Автоимунен тиреоидит на Хашимото (5)

• 92 112
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
здравейте! Hug
и на мен ми отича лицете ,и имам огромни торби под очите след операцията на щитовидната..намалят като спра солената храна и при диуретични чайове.
но ако някой е открил нещо по-ефективно,ще опитам с удоволствие.

# 391
  • Пловдив
Честито на мамчето ! baby
                 ЧЕСТИТ 8 ми МАРТ ДАМИ!!!  bouquet

# 392
# 393
Честит празник на всички ЖЕНИ - малки и големи ! Пожелавам щастие, радост, любов с пълни шепи, здраве и красота!!!

# 394
  • Бургас
Честит 8-ми март!
Винаги щастливи, желани и обичани!
   newsm51

# 395
честит празник и от мен! Hug
да си жена е стимул,целомъдрие,вдъхновение и въодушевление.светът има нужда от вашия огън и усмивка!бъдете вълшебници!  bouquet

# 396
Мечо пух,честито дъщеричка  bouquetДа ти е жива и здрава.

# 397
  • София
Мечо Пух, честито рожба!!! Да ви е жива и здрава и много да ви радва оттук нататък!

Аз не съм се включвала скоро, защото няма какво да кажа. Бяхме за 4 дни в Барселона и се разбихме от ходене. От вятъра се поразболях, ама няма да се давам.  Grinning
Аз нямам торбички под очите, нито сърцебиене. Преди понякога ми се е случвало, но отдавна не съм се сблъсквала.

# 398
Честит 8-ми март! Да сте живи, здрави и обичани! newsm51

# 399
Mlyna, Индометацина е противовъзпалително средство. Честно казано ме е яд, че го пих 3 месеца и накрая, когато си пуснах новите изследвания бях с възпаление на кръста и антителата ми бяха високи. В крайна сметка нищо не можахме да разберем - дали е имало полза от това тримесечно пиене на лекарството или не newsm78 Ще видя следващия път какви резултати ще имам Wink

# 400
Melisita, извинявай, че пак те питам, но според теб антителета от какво са се повишили? От Индометацина или от самото възпаление. Питам , защото когато имах възпален синузит ми се беше вдигнал хормона ТСХ, но антителата не съм изследвала в този период и се чудех, дали и те се повишават при възпалителни процеси в организма. Мерси !   bouquet

# 401
Ами изследванията, които пускаме за AntiTPO не показват конкретни антитела - например, тези които атакуват щитовидната жлеза или нещо подобно. Те показват нивото на антителата в организма ни като цяло. Ако има друг възпалителен процес в организма, с който той се бори те пак ще се повишат. И тъй като при мен имаше възпаление и дори се наложи да спра Индометацина, за да пия Фламексин за кръста те се бяха повишили и не можахме да разберем дали е имало ефект от лечението.

# 402
AntiTPO не показват конкретни антитела - например, тези които атакуват щитовидната жлеза или нещо подобно. Те показват нивото на антителата в организма ни като цяло. Ако има друг възпалителен процес в организма, с който той се бори те пак ще се повишат. И тъй като при мен имаше възпаление и дори се наложи да спра Индометацина, за да пия Фламексин за кръста те се бяха повишили и не можахме да разберем дали е имало ефект от лечението.
Сигурна ли си в това, което казваш? Защото АнтиТРО за мен са autoantibodies to thyroid peroxidase , Което както се вижда е обвързано с жлезта, a antiTG e anti-thyroglobulins

# 403
Съжалявам ако съм внесла объркване. Такова бе обяснението, което получих от доцентката си.

# 404
Аз също знам, че ТАТ и МАТ (антиТРО и antiTG) са антитела при възпалителен процес на щитовидната. При други заболявания и антителата са други. Доколко има припокриване между едните и другите, не знам, но си мисля, че при възпален кръст да скочат тироидните антитела е абсурдно newsm78

Общи условия

Активация на акаунт