време на майчинство и като да не повярваш ми отговориха, не че разбирам всичко обаче. Ето за интересуващите се:
Съгласно чл.49, ал.2 от КСО - При придобиване право на парично обезщетение при бременност и раждане през периода на изплащане на парично обезщетение за бременност и раждане или за отглеждане на дете обезщетението е в размера , определен по ал.1 за предходното дете, ако това е по благоприятно за лицето.
              чл.49, ал.1 (изм. от 01.01.2009 г.) -  Дневното парично обезщетение за бременност и раждане се определя в размер на 90 на сто от среднодневното брутно възнаграждение или среднодневния осигурителен  доход, върху който са внесени или дължими осигурителни вноски , а за самоосигуряващите се лица-внесени осигурителни вноски за общо заболяване и майчинство, за периода от 12 календални месеца,
предхождащи месеца на настъпване на временната неработоспособност поради бременност и раждане. Дневното парично обезщетение не може да бъде по-голямо от среднодневното нетно възнаграждение за периода, от който е изчислено обезщетението и по-малко от минималната работна заплата, установена за страната, и се определя по реда на чл.41, ал.2-5."

# 257
  • София
Весела, това би трябвало да означава, че ако искаш може да ти плащат както сега, а ако искаш и ако се получава по-голяма сума може да ти сметнат нова сума на база последните 12 месеца преди да излезеш в тези 45 дни преди раждане. Това не го знаех. Хубаво е че си се сетила да ги попиташ. Сега и на Виви ще и се изясни.

# 258
Ако ви се гледат снимки
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=301264&pid=10610565

А тук ядем пилешко бутче с голи ръце  Mr. Green http://hrisikosjo.multiply.com/video/item/17/17

# 259
Ние се завърнахме от разходка, аз замръзнах  cold
Бебинщайн, разсмя ме с твоя тероризатор по градинките  Joy
Ама така е, неизбежни са тия работи, или ще са бити, или те ще бият...абе няма да ни е скучно, колкото по-големи стават толкова по-интересно ще ни става  Laughing
Лори, аз за Емито вече се изказах Heart Eyes Ама и аз да ти похваля питата браво на теб, като за първа си се справила отлично.
Аз също имам страхотна рецепта за пита, от форума и става много вкусна. За нас има време обаче с прохождането  Joy
Цвете, много е смешен с това бутче Mr. Green А снимките ви са много хубави, сладур голям е Кокито, а каката ви е много красива.

Айде и аз качих малко снимки от последните месеци http://www.snimka.bg/album.php?album_id=228647&pid=10612447

# 260
Ането, много е красива Али  Heart Eyes И колко коса й е пораснала вече... отдавна не си я показвала тази хубавица  Wink Ето тази снимка е много, ама много сладка http://www.snimka.bg/album.php?album_id=228647&pid=10612562.

Гледам, че Али има доста снимки върху колата за яздене. Играе ли си много с нея?  Защото аз искам да взема на Алис за РД-то, а мъжът ми мисли, че няма да си играе с нея и че вече била голяма за такава играчка  newsm78 Моля някой да го опровергае  Praynig

# 261
Шоколадово бонбонче, aма много млада и шетлива булка си ти - сърми завиваш, баници въртиш, кебап приготвяш - направо ме втрещи! Евала, такива като теб на пръсти се броят  Wink  bouquet

Нефертити, честито и от мен за малкия Димитър! Прибра ли си го вече вкъщи, чакаме новини Hug

Марги, за подсеченото дупе ако искаш пробвай следното - не мажи с абсолютно нищо известно време, и поне 2 пъти на ден кисни Дея за около 10 минути в топла отвара от смрадлика в корито или леген (приготвя се като сложиш 2 с.л. смрадлика в 2л вряща вода, оставяш да поври 2-3 минутки и махаш от котлона, оставяш да се кисне 30 мин и прецеждаш; една доза можеш да ползваш и 2 пъти. И така поне 3-4 дни. Поне при нас два пъти помогна безотказно  Peace

Cvete, много са ти хубави децата! Heart Eyes Каката е голяма чаровница, и как добре позира! А Коко и той е от любвеобилните, как е гушнал възглавничката само  Wink

А за Али на Ането пак ще кажа - невероятно красив поглед с разкошни мигли има тази чаровница! Heart Eyes И да им имам шарените чорапогащници на Али и на Коко! Grinning

Последна редакция: вт, 17 фев 2009, 17:30 от angelfish

# 262
Включвам се само за:
                                                                            ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МИМЕТО!Да е много здрава и щастлива, да радва мама и тате!

П.С. Леле каква съм голяма бяла птица, иаме си тема за честитки - иСФинете ме Blush

# 263
                                            Честит Рожден Ден Мария

да радваш всички ни с голяма усмивка,да си здрава,умна,послушна и много късмет. nbirthday newsm38  bigdance2

# 264
zdrawejte !
  честити месечинки на всички....!
Цвете клипа я супер разбихте ме просто...и снимките са много хубави...!
Ането- снимките са много хубави...заплювам си Алина за кандидат снаха.... Blush Hug
Рони- аз мисля 4е не е вярно..то4но сега на нея ще ие по интересна тази кола защото ще знае какво даправи с неятова обаче си е само мое мнение
      операцията мина успешно сега се молим да няма разсейки ...утре се надяваме да се  о6ени след упойката..ще я снимам с яката и ще ви покажа каква мие смешна.....
 аз ще ходя на снимка сутринта....
за това лека нощ  bouquet

Последна редакция: вт, 17 фев 2009, 22:56 от radi^

# 265
  • София...........
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН , МАРИЯ !!!!!!!!!!!!
МНОГО ЗДРАВЕ, РАДОСТ И МАМА И ТАТЕ МНОГО ДА Я СЛУШАТ!

а за мама

Последна редакция: вт, 17 фев 2009, 23:14 от divna_

# 266
  • София...........
евето и Roniboni , благодаря за инфото за столчето Hug.
евето, днес го видяхме вашето столче и определено ми хареса за парите си и като се има в предвид , че е до 36 кг.  Wink
Само един последен въпрос:
 - може ли да се мести облегалката в полулегнало положение като при столчетата до 18 кг.?

ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА ГАЛЕНЦЕТО!  Heart Eyes baloni baloni baloni

ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ!

Последна редакция: ср, 18 фев 2009, 00:38 от divna_

# 267
  • София
облегалката не се мести, но това не попречи на Гого пак да заспи  Simple Smile

# 268
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МАЛКАТА МАРИЯ! ДА РАСТЕ ЗДРАВО, ВЕСЕЛО И МНОООГО УСМИХНАТО ДЕТЕ!    bouquet
Бързам да се похваля, че си имаме ПЪРВОТО зъбче Simple SmileЕййй, дочакахме го най-сетне Crazy Скоро ще се покаже и второто Simple Smile Преди две седмици направихме и първите си самостоятелни крачки.
Гледам говорили сте за пищенето-бебо от седмица насам "ми ходи по нервите" с целодневно пищене Tired Предполаам е някакъв период, който надявам се бързо да отмине.
Относно яденето започнах все по смело да му разнообразявам храната-днес например му дадох спагети с пилешко и сиренце-от пюретата на ХИП. За утре съм му приготвила макарони с пуйка. Мисля до няколко дни да въведа и агнешкото.
Любима занимавка от няколко седмици му е конусът с кръгчета, ей ама голям му е кеф да ги реди. А и вече "четем" книжки и показва с пръстче на колко годинки ще стане Laughing
За РД-то ще му вземем триколка, но от тези до около 50 лв., мисля с нея да ходим за кухнята /на която ще го записвам през април/
Това е засега от мен, като се сетя нещо пак ще се включвам Hug

# 269
Привет!
Честит Рожден Ден на Ивето и Костаки (на патерица)!
Честит Рожден Ден и на Мимка! Още честитки за нея в другата темичка  Heart Eyes
МоЙта дивачка от вчера започна да плаче много от пералнята....а преди толкова и се радваше.
Гледах снимки, клипчета....страхотни деца си имаме ей  Heart Eyes
Охх и аз съм в чуденка с подаръка за РД  Thinking
На мен ми преведоха преди 4 дена парите за януари но 240лв. а си подадох молба за удължаване на болничния до 410 дни  #Cussing out #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт